LOADING...

Bitcoin

Bitcoin

BTC
Price
€ 61.962,85
-0,45%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#1
Market cap
€ 1.29T
Volume (24h)
€ 19.81B
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Bitcoin

Als de meest bekende cryptocurrency op de markt, heeft Bitcoin de laatste tijd veel aandacht getrokken. Met het groeiende aantal wallets op de Bitcoin-blockchain beginnen veel mensen te investeren in het ecosysteem.Maar waardoor kon Bitcoin zo lang zo lang de grootste crypto munt ter wereld zijn? Wat kun je verwachten als je Bitcoin koopt en opslaat voor de toekomst? Laten we eens kijken naar deze munt en kijken of we kunnen begrijpen wat er bij de aankoop van deze munt komt kijken.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de originele cryptocurrency, een peer-to-peer betalingsmethode die pseudonimiteit combineert met cryptografische codering om een ​​betrojebaar systeem te creëren. Transacties in het Bitcoin-ecosysteem bevestigen met behulp van Bitcoin's Proof-of-Work (PoW) -model en worden toegevoegd aan blokken, waardoor de blockchain ontstaat.In de kern is Bitcoin bedoeld om verschillende problemen op te lossen die de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, zag met moderne financiële instellingen tijdens de recessie van 2007. In zijn whitepaper noemt Satoshi het inflatoire karakter van fiat-valuta en de manipulatie van geld door financiële instellingen als redenen waarom Bitcoin moest bestaan.Het doel van de blockchain was om een ​​peer-to-peer-valuta te creëren die iedereen kon beoordelen. De blockchain verwijst naar het grootboek van transacties in het Bitcoin-ecosysteem. Terwijl miners transacties verwerken, voegen ze de bevestigde transacties toe aan een datablok. Die gegevens gaan dan naar de blockchain en het volgende blok wordt gemaakt.Nu beschouwen velen Bitcoin als de belangrijkste cryptocurrency van de crypto wereld. Als de eerste cryptocurrency en een van de meest robuuste, heeft Bitcoin ondanks zijn twaalfjarige leeftijd een solide marktdominantie. Bitcoin blijft zich ontwikkelen dankzij de voorstellen voor gemeenschapsverbeteringen en het werk van veel verschillende ontwikkelaars.

Wat je moet weten voordat je Bitcoin koopt

Voordat je Bitcoin koopt, is het belangrijk om te onthouden dat bitcoin heel anders is dan andere betaalmethoden. Terwijl andere methoden afhankelijk zijn van de fiat of regionale valuta, is Bitcoin zijn eigen ecosysteem met zijn eigen regels:

 • Bitcoin is volatiel: omdat Bitcoin minder gebruikers heeft, verandert de waarde ervan in vergelijking met fiat-valuta vaak en soms sterk.
 • Cryptografie biedt beveiliging: cryptografische handtekeningen, lange wallet-adressen en gedistribueerde grootboekbestanden voorkomen dat mensen proberen het ecosysteem te misbruiken.
 • Transacties zijn onomkeerbaar: in tegenstelling tot een valse afschrijving met een creditcard, kunt je Bitcoin niet ongedaan maken, tenzij de andere wallet ermee instemt je je geld terug te sturen.
 • Bitcoin werkt altijd en overal: Omdat Bitcoin een volledig digitale valuta is, werkt het op elk moment van de dag met de snelheid van internet.
 • Jij kiest je kosten: je geeft geen geld uit om Bitcoin in een wallet te ontvangen, en je kunt je netwerkvergoeding selecteren bij het verzenden van munten, zodat alle netwerkkosten bekend zijn wanneer je zich verbindt tot een transactie.
 • Bitcoin is pseudoniem: wallet-adressen zijn de enige identificerende informatie op de blockchain, wat betekent dat er wat speurwerk nodig is om erachter te komen wie de eigenaar is van welke wallet.
 • Een digitaal activa, geen valuta: veel landen zien Bitcoin als een activum en onderwerpen het aan belastingwetten die andere activa moeten volgen.

Met deze lijst is het gemakkelijk te zien dat Bitcoin heel anders werkt dan andere betaalmethoden. Deze verschillen zijn echter functies die in het ecosysteem zijn geprogrammeerd om het netwerk te decentraliseren en het echt peer-to-peer te maken.

BTC kopen

Als je met Bitcoin wilt beginnen, is het tegenwoordig de gemakkelijkste manier om een ​​deel van deze activa te kopen. Toch, als je nieuw bent in het Bitcoin-ecosysteem, volgen hieronder enkele essentiële vragen die je moet begrijpen over het kopen van Bitcoin. Bekijk de antwoorden voordat je je eerste stap zet in het kopen van BTC.

Hoe gemakkelijk is het om Bitcoin te kopen?

Voor het grootste deel is Bitcoin eenvoudig te kopen met moderne cryptocurrency brokers, zoals Knaken. Voorbij zijn de dagen van het opzetten van een onafhankelijke wallet met console commands op je pc. Nu kan Knaken Bitcoin bewaren, zodat mensen ze kunnen kopen en verkopen.Ook worden bij Knaken veel betaalmethoden geaccepteerd. Naast het toestaan ​​van verbindingen met bankrekeningen, kunt je betalingsverwerkers zoals iDEAL gebruiken om Bitcoin te kopen.Over het algemeen is Bitcoin tegenwoordig toegankelijker om te kopen dan ooit, dankzij een grotere acceptatie en technische vooruitgang.

Wat moet ik verwachten te betalen om Bitcoin te kopen?

Zoals eerder vermeld, is Bitcoin nog steeds een volatiele activa. Vanwege dat feit verandert de hoeveelheid Bitcoin die je kunt kopen van dag tot dag. Het is niet ongebruikelijk dat de prijs van Bitcoin op een bepaalde dag tussen 2% en 5% verandert, afhankelijk van het marktsentiment.Dit fenomeen is gemakkelijker te begrijpen door na te denken over de langetermijnveranderingen in de prijsstelling van Bitcoin. Het kostte aanvankelijk niets en het duurde bijna twee jaar om de prijs van één dollar te bereiken. Bitcoin piekte in juni 2011 met een piekprijs van $32, maar daalde binnen een paar maanden tot iets meer dan $2, en het duurde bijna een jaar voordat Bitcoin weer grip kreeg.2016 bleek een cruciaal jaar voor Bitcoin met prijzen die in december de $900 overstegen. Hoewel de groei een paar jaar stagneerde, veroorzaakte de COVID-19-pandemie een golf die de crypto-prijzen deed stijgen. Bitcoin zag prijzen variërend van $20.000 tot meer dan $60.000 van 2020 tot 2021.Toch maakt deze volatiliteit deel uit van wat veel mensen naar Bitcoin trekt. Hoewel Bitcoin van dag tot dag in prijs kan schommelen, heeft de totale waarde van de munt de neiging om in de loop van de tijd te stijgen. Het kopen van Bitcoin heeft de neiging om je meer totale Bitcoin op te leveren dan een paar jaar te wachten.

Waarom zou ik Bitcoin kopen?

Omdat Bitcoin geen fysieke munten of activa heeft, zijn veel mensen wantrouwend om in het ecosysteem te kopen. Er zijn echter nog steeds verschillende redenen om Bitcoin te kopen, ondanks dit gebrek aan een fysiek goed:

 • De prijs van Bitcoin stijgt in de loop van de jaren: Als algemene trend is Bitcoin jaar na jaar sterk in waarde gestegen in vergelijking met andere activaklassen.
 • De inzending voor veel andere cryptocurrencies: Bitcoin is hoe veel mensen de cryptocurrency-ruimte betreden voordat ze verschillende projecten en toepassingen in crypto gaan verkennen.
 • Bitcoin kan zich indekken tegen inflatie: Vanwege het deflatoire karakter en de historische waardestijgingen heeft Bitcoin gezorgd voor een sterkere afdekking tegen inflatie dan andere standaarden zoals goud.

Met andere woorden, Bitcoin heeft veel mensen de kans geboden om hun rijkdom te laten groeien terwijl dit speculatieve bezit blijft groeien en adoptie ziet.

Veilig Bitcoin kopen

Een deel van de houding achter Bitcoin is dat het iemand in staat stelt om zijn eigen bank te worden. Zolang je toegang hebt tot je Bitcoin-wallet, kunt je overal en altijd toegang krijgen tot en transacties uitvoeren met je Bitcoin.Toch zijn er een paar praktijken die je wilt doen om jezelf en je Bitcoins veilig te houden:

 1. Koop je Bitcoin van een vertrouwde bron: het is beter om je Bitcoin te kopen bij een vertrouwde cryptocurrency exchange of broker, zoals Knaken, dan om dit online bij een derde partij te doen.
 2. Beveilig je account met 2FA Schakel 2FA in je Knaken account in om de veiligheid van je account te vergroten. Met 2FA kunnen mensen niet inloggen op je account, zelfs niet als ze je inloggegevens hebben.
 3. Vertel anderen niet hoeveel Bitcoin je hebt: als je praat over je Bitcoin-rijkdom, kun je jezelf blootstellen aan diefstal of afpersing als iemand je Bitcoin-wallet wil hebben.

Door deze tips te volgen, zorgt je ervoor dat je Bitcoins op de meest veilige manier worden gekocht en opgeslagen. Deze tips zorgen er ook voor dat je niet te veel informatie over je financiële omstandigheden prijsgeeft.

Bitcoin kopen met iDEAL

Om het kopen in Bitcoin nog gemakkelijker te maken, is iDEAL een service waarmee je crypto zoals Bitcoin kunt kopen met je bankrekening. In plaats van dit via een aparte app te doen, werkt iDEAL samen met verschillende exchanges, zoals Knaken, om op te treden als betalingsverwerker en om op te stappen in Bitcoin.Voordat je Bitcoin met iDEAL koopt, moet je deze stappen lezen om te zien hoe het proces eruit ziet:

 1. Open een account bij Knaken: maak een account aan bij Knaken en voltooi het verificatieproces.
 2. Bitcoin kopen vanaf het dashboard Klik op 'kopen' naast bitcoin op het dashboard en koop bitcoin met iDEAL.
 3. Beheer je Bitcoin: controleer je saldo en de live bitcoin koers op je dashboard.

Als je deze stappen kent, ziet je dat het kopen van bitcoin met iDEAL veilig en simpel kan.

Je gekochte bitcoin veilig bewaren

Zodra je je Bitcoin hebt gekocht, moet je meer doen om je munten veilig te stellen. Een veilige plek om je Bitcoin op te slaan is in een 'non-custodial' wallet. Het is echter belangrijk om niet in de war te raken tussen deze wallets en het wallet-adres dat je op de blockchain hebt. wallet-adressen op de blockchain zijn de openbare adressen die mensen gebruiken om Bitcoin te verzenden en te ontvangen. Alle Bitcoin-wallets hebben ook een privéadres, weergegeven door de private keys.Met deze private keys heb je overal toegang tot die Bitcoin-wallet. Exchanges zijn degenen die de private keys voor hun Bitcoin-wallets bevatten, waardoor ze 'custodial wallets' worden. Non-custodial wallets zijn degene waar alleen jij toegang hebt tot de sleutels.Over het algemeen is een hardware-wallet met private key de beste plaats om je Bitcoin op te slaan. De hardware wallet haalt de munten offline, waardoor transacties niet om de munten in je wallet kunnen vragen.Het overzetten van Bitcoins naar een hardware wallet is vergelijkbaar met het verzenden van Bitcoin naar iemand anders. Zodra je het openbare adres van de hardwarewallet hebt, stuurt je je Bitcoin naar die wallet en betaal je de transactiekosten. Zodra de Bitcoins zijn overgezet naar de hardwarewallet, kun je deze loskoppelen van internet en weten dat je Bitcoins nu veilig zijn.Het is belangrijk dat je je wallet, private key en inloggegevens op een veilige plaats bewaart om diefstal te voorkomen. Het is ook belangrijk dat je je wallet, private key en inloggegevens niet kwijtraakt. Als je dit doet, kunt je mogelijk geen toegang krijgen tot je Bitcoin. Als je je hier geen zorgen over wilt maken, kun je je crypto bewaren in je Knaken-account.

Bitcoin kopen met iDEAL

Naast Bitcoin beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Raydium, Ethereum, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Bitcoin Cash, Aave en Algorand.

Meer informatie over de Bitcoin koers

Naast alle informatie over de Bitcoin koersen beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Bitcoin te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Bitcoin te kopen.

  Je kunt Bitcoin selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Bitcoin kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Bitcoin kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Bitcoin te kopen?

  De huidige koers van Bitcoin vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Bitcoin deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Bitcoin kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Bitcoin storten naar Knaken?

  Zoek naar Bitcoin in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Bitcoin stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Bitcoin opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Bitcoin in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Bitcoin alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?