LOADING...

Cardano
Cardano
ADA
€ 0,370518
-1,02%
Volume 24u € 371.303.757

Cardano ADA

Cardano ADA is een crypto coin met een grote marktkapitalisatie en een sterke concurrent in de cryptocurrency-ruimte om snellere, goedkopere en energiezuinigere blockchain-transacties te doen.

Of je nu overweegt te investeren in Cardano of al klaar bent om de sprong te wagen, we helpen je het belangrijke doel van deze cryptovaluta in de cryptocurrency-wereld te begrijpen en laten je zien hoe gemakkelijk het is om Cardano op Knaken te kopen.

Cardano Coin

Cardano had een relatief vroege start in de zich snel ontwikkelende cryptowereld, opgericht in 2015 door Charles Hoskinson.

Gevestigde oprichters zijn cruciaal voor het opbouwen van het vertrouwen van een belegger in het potentiële succes van een munt, en Hoskinson past bij de rekening - hij was de medeoprichter van Ethereum.

In feite gebruikte Hoskinson zijn ervaring bij het bouwen van Ethereum - dat na Bitcoin nog steeds de op een na grootste marktkapitalisatie in de cryptomarkt heeft - met als doel een snellere, efficiëntere blockchain-concurrent te creëren.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat werkt volgens een Proof of Work-consensusmechanisme, voert Cardano zijn functies uit op Proof of Stake. Binnenkort vertellen we meer over de voordelen van Proof of Stake. Maar weet nu dat Proof of Stake Cardano in staat stelt om op een milieuvriendelijkere manier te werken.

Gezien de weerslag die cryptocurrency heeft gekregen vanwege de negatieve impact op het milieu, maakt deze functie de ADA-munt (de native cryptocurrency-munt van Cardano) een toonaangevende technologie in de cryptomarkt.

Er zijn verschillende essentiële items die Cardano probeert te repareren in de blockchain-wereld. Ze bevatten:

 • Netwerksnelheid verhogen
 • Netwerkkosten verlagen
 • Cross-chain overdrachten toestaan
 • Vermijden van complexe harde vorken
 • Verbetering van prikkels voor mijnwerkers en belanghebbenden

Eerlijkheid en inbreng van de gemeenschap vormen de kern van Cardano's missie. Daarom is de Cardano Foundation een onafhankelijke organisatie gevestigd in Zwitserland.

De Cardano Foundation houdt de voortgang en het ecosysteem van Cardano in de gaten. Het verspreidt ook het bewustzijn over Cardano's use cases en ondersteunt Cardano-gebruikers. Onnodig te zeggen dat ze zowel binnen als buiten hun bedrijf een sterke steun hebben.

Wat is Cardano?

Cardano is een gedecentraliseerd cryptocurrency-platform dat zich richt op duurzame en schaalbare oplossingen om veel huidige blockchain-pijnpunten te bestrijden. Naast Hoskinson als oprichter, hebben vele andere vooraanstaande ingenieurs en academici de ontwikkeling ervan ondersteund en getest.

Haskell is de programmeertaal die Cardano gebruikt. Het helpt Cardano's codenauwkeurigheid naar een nieuw niveau te tillen, aangezien het een algemeen erkende programmeertaal is in de technische wereld die uitstekende beveiliging biedt.

De roadmap van Cardano bevat vijf fasen (in Cardano-terminologie "tijdperken" genoemd), waaronder:

 • Byron
 • Shelley
 • Goguen
 • Basho
 • Voltaire

Onlangs beleefde Cardano zijn langverwachte Alonzo-harde vork in september 2021, die deel uitmaakte van het Shelley-tijdperk en de overgang naar het Goguen-tijdperk markeerde.

Het was een fase waar veel crypto-ontwikkelaars op zaten te wachten, aangezien het hen in staat stelt om gedecentraliseerde applicaties (DApps) te bouwen en non-fungible tokens (NFT's) te maken.

Als gevolg hiervan is Cardano overgegaan van een project met een missie naar een echt slim contractplatform dat praktische bruikbaarheid biedt. Het doel is om een DApp-platform te worden met meer functies dan enig ander platform op de blockchain.

Het is een groot doel om waar te maken, maar het team van Cardano werkt er hard aan om het te bereiken. Ze ontwikkelen een bestuurssysteem dat werkt aan democratie, waardoor hun project zichzelf kan financieren en kan evolueren naar de behoeften van de gebruikers.

Naast de vijf tijdperken van Cardano, bevat de open-source blockchain-code twee primaire lagen: de Cardano Settlement Layer (CSL) en de Cardano Computational Layer (CCL).

CSL fungeert als een soort virtuele bank, omdat ADA-houders hier hun munten kunnen kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Hoewel CSL het belangrijkst zal zijn voor de dagelijkse Cardano-gebruiker, is CCL waar de magie achter de schermen plaatsvindt.

CCL zorgt ervoor dat slimme contracten op een compliant en veilige manier worden uitgevoerd. Het biedt ook identiteitsherkenning en ondersteunt Cardano's doel van geavanceerde functionaliteit met zijn blocklisting-functie.

Hoe werkt het Cardano-netwerk?

Cardano werkt op een consensusmechanisme van Proof of Stake (PoS). PoS stimuleert miners om meer ADA Cardano-munten aan te houden, want hoe meer munten ze hebben, hoe meer ze bloktransacties kunnen minen en valideren.

In termen van leken betekent dit dat hoe meer Cardano-munten een mijnwerker heeft, hoe meer geld ze kunnen verdienen.

Mijnbouw is cruciaal voor de blockchain-technologie van ADA, omdat het de bevestiging van transacties mogelijk maakt en nieuwe blokken aan de keten toevoegt.

Cardano koos ervoor om het PoS-consensusmechanisme te gebruiken omdat het aanzienlijk minder mijnbouwkracht gebruikt. Cardano gebruikt slechts zes gigawattuur per jaar in vergelijking met de meer dan 126 terawattuur die Bitcoin gebruikt.

Als je een visuele leerling bent, betekent dit dat Bitcoin een equivalente hoeveelheid energie verbruikt die Pakistan per jaar gebruikt. Daarentegen kon Cardano Niue, een klein eiland in de Stille Zuidzee, niet eens een jaar lang van stroom voorzien.v

Het consensusmechanisme van Proof of Stake biedt vele voordelen, waaronder:

 • Minder kans op centralisatie
 • Lagere ecologische voetafdruk
 • Stakers hoeven niet te investeren in dure, luxe apparatuur
 • Uitstekende beveiliging

Hoewel Cardano niet de enige cryptocurrency is die op PoS werkt, is het een actief project dat belangrijke stappen heeft gezet in de ontwikkeling ervan. Om deze reden zien veel mensen het als een uitstekende munt om te bewaren voor potentiële lange termijn winsten.

Hoe bewaart u Cardano?

Zodra u Cardano hebt gekocht, is de volgende stap om erachter te komen hoe u het kunt opslaan. Als cryptovaluta nieuw voor u is, is de gouden regel om nooit geld op een beurs te laten staan die u niet uitzet of in de nabije toekomst gaat verhandelen.

Cardano staking

Daarom is een van de veiligste manieren om uw Cardano op te slaan in een offline portemonnee, ook wel een koude portemonnee genoemd.

Er is geen tekort aan crypto-wallets op de markt. Enkele van de meest populaire zijn:

 • Ledger
 • Trezor
 • Exodus

Het goede nieuws is dat aangezien Cardano in de top tien staat voor marktkapitalisatie, je kunt verwachten dat vrijwel elke koude portemonnee ADA-opslag biedt. Toch is het een goed idee om het etiket nog eens goed te controleren voordat je de portemonnee koopt.

Zodra u uw Cardano-portemonnee mee naar huis neemt, stelt u deze in volgens de instructies. De meeste crypto-wallets werken op dezelfde manier, met een pincode die u maakt en een lange herstelzin die ze u geven.

De recoveryphrase is cruciaal omdat u hierdoor opnieuw toegang krijgt tot uw crypto als uw portemonnee beschadigd raakt of verloren gaat.

Als u de voorkeur geeft aan de flexibiliteit om overal snel toegang te hebben tot uw ADA-munten, kan een online portemonnee beter bij u passen. Daedalus en Yoroi bieden respectievelijk desktop- en mobiele portemonnees.

Daedalus is een door Cardano gerunde portemonnee, waardoor deze uniek is ten opzichte van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Door de Daedalus-portemonnee op uw bureaublad te downloaden, kunt u een volledig Cardano-blockchainknooppunt uitvoeren.

Hierdoor heb je volledige controle over je munten en houd je in de gaten hoe transparant de Cardano-blockchain is. Je kunt ADA ook inzetten via Daedalus in ruil voor je hulp bij het ondersteunen van hun blockchain-netwerk.

Hoe stake je Cardano?

Staking is een manier om Cardano op te slaan, en het is een uitstekende optie als u op zoek bent naar passief inkomen. U draagt bij aan het netwerk door Cardano uit te zetten, omdat uw ADA-cryptocurrency transacties helpt valideren en stabiliteit biedt.

Ondanks hoe cruciaal staking is voor de prestaties van Cardano, heb je geen speciale apparatuur of vaardigheden nodig om dit te doen. In plaats daarvan hoeft u alleen ADA in een online Cardano-portemonnee op Daedalus of een beurs te houden die de mogelijkheid biedt om in te zetten.

Elke crypto-uitwisseling heeft zijn eigen regels voor het inzetten van ADA, en veel daarvan komt neer op het bedrag dat u inzet. Over het algemeen geldt: hoe meer ADA-inzet en hoe langer u het toestaat om in te zetten, hoe hoger de inkomsten die u ontvangt.

Cardano crypto

Dus, hoeveel kan de winst zijn van Cardano crypto? Het bereik is groot, meestal van 1,9% tot 7%. Alle betalingen voor het inzetten van uw Cardano komen via ADA-valuta in uw portemonnee.

Als u uw ADA-inzetten voor een bepaalde periode vastzet, kunt u een hoger percentage ontvangen dan wanneer u uw inzet instelt, zodat u uw munten op elk moment kunt opnemen.

Daarom, als Cardano op uw lange termijn radar staat, is het vergrendelen van uw ADA voor lange termijn staking een uitstekende manier om een beter passief inkomen te verdienen dan het equivalent van dat geld te laten om rente in een bank te verdienen.

Cardano kopen met iDEAL

Naast Cardano beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Bitcoin Cash, Aave en Algorand.

Meer informatie over de Bitcoin koers

Naast alle informatie over de Cardano koersen beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.