LOADING...

Cosmos
Cosmos
ATOM
€ 13,18
-2,81%
Volume 24u € 148.220.911

Veel blockchains willen de problemen rond schaalvergroting en interoperabiliteit oplossen. Blockchain-ontwikkelaars blijven ontdekken dat als alles op één blockchain draait, gaskosten en transactietijden omhoogschieten. Beiden kwetsen gebruikers, wat betekent dat er nieuwe wegen moeten worden bewandeld.

Het Cosmos-netwerk hoopt deze problemen op te lossen door op te treden als een netwerk van bijbehorende blockchains, die elk transacties kunnen afhandelen of slimme contracten voor dApps kunnen huisvesten.

Wat is Cosmos (ATOM)?

Het Cosmos-netwerk is een onderling verbonden systeem van blockchains en applicaties. In plaats van een enkele server te creëren waarop deze projecten kunnen worden gehost, fungeert Cosmos in plaats daarvan als een centrale hub voor verschillende projecten om met elkaar te communiceren.

Het ontwerp van Cosmos stelt blockchains in staat om vanuit het ecosysteem te communiceren zonder een brug of gekoppelde tokens te gebruiken. In plaats daarvan kunnen blockchains in verschillende zones transacties uitvoeren met anderen door routering door de centrale hub van Cosmos en de drie belangrijkste lagen van transactieverwerking en sortering. Deze hub, Cosmos Hub genaamd, was de eerste blockchain die op het netwerk werd gemaakt.

Cosmos was ook de eerste blockchain die open source-tools uitbracht voor het maken en onderhouden van een blockchain-project. Met deze toolset, genaamd Tendermint, kunnen ontwikkelaars een blockchain maken of er een genereren met behulp van een algoritme dat bij de dev-kit wordt geleverd.

Ten slotte werkt Cosmos op een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme voor zijn transacties, waardoor het netwerk minder hardwarebronnen en minder elektriciteit kan gebruiken om zijn transacties af te handelen in vergelijking met proof-of-work (PoW) blockchains. Als gevolg hiervan zijn transacties ook sneller voor gebruikers onder dit mechanisme.

Wie heeft Cosmos (ATOM) gemaakt?

Twee van de grote ontwikkelaars van het Cosmos-netwerk, Jae Kwon en Ethan Buchman, waren in 2014 mede-oprichter van het Cosmos-netwerk, dat begon met de ontwikkeling van de Tendermint-ontwikkeltools. In 2019 hebben de twee ontwikkelaars een witboek over het project uitgebracht en de software vrijgegeven voor gebruik.

Deze twee zijn begonnen dankzij de Interchain Foundation (ICF), een Zwitserse non-profitorganisatie die zich inzet voor het helpen van open-source blockchainprojecten. Het project had tussen 2017 en 2019 een paar initiële muntaanbiedingen (ICO's) voordat het kort na de release van het witboek werd gelanceerd.

Hoe werkt Cosmos (ATOM)?

Cosmos is geen standaard blockchain-project. In plaats daarvan is het Cosmos-ecosysteem een verzameling blockchains die zijn samengebracht onder een centrale hub. Deze structuur stelt blockchain-ontwikkelaars in staat om in een interoperabel en schaalbaar ecosysteem te werken zonder een geheel nieuwe blockchain te creëren.

Over het algemeen heeft Cosmos drie hoofdlagen in zijn systeem:

Toepassing: deze laag verwerkt de transactieverwerking en stuurt updates over de status van het netwerk naar de rest van de lagenNetwerken: als communicatielaag haalt dit onderdeel gegevens op van de andere lagen en verzendt deze naar elkaarConsensus: deze laag werkt samen met de validatorknooppunten om overeenstemming te bereiken over de huidige staat van het algehele ecosysteem.

Om alle afzonderlijke lagen en blockchains samen te brengen, biedt Cosmos een verzameling open-sourcetools aan ontwikkelaars.

De grootste van deze tools is Tendermint, de tool waarmee ontwikkelaars blockchains kunnen bouwen zonder ze helemaal opnieuw te maken. Tendermint gebruikt het Tendermint Byzantine Fault Tolerance (Tendermint BFT) algoritme voor dit generatieve proces.

Waar wordt de Cosmos (ATOM)-munt voor gebruikt?

De native munt voor Cosmos bestaat meestal als een governance-token. Gebruikers kunnen hun ATOM-crypto vasthouden in uitzetprotocollen die bijdragen aan het proof-of-stake-mechanisme van het blockchain-netwerk via validatorknooppunten.

Om transacties te implementeren en te voeden, moeten gebruikers op het Cosmos-netwerk een ander token gebruiken, Photon genaamd.

Wat probeert Cosmos (ATOM) op te lossen?

Cosmos is een mogelijke oplossing voor het blockchain-trilemma. Veel grote blockchainprojecten vinden dat ze niet alle drie de idealen van een gedecentraliseerd blockchainproject kunnen bereiken: schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie. Vanwege deze moeilijkheid is Cosmos van mening dat de beste manier om deze functies te bereiken, is via een gedecentraliseerd netwerk van blockchains in plaats van een enkele.

Schaalbaarheid in Cosmos komt door het vermogen van blockchain-ontwikkelaars om nieuwe ketens in het Cosmos-netwerk te creëren. Nieuwe ketens op het netwerk kunnen communiceren met elke andere blockchain in het netwerk, waardoor gebruikers in meerdere ketens kunnen werken zonder dat er blockchain-bruggen nodig zijn.

Beveiliging komt binnen via de meerdere lagen die transacties en validatiegegevens verwerken, evenals de scheiding tussen elke blockchain. Problematische ketens kunnen door validators worden losgekoppeld van de centrale hub als er voldoende stemmen via governance komen.

Ten slotte is decentralisatie gemakkelijker bij kleinere projecten. Door kleinere blockchains op de Cosmos-netwerken aan te moedigen, kunnen de validatorknooppunten voor het netwerk het grote aantal transacties over het netwerk aan. Bovendien stelt het proof-of-stake-mechanisme gebruikers in staat deel te nemen aan het bestuur zonder dure elektronica te kopen.

Wat maakt Cosmos (ATOM) uniek?

Het Cosmos-netwerk is veel anders dan wat je in andere cryptoprojecten ziet. De meeste projecten werken op een enkele blockchain die fungeert als de basis van de dApps en transacties voor het hele ecosysteem. Cosmos daarentegen richt zich op netwerkinfrastructuur en open source dev-tools.

Zelfs blockchains die werken met of gebruikmaken van Layer-2 blockchains zien er anders uit dan Cosmos. Terwijl Layer-2-oplossingen fungeren als een off-loading van transactieverkeer van de Layer-1-keten, fungeert het Cosmos-netwerk in plaats daarvan als een gecentraliseerde hub voor het valideren van communicatie tussen blockchains en het netwerk.

Cosmos coin kopen met iDEAL

Je kunt eenvoudig de Cosmos coin kopen met iDEAL via de widget bovenaan de pagina. Ook in de portal kun je eenvoudig de Cosmos coins kopen met iDEAL.

Naast Cosmos beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, cardano, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Bitcoin Cash, Aave en Algorand.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Cosmos koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.