LOADING...

Litecoin
Litecoin
LTC
€ 91,89
-0,85%

Litecoin is een digitale valuta die directe en goedkope betalingen aan gebruikers over de hele wereld mogelijk maakt. Het is een volledig gedecentraliseerd netwerk dat is gebaseerd op peer-to-peer en wiskundige processen om te functioneren zonder een bank of institutionele geldschieter.

Litecoin heeft door de jaren heen een fascinerende prijsgeschiedenis gehad. Lees verder om meer te weten te komen over de Litecoin-prijs, zodat u een basis hebt voor het analyseren van de huidige en toekomstige bewegingen.

Litecoin Prijs Euro

LTC is de oorspronkelijke munt van het Litecoin-project en is wat crypto-gebruikers kunnen kopen om transacties uit te voeren. U kunt LTC in euro wisselen, samen met verschillende andere fiat-valuta's.

Voor dit artikel beoordelen we de prijsgeschiedenis van Litecon in Euro op basis van gegevens van Yahoo! financiën.

Hieronder staan ​​enkele van de meest opvallende hoogte- en dieptepunten van de prijsactie van LTC. Vanwege de extreme volatiliteit in de crypto-ruimte, zijn deze hoogte- en dieptepunten relatief ten opzichte van de prijs die direct ervoor wordt vermeld.

 • Januari 2015: 0,94 (laag)
 • Juli 2015: 7,86 (hoog)
 • Augustus 2015: 2,20 (laag)
 • April 2017: 14,75 (hoog)
 • December 2017: 318,39 (hoog)
 • Februari 2018: 84,35 (laag)
 • December 2018: 20.19 (laag)
 • Mei 2019: 107,84 (hoog)
 • Augustus 2019: 56,69 (laag)
 • Maart 2020: 22.87 (laag)
 • December 2020: 112.61 (hoog)
 • Mei 2021: 339,80 (hoog)
 • Juli 2021: 124,57 (laag)

Er zijn veel redenen voor de hoogte- en dieptepunten die hier worden behandeld. Sommige hebben te maken met algemene trends in de cryptocurrency-markt, terwijl andere te maken hebben met wereldwijde zaken en Litecoin-specifiek nieuws. Laten we ze in meer detail onderzoeken.

h2>Litecoin-prijsverwachting

Omdat cryptocurrency zo'n nieuwe markt is, heeft het een extreme volatiliteit. Daarom is het enige dat u met zekerheid kunt verwachten bij het handelen in Litecoin, dat u te maken krijgt met grote marktschommelingen.

Desalniettemin kunnen prestaties uit het verleden helpen aangeven hoe Litecoin zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Waarom Litecoin steeg

Het jaar 2015 was enorm voor Litecoin-houders, omdat ze het aan het begin van het jaar voor minder dan $ 1 konden kopen en tegen de tijd dat juli aanbrak, voor bijna $ 8 verkochten. De reden hiervoor had te maken met de algehele kracht van de cryptocurrency-markt.

Hoewel LTC en andere cryptocurrencies in 2015 veel fluctueerden, hebben de toegenomen belangstelling van Aziatische markten en extra perstijd door de mogelijke ontdekking van Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto waarschijnlijk bijgedragen aan het opdrijven van de prijs.

Ondanks dat de prijs sindsdien is gedaald, heeft de prijs van Litecoin zichzelf in 2017 teruggekocht. Tussen januari en half december steeg het met meer dan 5.800%, met extra opmerkelijke prijssprongen in april en december.

Gedurende deze tijd sprong een ongekend aantal individuele en grote zakelijke investeerders op de crypto-trein. Veel beurzen boden in die tijd beperkte keuzes voor cryptocurrency, waarbij Bitcoin en Litecoin er bijna altijd bij waren.

Als gevolg hiervan was LTC, gezien de lage kosten van Litecoin in vergelijking met die van Bitcoin, een psychologisch ideale investering. Veel beleggers genoten ervan te weten dat ze veel hele Litecoins konden kopen, waardoor de prijs van Litecoin nog hoger werd.

In mei 2019 beleefde Litecoin opnieuw een hoogtepunt, hoewel het ongeveer een derde was van het hoogste punt ooit in 2017. De reden hiervoor was dat Litecoin op 5 augustus zijn tweede halvering zou ondergaan, dus beleggers laadden zich op in afwachting van hoog rendement dankzij deze anti-inflatiehedge.

Litecoin zag een vergelijkbaar hoogtepunt in december 2020, nadat de volatiliteit tot dan toe voor veel onder de $ 100 lag. Het zette zijn opwaartse trend voort en overschreed in mei 2021 het hoogste niveau ooit in 2017. De reden hiervoor wijst op een herstelrally na de beurscrash van maart 2020 en de cryptocurrency-crash.

Waarom Litecoin daalde

Halverwege de jaren 2010 stuiterde de Litecoin-prijs van minder dan $ 1 naar meer dan $ 10, maar met veel neerwaartse trends daartussenin. Veel hiervan had waarschijnlijk te maken met een lagere liquiditeit, omdat dit was in een periode waarin er minder mensen waren die op de hoogte waren van cryptocurrency.

Als gevolg hiervan handelden niet zoveel mensen in LTC. Daarom, wanneer iemand een order plaatst om Litecoin te verkopen, zou dit een scherpe neerwaartse piek veroorzaken omdat er niet genoeg handelaren zijn die kopen om die order uit te voeren.

Dat zou op zijn beurt sommige LTC-houders in paniek brengen. Ze zouden proberen hun munten te verkopen om winsten te redden of verliezen te verminderen, waardoor de prijs nog lager zou worden.

Tegen de tijd dat er in februari 2018 weer een significant dieptepunt voor Litecoin was, was lage liquiditeit niet langer zo'n groot probleem, aangezien cryptocurrency de reguliere aandacht had gekregen.

In plaats daarvan kelderde de prijs deze maand omdat er zoveel mensen Litecoin kochten; een oververhitte LTC-prijs en crypto-industrie veroorzaakten een tijdelijke maar pijnlijke prijsdaling.

Litecoin's prijs geschiedenis

2018 bleef een uitdagend jaar voor de prijs van Litecoin. In maart kondigde Litecoin-oprichter Charlie Lee aan dat LitePay, een startend betalingsverwerkingssysteem voor verkopers, zijn activiteiten niet zou voortzetten.

De redenering was dat traditionele kaartuitgevers negatieve, vooringenomen overtuigingen hadden ten opzichte van de crypto-industrie. Als gevolg hiervan zou het voor LitePay op dat moment bijna onmogelijk zijn geweest om zijn doelen te bereiken zonder enorme financiële en juridische hindernissen te overwinnen.

Het nieuws viel begrijpelijkerwijs niet goed bij Litecoin-houders. Op het laagste punt in december 2018 handelde de prijs rond de $ 20.

Het volgende significante dieptepunt van Litecoin arriveerde in augustus 2019. Experts geloven dat een belangrijke reden hiervoor was dat Litecoin tot juni een groot deel van 2019 was gestegen. Daarom was de daling in augustus waarschijnlijk gedeeltelijk het gevolg van winstnemingen door beleggers.

Bovendien zorgde een geplande halvering ervoor dat Litecoin-mijnwerkers een deel van hun winst verloren. Mijnwerkers begonnen elders te zoeken naar winst buiten LTC, waardoor sommige LTC-houders zich zorgen maakten over de sterkte van de beveiliging van Litecoin.

Maart 2020 bracht slecht nieuws in de cryptocurrency-industrie, waarbij Litecoin kelderde tot $ 22,87 als gevolg van de zich verspreidende pandemie van het Coronavirus. Achteraf gezien zou dit een ideaal moment zijn geweest voor beleggers om LTC te kopen, want tegen juli 2021, toen er nog een correctie was, was die lagere prijs maar liefst $ 124,57.

De reden voor deze ondergang in juli 2021 was een reactie op de vele wereldwijde druk op de cryptocurrency-markt, waaronder problemen met de toenemende Chinese regelgeving rond cryptocurrency en mining.

Bekijk de prijzen van andere cryptomunten zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.