LOADING...

Tether
Tether
USDT
€ 0,92665
+ 0,05%
Volume 24u € 25.487.528.203

Wat is Tether?

USDT is een stablecoin die de prijs van de Amerikaanse dollar weerspiegelt. Deze activa wordt uitgegeven door het in Hong Kong gevestigde bedrijf Tether. De koppeling van USDT en de Amerikaanse dollar komt tot stand door een som van verschillende vormen van cash en obligaties als reserves te houden, waarbij de waarde van de reserves gelijk staat aan de hoeveelheid USDT in omloop.

Tether coin

USDT werd oorspronkelijk gelanceerd in 2014 met de naam Realcoin. Realcoin begon als een tweede laag gebouwd op bitcoin en is nu aangesloten aan vele andere blockchain protocollen. Het doel van deze coin was om de vertrouwde Amerikaanse dollar te verbinden met de ongelimiteerde aard van cryptocurrency's.

Wat maakt USDT zo nuttig?

Door de bekende volatiliteit van de cryptomarkten betekent dat cryptocurrency's in een korte periode met meer dan 10% kunnen dalen, waardoor ze onbetrouwbaar zijn als waarde-opslag. Door te switchen naar USDT ben je beschermd tegen deze heftige marktschommelingen. Dit zorgt ervoor dat stablecoins vaak als een veilige haven is voor crypto-investeerders in periode van heftige prijsveranderingen. Door de integratie met verschillende blockchain protocollen is het zeer eenvoudig om van een cryptocurrency te switchen naar USDT, zonder trage en dure tussen personen te gebruiken zoals een bank.

Kritiek op USDT

Afgelopen jaren zijn er een aantal controverses geweest over de geldigheid van de beweringen van Tether over hun USD-reserves. Zo zouden de reserves niet worden gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij. Hierdoor ontstaat de onduidelijk over of Tether wel genoeg dollars in de reserve heeft om de 1:1 koppeling te kunnen garanderen en of er dan wel echt voor elke USDT een Amerikaanse dollar in reserve is.

Tether wallet

Tether wallet is een bijzonder geval. USDT is namelijk geoptimaliseerd voor verschillende netwerken zo ondersteunt USDT ERC-20, TRC-20 en de bitcoin blockchain. Op deze manier is het dus mogelijk om makkelijk van een crypto naar USDT te switchen om zo de volatiele markt makkelijk te verlaten. Dit is bijzonder want er zijn weinig andere cryptocurrency die zo veel verschillende blockchains ondersteunt.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Tether koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.