LOADING...

Dogecoin
Dogecoin
DOGE
€ 0,08661265
+ 0,27%

Dogecoin koers live

Dogecoin (DOGE) is gemaakt als een leuk alternatief voor grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het werd in 2013 gemaakt met de naam Doge en de afbeelding van een Shiba Inu uit een populaire internetmeme.

De DOGE is ontworpen om overvloedig te zijn en kiest ervoor om elke dag 10000 te slaan zonder de bedoeling om de voorraad te beperken. Dit in tegenstelling tot andere munten die zijn ontworpen om schaars te zijn, zoals Bitcoin. De overvloed past bij het idee dat Dogecoin bedoeld was om luchtig te zijn, met lage inzetten.

Vanwege het begin van de meme trok Dogecoin een grote online community aan. Zozeer zelfs dat de gemeenschap in 2014 samenkwam om het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Winterspelen in Sochi te sturen, volledig gefinancierd door Dogecoin.

Dogecoin Prijs Euro

Vanaf december 2021 staat Dogecoin op € 0,15. De afgelopen maand was er een lichte neerwaartse trend in de prijs van Dogecoin. Eind november kostte een enkele DOGE ongeveer € 0,21, terwijl hij begin december nog maar € 0,12 was.

In het begin van de maand was er een lichte opwaartse trend met een prijsstijging van 2,47%. Naast deze waardegroei laat de activiteit zien dat 62% van de Dogecoin-houders momenteel hun munten verkopen. Er zijn momenteel 132,6 miljard munten in omloop, wat leidt tot een marktkapitalisatie van €20,2 miljard.

Dogecoin koers verwachtingen

Dogecoin heeft zichzelf bewezen als een vluchtige munt die dramatisch kan stijgen met slechts een enkele tweet. In mei 2021 zorgde een enkele vermelding door Elon Musk op Twitter ervoor dat de meme-munt in 24 uur sterk in waarde steeg met 15,653%. Daarna zakte het weer terug en bereikte in juli een dieptepunt van € 0,14.

Eerder in het jaar werd bekend dat Dogecoin nu gebruikt kan worden voor transacties. Meer dan twintig handelaren, waaronder Tesla, accepteren nu Dogecoin als betaalmiddel. Met de vooruitgang voor Dogecoin steeg het in augustus tot € 0,31 om in september weer te dalen tot € 0,17.

In oktober, met de lancering van de eerste Bitcoin ETF, steeg de doge tot € 0,24.

Dogecoin koers grafiek

Op basis van historische gegevens lijkt Dogecoin een algemene positieve trend te hebben. Sommige analisten schatten dat Dogecoin tegen het einde van 2022 gemiddeld € 0,28 zal bereiken en tegen 2028 gemiddeld € 0,72. Andere analisten denken dat Dogecoin tegen 2030 pieken tot € 5,62 zal bereiken.

Wanneer u probeert de kosten van Dogecoin in de toekomst te voorspellen, is het belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt een zeer volatiele ruimte blijft. Een enkele vermelding in de juiste media kan ervoor zorgen dat Dogecoin de lucht in vliegt, zoals eerder dit jaar, of in de grond stort. Het wordt altijd aanbevolen om onderzoek te doen naar al uw beleggingen en nooit meer te investeren dan u kunt verliezen.

Dogecoin Prijsgeschiedenis

DOGE-logo Als een van de beste meme-munten in de cryptocurrency-markt, heeft Dogecoin een volatiel verleden gehad, met ongelooflijke hoogtepunten gevolgd door dramatische dieptepunten. Uiteindelijk hadden de makers van Dogecoin nooit verwacht dat de munt de massale aantrekkingskracht zou genereren die hij heeft - en de meeste marktanalisten hadden niet verwacht dat de valuta deze aantrekkingskracht zou behouden. Laten we met dat in gedachten de geschiedenis van de munt verkennen voordat we in onze Dogecoin-prijsvoorspelling duiken.Dogecoin is in 2013 als grap gemaakt door twee software-ingenieurs, Billy Markus en Jackson Palmer. De makers wilden de aanvankelijke aantrekkingskracht van cryptocurrencies parodiëren, dus creëerden ze Dogecoin als een 'betalingssysteem' met het gezicht van een Shiba Inu-hond , vergelijkbaar met de beroemde 'Doge'-meme. Toen de munt eenmaal was gelanceerd, verwachtten Markus en Jackson niet dat het momentum zou krijgen - maar het tegenovergestelde gebeurde.

De prijs van DOGE schoot kort na de lancering in 2013 met meer dan 300% omhoog, wat als een verrassing kwam voor de ontwikkelaars. Deze stijgende trend zette zich in de volgende jaren voort en bereikte begin 2018 een hoogtepunt van $0,0170 dollar, wat betekent dat de munt voor het eerst een marktkapitalisatie van $2 miljard dollar doorbrak. Hoewel deze prijsstijgingen indrukwekkend waren, waren ze nog steeds een druppel op een gloeiende plaat in vergelijking met de bewegingen die werden gezien door degenen die ervoor kozen om in Bitcoin en andere grote crypto's te investeren.De meest opvallende beweging in de Dogecoin-cryptoprijs kwam begin 2021, toen de prijs tussen januari en mei met meer dan 8.600% steeg. Veel hiervan was te danken aan massale aandacht van sociale media, gecombineerd met vermeldingen van spraakmakende namen zoals Elon Musk, Snoop Dogg en Mark Cuban. DOGE bereikte op 8 mei 2021 een recordhoogte van $ 0,7376 dollar, wat de munt een marktkapitalisatie van meer dan $ 70 miljard dollar zou hebben opgeleverd.

Dogecoin verwachtingen

Over het algemeen heeft de Dogecoin-aandelenkoers tot nu toe geen significante bewegingen gemaakt in 2022, waarbij de aanhoudende situatie tussen Rusland en Oekraïne angst en onzekerheid op de cryptomarkt veroorzaakt. De prijs van vandaag is de laagste Dogecoin sinds april 2021 - wat nog steeds een opmerkelijke stijging is ten opzichte van begin vorig jaar!Hier is een kort overzicht van alle belangrijke punten en gebeurtenissen in de levensduur van Dogecoin die we hierboven hebben behandeld:- Gemaakt in 2013 door software-ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer.- Na de lancering met meer dan 300% gestegen en positieve winsten blijven laten zien.- In januari 2018 voor het eerst een marktkapitalisatie van $ 2 miljard dollar bereikt.- Begon in begin 2021 momentum te genereren vanwege zijn 'meme-munt'-statusBereikte een recordhoogte van $ 0,7376 dollar in mei 2021.- Prijs daalde met meer dan 84% tot de prijs die we op het moment van schrijven zien.