LOADING...

Polygon
Polygon
MATIC
€ 1,14
-0,56%

Polygon (MATIC) Prijs in Euro

Momenteel ligt de Polygon-prijs op € 0,883 per token. Deze prijs is ver verwijderd van de hoogste prijs ooit van MATIC van € 2,58, wat een daling van 69% aangeeft sinds deze prijs in december 2021 tot stand kwam.

Dit is echter nog steeds ruim boven de waarde van het token in de begindagen in 2019. MATIC zit nu 31.540% boven de prijs van mei 2019 van € 0,0028.

Veel van de prijsveranderingen van Polygon zijn afhankelijk van het sentiment van crypto-investeerders. In de afgelopen twee jaar heeft Ethereum het idee van Layer-2-oplossingen hard gepusht om zijn schaalproblemen op te lossen.

Een deel van de reden voor de wijzigingen van Ethereum aan een proof-of-stake consensusmechanisme is om Layer-2-oplossingen zoals Polygon te helpen hun transacties op de Layer-1-keten met minder gas af te handelen.

Toch heeft Polygon in slechts drie jaar een wilde rit op de prijsgrafieken gemaakt. Hier is een voorproefje van hoe MATIC er in die tijd uit zou hebben gezien:

  • 10 mei 2019: € 0,0028
  • 30 augustus 2020: € 0,022
  • 18 mei 2021: € 2,00
  • 26 december 2021: € 2,54
  • 19 juni 2022: € 0,364

Voorlopig lijkt de prijs van MATIC uitsluitend te berusten op macro-economische factoren en marktsentimenten van allerlei soorten beleggers te dragen. Het kan nog even duren voordat MATIC een terugkeer naar een stierstatus ziet.

Polygon (MATIC) Prijsvoorspelling

Het is moeilijk te voorspellen waar MATIC het komende jaar in prijs zal gaan. Bearish sentimenten bestaan al heel 2022, zonder duidelijk teken van wanneer die sentimenten zullen ophouden.

MATIC lijkt op schema te liggen om ergens begin 2023 te herstellen tot de € 1 grens, maar er zal meer nodig zijn dan nieuwe projecten of technische doorbraken om investeerders nu weer op MATIC te krijgen.

Wat is het totale aanbod van Polygon (MATIC)?

Er zijn momenteel 7,53 miljard MATIC in omloop. Dit aantal is de meerderheid van de 10 miljard MATIC-tokens die ooit zullen bestaan, wat betekent dat het slaan van nieuwe tokens de algehele waardering in de toekomst niet veel zal beïnvloeden.

Hoe verhoudt de marktkapitalisatie zich tot traditionele markten?

Polygon heeft momenteel een marktkapitalisatie van € 6,57 miljard. Deze waarde vertegenwoordigt veel geld, waardoor Polygon het dertiende grootste blockchain-project is qua marktkapitalisatie.

Polygon is echter klein in vergelijking met andere financiële diensten. Mastercard (MA), dat honderdduizenden transacties meer afhandelt dan Polygon, heeft een marktkapitalisatie van € 313 miljard, of bijna vijftig keer meer dan wat Polygon tegenwoordig beoefent.

Kijkend naar enkele van de andere technologiebedrijven, vooral grote namen zoals Google, voelt het aantal zelfs nog kleiner. Google (GOOG) heeft momenteel een marktkapitalisatie van €1,42 biljoen, waarmee het het op drie na grootste bedrijf ter wereld is met een marktkapitalisatie van ongeveer 216 keer meer dan Polygon.

Toch betekent dit niet dat het MATIC-token van Polygon niet kan uitgroeien tot een hogere evaluatie. Het blockchain-project ondersteunt al ongeveer 7.000 projecten, die elk in de toekomst diensten of entertainment voor meer gebruikers kunnen bieden.

MATIC is nu misschien een klein bedrag waard, maar dat betekent niet dat het altijd goedkoop zal zijn.

Is Polygon (MATIC) een goede investering?

Zoals gezegd heeft MATIC verschillende factoren die wijzen op een mooie toekomst. Polygon Labs heeft een nieuwe, hoog aangeschreven CEO en duizenden projecten die op zijn blockchain draaien. Aangezien Polygon boven op de Ethereum-blockchain werkt, zou Polygon enig succes moeten zien zolang Ethereum het goed blijft doen.

Volatiliteit en beleggerssentiment vormen echter nog steeds een meerderheid van de prijsactie op de markt voor cryptocurrency. Een slechte beslissing van Polygon Labs of het laten vallen van Ethereum voor andere projecten kan leiden tot waardeverlies van MATIC.

Als het gaat om crypto, en voordat je MATIC koopt, is het doen van je onderzoek en het vormen van je eigen conclusies de veiligste manier om te investeren.