LOADING...

Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
BCH
€ 127,10
-0,62%
Volume 24u € 171.031.873

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een uitloper van Bitcoin die in 2017 opkwam. Mensen hebben de code van Bitcoin in de loop der jaren vele malen geoptimaliseerd, maar niet al die optimalisaties bleven populair of waren levensvatbare investeringsopties. Bitcoin Cash is een van de bekendere coins en dient een belangrijk doel.

Enkele andere Bitcoin coins zijn Bitcoin Gold, Bitcoin XT en Bitcoin SV. Voordat we kunnen begrijpen waarom ontwikkelaars de code van Bitcoin hebben geoptimaliseerd en waarom investeerders die coins hebben geadopteerd, is het van cruciaal belang om de problemen in verband met Bitcoin te begrijpen. Maar eerst moeten we begrijpen hoe Bitcoin werkt.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin en Bitcoin Cash werken op dezelfde manier. Er is één groot verschil, waar we zo op in zullen gaan. Als u Bitcoin begrijpt, kunt u Bitcoin Cash echter beter begrijpen.

Bitcoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer betalingssysteem, uitgevonden door een anonieme maker onder de alias Satoshi Nakamoto. In tegenstelling tot gecentraliseerde P2P-betalingssystemen zoals PayPal, controleert geen enkele entiteit het Bitcoin-netwerk. Er is geen bank die transacties bevestigt en bijhoudt wie wat bezit.

In plaats daarvan werken miners van over de hele wereld aan het bevestigen van transacties die op het Bitcoin-netwerk zijn gedaan. Elke transactie gaat in een "mijnblok" en zodra miners de transactie op de blockchain bevestigen via een speciaal mijnproces, wordt het blok gesloten en gaan nieuwe transacties in een nieuw blok. Transacties worden bevestigd in groepen op de blockchain, niet individueel.

Miners worden beloond voor hun werk in Bitcoin, vandaar de Bitcoin-kosten.

Zodra een transactie op de blockchain is bevestigd, kan iedereen deze zien. Aangezien de blockchain in wezen werkt als een grootboek dat wordt bijgewerkt op alle knooppunten van de blockchain, kan niemand transacties vervalsen of doen alsof hij geld bezit dat ze niet hebben.

De problemen van Bitcoin

Toen Satoshi Nakamoto zijn nieuwe idee van de blockchain introduceerde, waren de blokgroottes beperkt tot elk één megabyte aan gegevens. Het is niet helemaal duidelijk waarom Satoshi Nakamoto deze limiet heeft ingevoerd. De theorie gaat dat hij spam wilde voorkomen; als er geen maximale grootte was, zouden spammers het netwerk kunnen overweldigen door grote blokken neptransacties te introduceren.

Naarmate Bitcoin echter populairder is geworden en het gebruik ervan over de hele wereld is toegenomen, is deze limiet voor de blokgrootte behoorlijk beperkend geworden. Dit probleem staat bekend als het Bitcoin-schaalbaarheidsprobleem.

Gemiddeld verwerkt Bitcoin slechts 4,6 transacties per seconde. Dat is heel weinig als je bedenkt hoeveel transacties mensen elke seconde over de hele wereld doen. Visa verwerkt bijvoorbeeld gemiddeld 1.700 transacties per seconde, hoewel het de capaciteit heeft voor veel meer.

De Bitcoin-bloklimiet leidt tot twee belangrijke schaalbaarheidsproblemen. De eerste is transactiesnelheid. Aangezien slechts een bepaald aantal transacties tegelijk in een blok kan worden bevestigd, kan het netwerk overbelast raken.

Bovendien gaan de transactiekosten omhoog. De Bitcoin-vergoeding is variabel. Aangezien er geen gecentraliseerde autoriteit is die transacties bevestigt, moeten we vertrouwen op miners, die opereren vanuit een stimulans - de Bitcoin-beloningen die ze krijgen van vergoedingen. Als u bereid bent een hogere vergoeding te betalen voor uw transactie, zullen miners dit sneller bevestigen.

Wanneer meer mensen strijden om hun transacties bevestigd te krijgen in het eerste beschikbare blok, ontstaat er een soort biedingsoorlog, en de mensen die het meest kunnen betalen, zullen hun transacties sneller bevestigd krijgen.

Dergelijke hoge vergoedingen kunnen het gebruik van Bitcoin beperken, zodat alleen financiële instellingen en vooraanstaande beleggers er toegang toe hebben, waardoor het ontoegankelijk wordt voor retailgebruikers en consumenten.

Er zijn verschillende voorstellen en optimalisaties geweest om het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin aan te pakken. Eeén daarvan was SegWit, dat de hoeveelheid handtekeninggegevens in elk blok vermindert. Niet iedereen was echter om verschillende redenen blij met SegWit.

Een ander voorstel voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin was Bitcoin Cash.

Wat zijn de doelstellingen van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash lijkt erg op Bitcoin. Het heeft een maximale tokenlimiet van 21 miljoen eenheden. Het maakt gebruik van een blockchain en miners "mijnen" Bitcoin Cash-transacties in blokken op de blockchain.

Er is echter een cruciaal verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Terwijl de initiële blokgroottelimiet van Bitcoin één megabyte was, begon Bitcoin Cash met een initiële blokgroottelimiet van 8 MB. Deze maximale grootte is sindsdien verhoogd tot 32 MB.

Door de grotere blokgrootte kan Bitcoin Cash veel meer transacties per seconde verwerken dan Bitcoin. Bovendien zijn de transactiekosten een stuk lager.

Voor- en nadelen van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash heeft veel voordelen ten opzichte van Bitcoin, maar dat betekent niet dat het zonder nadelen komt. Voordat u in Bitcoin Cash investeert, is het van cruciaal belang om de voor- en nadelen te begrijpen die het investeerders en gebruikers biedt.

Voordelen van Bitcoin Cash

Laten we het eerst hebben over de voordelen van Bitcoin Cash, inclusief hoe het beter is dan Bitcoin zelf. Deze voordelen trekken veel beleggers naar BCH.

Decentralisatie, privacy, enz.

Bitcoin Cash heeft alle voordelen die Bitcoin biedt. Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat niemand uw activa kan bevriezen, u kan vertellen dat u uw identiteit moet verifiëren of kan controleren wat u bezit op de blockchain. Geen enkele overheid kan uw geld aannemen - de blockchain werkt op zichzelf.

Bedrijven die portemonnees aanbieden, houden uw geld niet voor u vast. Ze bieden u eenvoudigweg een manier om toegang te krijgen tot uw crypto die is opgeslagen op de openbare blockchain, zodat ze uw activa ook niet kunnen bevriezen.

Bovendien is Bitcoin Cash tegelijkertijd openbaar en anoniem. Enerzijds is elke transactie op de blockchain openbaar, daarom is centralisatie niet nodig.

Tegelijkertijd worden identiteiten verduisterd. U hoeft geen identificatie te verstrekken om een ​​portemonnee te openen of de blockchain te gebruiken, dus het is niet mogelijk om portemonnees te traceren naar hun eigenaren of transacties naar de mensen die ze hebben gemaakt.

Hogere transactiesnelheden en lagere kosten

Vanwege de grotere blokgroottes verlopen transacties op Bitcoin Cash veel sneller dan die op het Bitcoin-netwerk. Bitcoin kan tot zeven transacties per seconde verwerken (hoewel het gemiddeld minder is dan dat). Bitcoin Cash daarentegen kan tot 116 transacties per seconde verwerken.

Dat is een enorm verschil! Het betekent ook dat Bitcoin Cash meer schaalbaar is als een peer-to-peer betalingssysteem. Meer mensen zullen het kunnen gebruiken zonder het netwerk te vertragen. Het netwerk van Bitcoin is echter soms zo overbelast dat het enkele uren of zelfs een paar dagen kan duren voordat een transactie is bevestigd.

Door de grotere blokgroottes zijn de tarieven ook een stuk lager. Mensen concurreren niet zo veel om in het eerste beschikbare blok te komen, omdat er meer transacties in dat blok passen. Dat helpt om de kosten laag te houden en gebruikers tevreden te houden. Dat is iets anders dat Bitcoin Cash beter toepasbaar maakt. U kunt uw vriend of een handelaar betalen zonder een groot percentage aan vergoedingen te verliezen.

De gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin Cash zijn consequent minder dan één cent gebleven. Soms loopt het op tot vier of vijf cent, wat nog steeds vrij laag is. Vergoedingen voor Bitcoin-transacties kunnen gemakkelijk $ 10-60 kosten. Zie hier een vergelijking.

Goedkopere prijs per coin

Bitcoin Cash is een stuk goedkoper dan Bitcoin. Bitcoin kan gemakkelijk € 35.000-55.000 kosten voor een enkele Bitcoin. Bitcoin Cash daarentegen is een fractie van de prijs, beschikbaar voor slechts een paar honderd euro. Dat maakt het toegankelijker voor de gemiddelde belegger en geeft het ook meer kans om te groeien.

Nadelen van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash heeft echter ook zijn nadelen. Het heeft inderdaad veel tegenstanders die zeggen dat het niet genoeg doet om de problemen van Bitcoin op te lossen.

Eén van de grootste zorgen die mensen hebben over Bitcoin Cash, is dat de grotere blokken krachtigere rekenkracht nodig hebben om een ​​enkel knooppunt te onderhouden. Dat betekent dat kleine mijnwerkers uit de weg kunnen worden geduwd ten gunste van grotere mijnbouwgroepen. Dat kan op zijn beurt leiden tot een gebrek aan decentralisatie.

Ook is Bitcoin Cash een stuk minder populair dan Bitcoin. U zult niet zoveel handelaren vinden die Bitcoin Cash accepteren, waardoor het een beetje minder nuttig is dan Bitcoin. Er is ook minder hype over Bitcoin Cash.

Koop Bitcoin Cash Met iDEAL

U kunt Bitcoin Cash kopen en verkopen met iDEAL. Met iDEAL in Nederland kunt u met uw bankrekening Bitcoin Cash online kopen. Zodra u Bitcoin Cash heeft, kunt u deze inwisselen voor andere munten. Als alternatief kunt u het naar een privéportemonnee sturen. Je kunt het in je portemonnee bewaren en wachten tot de prijs stijgt, of je kunt het naar vrienden en familie sturen.

Naast Bitcoin Cash beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, cardano, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Meer informatie over de Bitcoin cash koers

Naast alle informatie over de Bitcoin cash koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.