LOADING...

Uniswap
Uniswap
UNI
€ 6,57
+ 0,56%

Als je de top 50 cryptocurrencies doorloopt op basis van marktkapitalisatie, verwacht je layer one blockchains, spraakmakende stablecoins en opkomende coins. Eén token valt echter op in de top 50 vanwege zijn unieke nut: de Uniswap (UNI) governance-token.
Maar wat is de UNI-token? Hoe heeft deze governance-token nu bijna een jaar zijn weg gevonden in de top 50 crypto's? Laten we eens kijken wat deze token doet voor het Uniswap-ecosysteem en hoe het zijn succes heeft behaald in 2021.

Wat is Uniswap?

Uniswap is een liquiditeitsprotocol op de Ethereum-blockchain. In het protocol kunnen mensen liquiditeit indienen bij verschillende handelsparen van cryptocurrencies. Van daaruit fungeert het protocol als een automatische marktmaker (AMM) waar het smart contract functionaliteiten gebruikt om liquiditeitspools, handelsparen en activaswaps te creëren.
In tegenstelling tot andere DeFi-applicaties, is de UNI-token geen liquiditeits- of stakingsbeloningstoken. In plaats daarvan is de token voor hun governanceprogramma. Met governance kunnen houders van de UNI-token voorstellen doen en stemmen over gemeenschapsvoorstellen die idealiter het protocol en de gemeenschap als geheel verbeteren.
Dit door de gemeenschap aangestuurde stemmechanisme geeft Uniswap zijn gedecentraliseerde karakter. Door de ontwikkeling van het protocol in handen van deelnemers te houden, vergroot het protocol de kans dat het zal uitblinken naarmate het Ethereum-ecosysteem zich blijft ontwikkelen.

Uniswap koers euro

Bovenaan deze pagina kun je de live Uniswap koers zien. Je kunt ook de Uniswap koers grafiek zien. In 2021 was de hoogste Uniswap koers €37,78 in mei en de laagste koers €3,50 in januari. Dit is een stijging van 979%. De koers van €37,78 is de all-time-high Uniswap koers.

Uniswap verwachtingen

Vanuit een fundamenteel oogpunt blijft Uniswap de komende jaren een veelbelovende aanwinst. Met miljarden dollars aan marktkapitalisatie en tientallen miljarden per jaar aan handelsvolume, is Uniswap een prominent onderdeel van het financiële ecosysteem van Ethereum. Met de vele partnerschappen die de V3-versie van Uniswap heeft, lijkt het onwaarschijnlijk dat Uniswap de komende jaren zal mislukken.

Samenvatting

Ondanks moeilijkheden bij de prijsstijging in 2021, heeft het UNI-token solide fundamenten die zijn waarde ondersteunen. De markt van 2021 heeft aangetoond dat €12,38 de prijsbodem was voor dit token dat in 2020 ver verwijderd was van een koers van €4,42.
Er zijn ook geen aanwijzingen dat de Ethereum-blockchain, de blockchain waar Uniswap op draait, binnenkort gaat verliezen. Uniswap is gepositioneerd om op lange termijn winst te maken.