LOADING...

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash

BCH
Price
€ 397,60
-0,44%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#16
Market cap
€ 8.18B
Volume (24h)
€ 227.04M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een uitloper van Bitcoin die in 2017 opkwam. Mensen hebben de code van Bitcoin in de loop der jaren vele malen geoptimaliseerd, maar niet al die optimalisaties bleven populair of waren levensvatbare investeringsopties. Bitcoin Cash is een van de bekendere coins en dient een belangrijk doel.Enkele andere Bitcoin coins zijn Bitcoin Gold, Bitcoin XT en Bitcoin SV. Voordat we kunnen begrijpen waarom ontwikkelaars de code van Bitcoin hebben geoptimaliseerd en waarom investeerders die coins hebben geadopteerd, is het van cruciaal belang om de problemen in verband met Bitcoin te begrijpen. Maar eerst moeten we begrijpen hoe Bitcoin werkt.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin en Bitcoin Cash werken op dezelfde manier. Er is één groot verschil, waar we zo op in zullen gaan. Als u Bitcoin begrijpt, kunt u Bitcoin Cash echter beter begrijpen.Bitcoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer betalingssysteem, uitgevonden door een anonieme maker onder de alias Satoshi Nakamoto. In tegenstelling tot gecentraliseerde P2P-betalingssystemen zoals PayPal, controleert geen enkele entiteit het Bitcoin-netwerk. Er is geen bank die transacties bevestigt en bijhoudt wie wat bezit.In plaats daarvan werken miners van over de hele wereld aan het bevestigen van transacties die op het Bitcoin-netwerk zijn gedaan. Elke transactie gaat in een "mijnblok" en zodra miners de transactie op de blockchain bevestigen via een speciaal mijnproces, wordt het blok gesloten en gaan nieuwe transacties in een nieuw blok. Transacties worden bevestigd in groepen op de blockchain, niet individueel.Miners worden beloond voor hun werk in Bitcoin, vandaar de Bitcoin-kosten.Zodra een transactie op de blockchain is bevestigd, kan iedereen deze zien. Aangezien de blockchain in wezen werkt als een grootboek dat wordt bijgewerkt op alle knooppunten van de blockchain, kan niemand transacties vervalsen of doen alsof hij geld bezit dat ze niet hebben.

De problemen van Bitcoin

Toen Satoshi Nakamoto zijn nieuwe idee van de blockchain introduceerde, waren de blokgroottes beperkt tot elk één megabyte aan gegevens. Het is niet helemaal duidelijk waarom Satoshi Nakamoto deze limiet heeft ingevoerd. De theorie gaat dat hij spam wilde voorkomen; als er geen maximale grootte was, zouden spammers het netwerk kunnen overweldigen door grote blokken neptransacties te introduceren.Naarmate Bitcoin echter populairder is geworden en het gebruik ervan over de hele wereld is toegenomen, is deze limiet voor de blokgrootte behoorlijk beperkend geworden. Dit probleem staat bekend als het Bitcoin-schaalbaarheidsprobleem.Gemiddeld verwerkt Bitcoin slechts 4,6 transacties per seconde. Dat is heel weinig als je bedenkt hoeveel transacties mensen elke seconde over de hele wereld doen. Visa verwerkt bijvoorbeeld gemiddeld 1.700 transacties per seconde, hoewel het de capaciteit heeft voor veel meer.De Bitcoin-bloklimiet leidt tot twee belangrijke schaalbaarheidsproblemen. De eerste is transactiesnelheid. Aangezien slechts een bepaald aantal transacties tegelijk in een blok kan worden bevestigd, kan het netwerk overbelast raken.Bovendien gaan de transactiekosten omhoog. De Bitcoin-vergoeding is variabel. Aangezien er geen gecentraliseerde autoriteit is die transacties bevestigt, moeten we vertrouwen op miners, die opereren vanuit een stimulans - de Bitcoin-beloningen die ze krijgen van vergoedingen. Als u bereid bent een hogere vergoeding te betalen voor uw transactie, zullen miners dit sneller bevestigen.Wanneer meer mensen strijden om hun transacties bevestigd te krijgen in het eerste beschikbare blok, ontstaat er een soort biedingsoorlog, en de mensen die het meest kunnen betalen, zullen hun transacties sneller bevestigd krijgen.Dergelijke hoge vergoedingen kunnen het gebruik van Bitcoin beperken, zodat alleen financiële instellingen en vooraanstaande beleggers er toegang toe hebben, waardoor het ontoegankelijk wordt voor retailgebruikers en consumenten.Er zijn verschillende voorstellen en optimalisaties geweest om het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin aan te pakken. Eeén daarvan was SegWit, dat de hoeveelheid handtekeninggegevens in elk blok vermindert. Niet iedereen was echter om verschillende redenen blij met SegWit.Een ander voorstel voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin was Bitcoin Cash.

Wat zijn de doelstellingen van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash lijkt erg op Bitcoin. Het heeft een maximale tokenlimiet van 21 miljoen eenheden. Het maakt gebruik van een blockchain en miners "mijnen" Bitcoin Cash-transacties in blokken op de blockchain.Er is echter een cruciaal verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Terwijl de initiële blokgroottelimiet van Bitcoin één megabyte was, begon Bitcoin Cash met een initiële blokgroottelimiet van 8 MB. Deze maximale grootte is sindsdien verhoogd tot 32 MB.Door de grotere blokgrootte kan Bitcoin Cash veel meer transacties per seconde verwerken dan Bitcoin. Bovendien zijn de transactiekosten een stuk lager.Naast Bitcoin Cash beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, cardano, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Meer informatie over de Bitcoin cash koers

Naast alle informatie over de Bitcoin cash koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Bitcoin Cash te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Bitcoin Cash te kopen.

  Je kunt Bitcoin Cash selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Bitcoin Cash kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Bitcoin Cash kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Bitcoin Cash te kopen?

  De huidige koers van Bitcoin Cash vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Bitcoin Cash deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Bitcoin Cash kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Bitcoin Cash storten naar Knaken?

  Zoek naar Bitcoin Cash in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Bitcoin Cash stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Bitcoin Cash opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Bitcoin Cash in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Bitcoin Cash alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?