LOADING...

Ripple
Ripple
XRP
€ 0,88637
+ 0,54%
Volume 24u € 2.925.982.715

Ripple Kopen

Ripple XRP

Ripple is een Amerikaans fintech-bedrijf dat de Ripple Consensus Ledger heeft ontwikkeld. Op deze ledger, die deels lijkt op blockchain-technologie, kan waarde worden verstuurd. Het interessante aan het netwerk is echter dat dit niet per se met de cryptocurrency van het netwerk, XRP, gedaan hoeft te worden.

Wie gebruikt Ripple?

Ripple richt zijn diensten vooral op financiële bedrijven zoals banken. Vaak moeten bedrijven die internationale betalingen willen doen nu nog gebruikmaken van het SWIFT-netwerk, een netwerk van banken die internationale transacties verwerken. Dit netwerk is echter vaak traag waardoor een transactie dagen in beslag neemt. Daarnaast kosten transacties via SWIFT vaak ook relatief veel. Via het Ripple netwerk kunnen bedrijven nu vrijwel direct geld versturen naar alle landen ter wereld. Belangrijk hiervoor is het RippleNet, een netwerk van bedrijven die transacties voor elkaar verwerken. Dankzij de onderliggende technologie kan een transactie razendsnel worden voldaan tussen twee banken waarna de ontvanger het bedrag in de lokale valuta op kan halen bij deze bank.

Kritiek op Ripple

Ripple werkt er hard aan om zijn netwerk uit te breiden. Een van de nadelen van Ripple is echter dat het voor een groot deel is gecentraliseerd. Zo bezit het bedrijf een grote hoeveelheid XRP. Ripple verkoopt zijn XRP zo nu en dan met als reden de adoptie van de cryptocurrency te stimuleren. Toch ontvangt het bedrijf vaak kritiek op deze praktijken aangezien het de XRP-koers zou drukken.

XRP kopen

XRP kopen is veilig en simpel op het Knaken platform. Dit is te doen met iDEAL, bank overschrijving, Giropay of creditcard. Op deze manier kan je XRP kopen op de manier die jou het beste uitkomt.