LOADING...

Cardano
Cardano
ADA
€ 1,38
+ 0,92%
Volume 24u € 1.848.424.581

Cardano Kopen

Wat is Cardano?

Cardano is net als Ethereum een blockchain-platform waarop smart contracts en DApps (gedecentraliseerde applicaties) ontwikkeld kunnen worden. De vergelijking tussen de twee netwerken is daarom gemakkelijk gemaakt. Ook is een van de oprichters van het project een oud-CEO van Ethereum.

Cardano maakt gebruik van het proof-of-stake (POS) protocol en is hiermee een zogenaamde derde generatie blockchain. Dit houdt in dat de focus van het platform onder andere op efficiëntie en schaalbaarheid ligt. Ethereum is daarentegen een tweede generatie blockchain omdat het nog gebruikmaakt van het Proof-of-Work (POW) protocol en dus een stuk meer energie behoeft.

Wat maakt Cardano speciaal?

De broncode van Cardano, de computertaal die het fundament vormt voor het protocol, is volledig getest volgens de wetenschappelijke methode. Dit is een unicum in de blockchain-wereld. Een netwerk van onderzoekers en wetenschappers speuren de code af op fouten of bugs en zodoende wordt de volledige code doorgelicht door dit netwerk.

Cardano zal uiteindelijk verder ontwikkelen op basis van een democratisch stemsysteem. Gebruikers kunnen hun stem uitbrengen op nieuwe updates en andere aanpassingen. Zo beslist de meerderheid van het netwerk over de toekomst van Cardano.

Cardano coin

De Cardano coin van het cardano network Is ADA. Dit wordt ook wel een native token genoemd. ADA wordt gebruikt als governance token en gebruikt om transacties te valideren. Cardano werkt op een Proof-of-stake netwerk. Dit houdt in dat houders van het ADA token kunnen staken (lees vastzetten) om op deze manier transacties te controleren, in ruil voor deze controle krijgen ze een beloning van ADA. Dit komt er eigenlijk op neer dat mensen rente ontvangen voor het inzetten van hun coins.

Cardano kopen met iDEAL

Cardano kopen met iDEAL is goed mogelijk via het Knaken platform. Betalen met iDEAL gaat in drie simpele stappen namelijk kies een coin, kies iDEAL als betalingsmethode en beheer vervolgens je coins veilig en simpel in het dashboard of in de app. Daarnaast is het ook mogelijk om direct over te maken nar onze bank of om betalingen te doen met een creditcard.