LOADING...

Bitcoin
Bitcoin
BTC
€ 50.574,90
+ 0,57%
Volume 24u € 36.671.581.826

Bitcoin Kopen

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerd betaalnetwerk waarop men transacties “peer-to-peer” kan uitvoeren. Dit betekent dat transacties met bitcoin, de cryptocurrency, direct tussen de verzender en ontvanger(s) worden verstuurd. Hierbij komt geen bank of andere betalingsverwerker kijken.

Bitcoin werd in 2008 geïntroduceerd in de whitepaper “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” door Satoshi Nakamoto. Dit is overigens niet de echte naam van de uitvinder. Niemand weet wie Nakamoto is. Het is zelfs mogelijk dat het een groep ontwikkelaars betreft. De reden waarom Nakamoto anoniem wil blijven is niet bekend.

Een bitcoin kopen en versturen naar een wallet gebeurt via het bitcoin netwerk. Een essentieel onderdeel van het netwerk zijn de miners. Zij voeren ingewikkelde rekensommen uit met als doel alle transactiedata te versleutelen. Het product van deze berekeningen, hash keys genaamd, verbinden vervolgens alle data aan elkaar in de blockchain. Dit maakt een bitcoin kopen en versturen mogelijk. De blockchain is een ketting van datablokken die met deze hash keys aan elkaar zijn verbonden. Mocht een hacker transactiedata in een blok aanpassen, dan breekt de ketting en weet iedereen vanaf welk punt de transactiedata niet meer te vertrouwen is. Een aanval gebeurt overigens niet zo snel aangezien het enorme hoeveelheden energie kost om zo’n aanval uit te voeren.

Veilig bitcoin kopen

Bij Knaken kun je veilig bitcoin kopen via de website en de portal. Het is belangrijk dat de bitcoins ook veilig worden bewaard. Wil je een groot bedrag in bitcoin stoppen? Zorg er dan voor dat je een hardware wallet hebt. Men adviseert om ten minste een software wallet te hebben op je computer. Natuurlijk kun je ook veilig bitcoin kopen en bewaren in je account bij Knaken.

BTC kopen

Een BTC kopen wil je alleen doen bij betrouwbare partijen. Doe dus altijd onderzoek naar het bedrijf dat de bitcoins aanbiedt. Dit geldt zowel voor exchanges als OTC-platforms. Vraag anderen naar hun ervaring of raadpleeg websites als Trustpilot. Zo kan je achterhalen of een bedrijf te vertrouwen is of niet. Dus eerst onderzoek doen en dan BTC kopen.

Bitcoin kopen met iDEAL

Je kunt eenvoudig bitcoin kopen met iDEAL bij Knaken. Dit kan bovenaan deze pagina door in de widget een bedrag of bitcoin aantal in te voeren en te kiezen voor iDEAL. Ook in de portal kun je bitcoin kopen met iDEAL.