LOADING...

XRP

XRP

XRP
Price
€ 0,4747
-1,51%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#7
Market cap
€ 29.19B
Volume (24h)
€ 2.95B
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over XRP

Ripple in verantwoordelijk voor het opzetten van een van de grootste cryptocurrency-netwerken op de markt. Het heeft een maximale voorraad van 100.000.000.000 XRP-munten en werkt om grensoverschrijdende transacties sneller en goedkoper te maken voor financiële instellingen.Vanwege het consensusmechanisme is het een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met andere munten, zoals Bitcoin. Het is in staat om dit te doen terwijl het een uitstekende optie is voor het overmaken van kleine en grote hoeveelheden geld over de grens.Als je geïnteresseerd bent in het leren hoe je ripple koopt en in de achtergrond van dit bedrijf en de munt, delen we de belangrijkste informatie voordat je je aankoop doet.

XRP-ripple

Ripple heeft een lange geschiedenis in de korte levensduur van cryptocurrency. De basis voor zijn conceptie begon in 2004 door softwareontwikkelaar Rayan Fugger. Als je bekend bent met de geschiedenis van crypto, is dit voordat Satoshi Nakamoto zelfs de Bitcoin-blockchain met de wereld deelde, wat plaatsvond in januari 2009.Onnodig te zeggen dat Ripple (destijds Rippleplay geheten) in 2004 geen formele cryptocurrency was. In plaats daarvan was het een voorloper van blockchain-technologie, waardoor zijn klanten transacties tussen valuta's van overal ter wereld konden doen.Rippleplay maakte uiteindelijk plaats voor OpenCoin, nadat Jed McCaleb het bedrijf in 2013 had gekocht. Op dat moment had Nakamoto zijn whitepaper over Bitcoin uitgebracht en had McCaleb de cryptocurrency Stellar al opgericht.Gebruikmakend van zijn ervaring van Stellar, hebben McCaleb en zijn mede-oprichter Chris Larsen Ripple gevorkt en het omgevormd tot het Stellar Lumens cryptocurrency-netwerk. Op dit moment kon het publiek XRP-munten kopen.Kort daarna hebben ze OpenCoin omgedoopt tot Ripple Labs, Inc. Tegelijkertijd hebben ze de code van het Ripple-netwerk vrijgegeven om open source te worden.Het is misschien niet verwonderlijk dat Ripple Labs opnieuw een naamswijziging heeft ondergaan. In 2015 hebben ze de naam officieel veranderd in Ripple, waar het sindsdien deze nu algemeen bekende naam heeft behouden.Het is gebruikelijk dat mensen de woorden Ripple en XRP door elkaar halen, omdat veel crypto-enthousiastelingen ze door elkaar gebruiken. Laat ons het voor je regelen: Ripple is het bedrijf en netwerk. Aan de andere kant is XRP een crypto-token waarmee mensen geld kunnen wisselen tussen verschillende valuta's en netwerken.Maak je echter geen zorgen dat de woorden blijft verwarren. De meeste mensen doen dat, en iedereen in de cryptowereld zal weten wat je bedoelt, ongeacht of je het woord Ripple of XRP gebruikt.

Wat is Ripple (XRP)?

Ripple maakte furore in de cryptocurrency-wereld vanwege zijn doel om samen te werken met waar zoveel crypto-bedrijven vandaan rennen: financiële instellingen. Het doet dit door banken en andere financieringsmaatschappijen te helpen snel en tegen lage tarieven on-demand liquiditeit te verkrijgen.Toch handhaaft Ripple de kernwaarden van cryptocurrency. Het is namelijk een gedecentraliseerde blockchain die open-source en rechtenloze eigenschappen heeft.Wat Ripple onderscheidt, is het vermogen om transacties in slechts drie seconden te verwerken. U kunt verwachten dat een transactie tot vijf seconden duurt als er veel netwerkcongestie is.Klanten die samenwerken met RippleNet kunnen profiteren van XRP-liquiditeit. Dit is om de volgende redenen voordelig:

 • Creëert vlottere internationale transacties
 • Vereist geen voorfinanciering
 • Lage wisselkosten
 • transacties worden direct afgerond

RippleX is een ander platform op het Ripple-netwerk, maar het is gericht op ontwikkelaars. Door gebruik te maken van de open-source code van RippleX, kunnen ontwikkelaars XRP's technologie gebruiken voor use-cases, waaronder:

 • E-commerce
 • Microbetalingen
 • Peer-to-peer-services
 • Uitwisselingen

Het doel van Ripple is om het langdurige en dure proces van activauitwisselingen voor betalingsregelingen, zoals de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT), op te lossen.Met traditionele fiat moeten mensen vertrouwen op systemen zoals SWIFT om geld tussen verschillende valuta's te verzenden en te ontvangen. Zoals u wellicht heeft ervaren, kan een SWIFT-overboeking vaak meer dan een week of langer duren.Dat gezegd hebbende, je hoeft geen bank te zijn om te profiteren van de potentieel winstgevende toekomst van Ripple. In plaats daarvan kun je Ripple-munten (XRP) op Knaken kopen als investering.Hoewel Ripple in december 2020 een probleem ondervond met de Securities and Exchange Commission, zagen XRP-enthousiastelingen het als een tijd om Ripple met korting te kopen, gezien de veelbelovende toekomst. Een populaire manier voor mensen om Ripple te kopen, is door wekelijks of maandelijks aankopen te doen, zodat ze tegen de dollarkoers gemiddeld naar een positie kunnen komen.

Hoe werkt het Ripple-netwerk?

Je weet nu dat Ripple het netwerk is en XRP het native cryptocurrency-token is dat mensen gebruiken om digitale betalingen te doen. Maar interessant genoeg gebruikt Ripple geen proof-of-work (PoW) of proof-of-stake (PoS) mechanisme.In plaats daarvan werkt het netwerk op een consensusmechanisme.Het doet dit door zijn informatie te verspreiden naar een reeks servers die eigendom zijn van traditionele banken. Deze banken bevestigen vervolgens de transacties en controleren de rekeningsaldi op het Ripple-netwerk.In tegenstelling tot sommige cryptocurrencies, zoals Bitcoin, die gecompliceerde en energieverslindende mining-methoden vereisen, is XRP een pre-mined token. Als gevolg hiervan kan het zijn klanten (voornamelijk grote banken en financiële dienstverleners) snellere conversies bieden.Het voordeel van het gebruik van een consensusmechanisme is dat het de kans op dubbele uitgaven verkleint. Dat betekent dat als een gebruiker een transactie van $ 1.000 probeert te starten met meerdere gateways (toegewezen aan elke valuta), die $ 1.000 niet door elke gateway kunnen glippen.In plaats daarvan ontvangt het gatewaysysteem dat de $ 1.000 als eerste verwerkt, de betaling. Het Ripple-netwerk zal de andere openstaande transacties verwijderen. Verbazingwekkend genoeg kan Ripple dit in vijf seconden of minder doen, en de transactie gaat nooit naar een gecentraliseerde autoriteit die een beslissing moet nemen.Bovendien zijn alle transacties die plaatsvinden op het Ripple-netwerk toegankelijk voor het publiek. Desalniettemin hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat hun gegevens worden gecompromitteerd - alleen de transacties verschijnen voor het publiek, niet de namen of ID van de mensen of bedrijven die die transacties hebben gedaan.Als gevolg hiervan is Ripple een betrouwbaarder banksysteem voor financiële instellingen.Andere voordelen van het gebruik van het consensusmechanisme zijn:

 • Energie-efficiëntie
 • Goedkoper te verwerken dan veel andere cryptocurrencies
 • Sneller dan Bitcoin (een paar seconden vergeleken met minuten)

Je vraagt ​​je misschien af: hoe kostenefficiënt is Ripple?

Als je een transactie op het Ripple-netwerk verwerkt, kun je verwachten dat deze slechts 0,00001 XRP kost. Op het moment van schrijven kost een XRP iets meer dan 77 cent. Het komt neer op? Het is onvergelijkbaar met de enorme kosten die banken in rekening brengen voor grensoverschrijdende overboekingen.Ripple vereenvoudigt ook de conversie van fiat naar XRP en vice versa. Dat is niet een kwaliteit die veel andere cryptocurrency-munten hebben, omdat ze vereisen dat je je fiat inwisselt voor een crypto-munt zoals USDT (Tether) voordat je een cryptocurrency van een beurs kunt kopen.Het feit dat Ripple dit allemaal in enkele seconden kan uitvoeren terwijl het soms miljoenen transacties afhandelt, maakt het zo aantrekkelijk voor financiële instellingen.

Koop Ripple met iDEAL

iDEAL is een gemakkelijke methode om Ripple op Knaken te kopen. Kies om te beginnen "XRP Ripple" als de munt die u wilt kopen.Typ vervolgens het bedrag dat u in Ripple wilt investeren. Laat Knaken uw e-mailadres weten zodat ze u de bevestiging kunnen sturen, kies 'iDEAL' als uw betaalmethode en selecteer 'Ik ga akkoord met de vereisten'.Vanaf daar klikt u op "Kopen" en Knaken zal uw transactie verwerken. Zo ben je de trotse eigenaar van Ripple-munten.Naast Ripple beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litcoin, Ethereum-classic, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om XRP te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om XRP te kopen.

  Je kunt XRP selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik XRP kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel XRP kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om XRP te kopen?

  De huidige koers van XRP vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van XRP deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is XRP kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik XRP storten naar Knaken?

  Zoek naar XRP in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je XRP stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik XRP opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek XRP in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je XRP alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?