LOADING...

Cosmos
Cosmos
ATOM
€ 24,33
+ 0,13%
Volume 24u € 430.296.841

Cosmos Kopen

Hoe werkt de Cosmos coin?

Het blockchain-project van de Cosmos coin wil een “internet van blockchains” creëren. Hierdoor zouden verschillende blockchain-netwerken met elkaar kunnen communiceren, wat verschillende voordelen met zich meebrengt.

Het netwerk van de Cosmos coin bestaat uit verschillende “zones”, of aparte blockchains. Dit zijn blockchains die zijn verbonden met de centrale blockchain van Cosmos. Deze centrale blockchain draait op het Tendermint BFT-protocol. Dit is een implementatie van het proof-of-stake (POS) protocol, wat inhoudt dat je de Cosmos coin (ATOM) kunt staken. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het Cosmos-netwerk enorm schaalbaar is vergeleken met andere blockchain-netwerken.

Cosmos coin

Waar blockchain-netwerken als Ethereum de gemiddelde use-case mogelijk maakt, maakt de Cosmos coin het mogelijk om allerlei specifieke use-cases te realiseren door middel van een eigen blockchain. Denk bij mogelijke use-cases aan blockchain ID’s of het doen van snelle betalingen. Cosmos biedt een software development kit (SDK) waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties op het netwerk van de Cosmos coin kunnen bouwen om deze specifieke use-cases te kunnen realiseren. Dit draagt bij aan de makkelijkere implementatie van Cosmos’ techniek.

Waar bitcoin blockchain 1.0 was en Ethereum blockchain 2.0, noemt Cosmos zichzelf blockchain 3.0 en dus de volgende stap in de evolutie van blockchain-technologie.

Cosmos coin kopen met iDEAL

Je kunt eenvoudig de Cosmos coin kopen met iDEAL via de widget bovenaan de pagina. Ook in de portal kun je eenvoudig de Cosmos coins kopen met iDEAL.