LOADING...

Solana

Solana

SOL
Price
€ 131,10
+ 2,13%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#5
Market cap
€ 61.5B
Volume (24h)
€ 5.15B
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Solana

Solana crypto

Solana crypto is een open-source blockchain project. Deze blockchain wordt beschouwd als een robuust en concurrerend platform voor het verhandelen van cryptocurrency. Solana is opgericht in 2017 en gelanceerd in 2020, en het is een open-source blockchain-platform dat is ontworpen om transacties sneller te verwerken dan rivaliserende cryptocurrency-blockchains. Het platform biedt lagere tarieven, waardoor het gemakkelijk en kosteneffectief is om Solana te kopen.Solana Foundation heeft deze cryptocurrency opgericht in Genève. De blockchain van het platform is ontwikkeld en wordt momenteel beheerd door Solana Labs, gevestigd in San Francisco, Californië, VS. Solana, ook bekend als SOL, het tickersymbool, is een snelgroeiende cryptocurrency die concurreert met blockchain-platforms zoals Ethereum vanwege het aanbieden van lagere transactiekosten en toenemende waarde op de gedecentraliseerde markt.

Wat is Solana?

Solana wordt beschouwd als een van de beste cryptocurrencies in 2021 en biedt veel nieuwe en innovatieve projecten, waaronder platforms voor het delen van muziek, NFT's (niet-fungible tokens), compatibele crypto-wallets en meer. Onlangs is de marktkapitalisatie van Solana met 12.000% gestegen, wat neerkomt op een geschatte waarde van meer dan $ 66 miljard.Er zijn enkele belangrijke voordelen aan het kopen van SOL- of Solana-cryptocurrency, waaronder de volgende:

 • Solana stijgt snel in populariteit en waarde, en het wordt beschouwd als een krachtige rivaal met de coin van Ethereum, ETH of Ether, die concurrerende tarieven en transactiekosten biedt.
 • op de Solana blockchain worden snel verwerkt zodat u moeiteloos kunt handelen op een high-speed platform. Solana verwerkt duizenden transacties per seconde, vergelijkbaar met het platform van Ethereum, alleen sneller.
 • De handelskosten, inclusief transactiekosten, zijn laag, wat een aanzienlijk voordeel is voor gebruikers.
 • Solana biedt slimme contracten, zoals Ethereum, een code die blockchain programmeert om dApps of gedecentraliseerde applicaties uit te voeren.
 • Solana biedt Proof of Stake op de blockchain, zodat uw transacties tijdens het handelsproces worden gevalideerd en beveiligd. Hoewel dit mechanisme transacties in de database van het platform verwerkt, bouwt Proof of Stake ook nieuwe blokken op de blockchain, en het is minder riskant dan het Proof-of-Work-systeem, dat vergelijkbare functies vervult.
 • Elke SOL-transactie wordt gevolgd via een Proof of History-mechanisme, dat elke transactie registreert, inclusief de details van de gekochte, verkochte en verhandelde Solana.

Solana is over het algemeen vergelijkbaar in structuur en prestaties met Bitcoin en Ethereum, terwijl het continu werkt aan nieuwe en innovatieve projecten, platforms en ondersteuning van verschillende NFT-marktplaatsen.

Solana versus Ethereum

Toen Ethereum werd opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrencies op de gedecentraliseerde markt, kreeg Solana snel momentum als een van de meest populaire en opkomende ecosystemen. Net als Ethereum biedt Solana beleggers veel veelzijdigheid voor cryptocurrency-opties, waaronder slimme contracten, NFT's (niet-vervangbare tokens), gedecentraliseerde financiële applicaties en enkele van de minst dure transactiekosten.Wat zijn de belangrijkste redenen om voor Solana te kiezen boven Ethereum? Solana overtrof Ethereum in de snelheid van het verwerken van transacties in 2021, terwijl de kosten lager bleven dan het kopen en verhandelen van ETH. Solana wordt snel een van de snelste blockchain-platforms en verwerkt meer dan 50.000 transacties per seconde.Ethereum blijft een van de meest concurrerende cryptocurrencies op de gedecentraliseerde markt, naast Bitcoin. Solana is echter een geweldig alternatief om te overwegen en wordt momenteel beoordeeld als een van de vijf beste opties voor digitale investeringen. SOL-eenheden zijn ook verkrijgbaar in kleinere fracties, waardoor ze betaalbaar en gemakkelijk te kopen zijn op veel platforms.

Solana kopen met iDEAL

Met een paar muisklikken kunt u solana kopen met iDEAL op Knaken. Om dit te doen, selecteert u "Solana" als de cryptocurrency die u wilt kopen, typt u het aantal coinen dat u wilt kopen en kiest u uw betaalmethode in de vervolgkeuzelijst.Naast betalen voor Solana met iDEAL kunt u kiezen voor verschillende andere methoden, waaronder creditcard, Bancontact en Giropay.

Goede redenen om Solana te kopen

Solana is compatibel met veel cryptocurrency-wallets en verschillende platforms en investeert in verschillende digitale activa. Naast de voordelen van deze innovatieve digitale valuta, biedt Solana veel bronnen en hulpmiddelen om toegang te krijgen, zodat u het meeste uit uw SOL-tokens kunt halen, waaronder:

 • Forums en chatrooms op Discord om steun en ideeën te bieden aan investeerders.
 • Podcasts, video's en blogposts bieden handige tutorials en mogelijkheden om meer te leren over deze opwindende cryptocurrency en hoe u uw Solana-investering kunt maximaliseren.
 • Actuele statistieken, nieuws en rapporten over Solana en gerelateerde updates in cryptocurrency-platforms.
 • U krijgt toegang tot nieuwe en opkomende Solana-projecten, waaronder nieuwe handelsplatforms, trending NFT-marktplaatsen voor SOL, handige en compatibele apps en andere gedecentraliseerde marktplaatsprojecten die momenteel in ontwikkeling zijn in het Solana-ecosysteem.
 • Veel geweldige bronnen, waaronder live, persoonlijke ondersteuning die 24-7 beschikbaar is, bieden hulp en advies bij het kopen en verhandelen van Solana.

Overzicht

Solana is een van de best presterende cryptocurrencies in 2021 en belooft toekomstige investeerders veel belofte. Hoewel het wordt beschouwd als een van de meest waardevolle digitale valuta, is het ook zeer volatiel en vormt het een hoger risico dan Ethereum en Bitcoin. SOL is pas sinds 2020 actief op de gedecentraliseerde markt en is relatief nieuw in vergelijking met andere cryptocurrencies.Hoewel Solana misschien minder stabiel lijkt met een trackrecord op korte termijn, is het ook zeer concurrerend in het aanbieden van betaalbare tarieven en snelle transacties. Het is ook gebouwd op een betrouwbaar blockchain-platform dat alle transacties registreert. U hebt ook toegang tot slimme contracten en NFT's, zoals Ethereum, wat beleggers een waardevol alternatief biedt bij het beleggen in Solana.Wanneer u Solana koopt, vindt u veel geweldige opties en mogelijkheden voor uw crypto-activa. Hoewel Solana minder projecten en dApps heeft dan Ethereum en minder tijd op de gedecentraliseerde markt, is het een waardevolle cryptocurrency om in de gaten te houden voor de toekomst.Solana blijft voortbouwen op de ervaring en trackrecords van anderen, wat deze nieuwere cryptocurrency een aantal duidelijke voordelen geeft. SOL-tokens en Solana-compatibele platforms bieden grote voordelen, waaronder een positieve impact op het milieu, betere toegang tot de NFT-markt en meer opties voor toekomstige investeerders.Naast Solana beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Solana te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Solana te kopen.

  Je kunt Solana selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Solana kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Solana kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Solana te kopen?

  De huidige koers van Solana vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Solana deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Solana kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Solana storten naar Knaken?

  Zoek naar Solana in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Solana stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Solana opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Solana in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Solana alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?