LOADING...

Ethereum
Ethereum
ETH
€ 4.153,05
+ 1,58%
Volume 24u € 29.030.306.405

Ethereum Kopen

Wat is Ethereum?

Ethereum is een gedecentraliseerd programmeerplatform waarop applicaties kunnen worden gebouwd. Deze applicaties worden ‘decentralized applications’ of DApps genoemd. Doordat de code van deze applicaties staat opgeslagen op een blockchain kan deze met geen mogelijkheid worden aangepast. Deze vereeuwiging van de code biedt interessante mogelijkheden. Net als bij bitcoin is er een white paper geschreven die precies aangeeft waarom en hoe Ethereum werkt. Deze white paper is geschreven door Vitalik Buterin, die tevens ook oprichter is van het Ethereum netwerk.

Wat maakt Ethereum speciaal?

Een belangrijk onderdeel van Ethereum zijn smart contracten. Dit zijn applicaties die een transactie in werking zetten zodra bepaalde vastgestelde afspraken zijn voldaan. Twee of meer partijen ondertekenen zo’n contract waarna zij hier niet meer onderuit kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een huurovereenkomst.

Zo’n huurovereenkomst op de Ethereum-blockchain kan er als volgt uitzien: “Op elke 1e dag van de maand tussen 2018 en 2022 betaalt partij A €500 huur aan partij B” Uiteraard ziet een smart contract er niet zo simpel uit, maar het bovenstaande voorbeeld is enkel een illustratie van hoe een smart contract ingezet kan worden. Er zijn hiernaast nog veel meer mogelijkheden zoals online bestellingen die pas worden betaald wanneer een pakketje op een bepaalde locatie is aangekomen. Daarnaast kunnen leningen worden uitgegeven via Ethereum. Deze laatstgenoemde implementatie is onderdeel van de ‘decentralized finance’ of DeFi-sector.

Ethereum coin

De Ethereum coin van het Ethereum netwerk is ether (ETH). Deze token wordt gebruikt om gas kosten te betalen. Deze gas kosten worden betaald om transacties te kunnen valideren op het netwerk. De validatoren van dit netwerk ontvangen vervolgens deze ETH als beloning voor het valideren van de transacties. In 2021 veranderde Ethereum van consensus mechanisme, zo ging het van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Deze manier van valideren van het netwerk staat bekend omdat het minder energie verbruikt van Proof-of-Work. Het energie verbruik van bitcoin met Proof-of-Work is vaak een reden voor kritiek op het netwerk.

Ethereum kopen met iDEAL

Ethereum kopen met iDEAL is veilig en simpel mogelijk op het Knaken platform. Naast iDEAL is het ook mogelijk om een directe bankoverschrijving te doen of te betalen met een creditcard. Knaken helpt je veilig en simpel Ethereum aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:

  • Selecteer je cryptocurrency.
  • Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
  • Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.