LOADING...

Polygon

Polygon

MATIC
Price
€ 0,6598
-1,99%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#18
Market cap
€ 7.12B
Volume (24h)
€ 172.96M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Polygon

Polygon is een zogenoemde sidechain van Ethereum. Om transacties te doen op deze chain betaal je fee in MATIC. Dit is het grote verschil met andere tweede laags oplossingen van Ethereum waar je betlaat in ETH.Ethereum is een van de meest populaire blockchainprojecten. Het aantal applicaties, slimme contracten en andere functionaliteit die momenteel op de blockchain is gebouwd, laat zien dat er een markt is voor gedecentraliseerd, programmeerbaar geld. De populariteit van Ethereum is echter ook een vloek geweest, wat heeft geleid tot hogere transactiekosten en transactietijden in het hele ecosysteem. Om deze problemen op te lossen, werkt Ethereum samen met andere projecten om het aantal transacties dat zich op de blockchain kan vestigen te vergroten. Polygon is een van deze projecten die meerdere blockchains wil gebruiken die samenwerken om efficiëntere transactiegegevens naar het gedistribueerde grootboek van Ethereum te brengen.

Wat is Polygon (MATIC)?

Voordat u besluit MATIC te kopen, moet u begrijpen wat Polygon is. Polygon is een technologieplatform voor cryptocurrency dat bedoeld is om andere blockchains te helpen verbinding te maken met de Ethereum-blockchain.Polygon is met name een netwerk van blockchains die zijn ontworpen met het uitdrukkelijke doel om de last van de blockchain van Ethereum te verlichten door transacties over te hevelen naar een sneller, goedkoper platform dat transactiegegevens kan bundelen in kleinere bestandsgroottes.Zo heeft Polygon de bijnaam "Ethereum's internet van blockchains" verdiend.Over het algemeen beheert het netwerk Ethereum-blockchainprojecten en verbindt deze projecten met minder overbelaste blockchains. Met deze architectuur kan een project op Ethereum zijn schaalbaarheid, reactievermogen en interoperabiliteit met andere projecten vergroten. Al deze voordelen bestaan, terwijl projecten verbonden kunnen blijven met de Ethereum-blockchain en de huidige ondersteuning ervan.Het MATIC-token is een ERC-20-token, waardoor het een functioneel token is op zowel de Ethereum-blockchain als het Polygon-netwerk van zijketens. Op zijn netwerk vervult het MATIC-token verschillende rollen, zoals transactiebrandstof, uitzetoptie en governance-token.Het netwerk maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmodel waarbij gebruikers hun tokens indienen bij validatorknooppunten om ervoor te zorgen dat geldige transacties in het hele project worden geverifieerd. Voor deelname aan geldige transactieverificatie ontvangen gebruikers MATIC als financiële beloning en stimulans om hun tokens niet te verkopen.Polygon zet zich ook in voor duurzame ondernemingen, waaronder het volgen van het koolstofgebruik voor het onderhouden van zijn netwerk. Gezien de zorgen over het elektriciteitsverbruik van cryptocurrency en hoe dat het milieu beïnvloedt, toont Polygon's toewijding aan duurzaamheid aan dat deze bezorgdheid deel uitmaakt van de schaaloplossingen van Ethereum.

Wie heeft Polygon (MATIC) gemaakt?

Polygon begon in 2017 als een joint venture genaamd Matic Network in India. Verschillende getalenteerde Ethereum-ontwikkelaars, zoals Anurag Arjun, Jaynti Kanani, Mihailo Bjelic en Sandeep Nailwal, hebben in die tijd allemaal aan dit project gewerkt.Na live te zijn gegaan in 2020 en namen als Decentraland en MakerDAO aan te trekken voor zijn blockchain, veranderde Matic Network na een stembeslissing in februari 2021 in Polygon.

Hoe werkt Polygon (MATIC)?

Het Polygon-netwerk is een verzameling zijketens van Ethereum, in plaats van een enkelvoudige blockchain. Deze zijketens verwerken transacties en verpakken ze in kleinere componenten om naar de basis Ethereum-blockchain te sturen voor afstemming.Over het algemeen vormen drie componenten de manieren waarop Polygon-zijketens transacties bundelen:Plasmaketens: zijketens die transacties groeperen in een enkele transactie voor indiening bij de Ethereum-blockchain.zk-Rollups: een sidechain-protocol waarmee meer dan één overdracht in een enkele inzending voor de Ethereum-blockchain kan gaan.Optimistische rollup: een zijketen die transacties en gegevens met slimme Ethereum-contracten bundelt.Met deze drie componenten groepeert Polygon zijn transacties en stuurt de gecompileerde gegevens naar de Ethereum-blockchain. Eenmaal in de Ethereum-keten verifieert Ethereum de transactiegegevens en zet de gegevens in het gedistribueerde grootboek.

Waar wordt de Polygon (MATIC) munt voor gebruikt?

MATIC is de native cryptocurrency voor Polygon, waardoor het de belangrijkste brandstof is voor ontwikkeling en transacties binnen het Polygon-netwerk. Naast het betalen van transactiekosten, kunnen gebruikers MATIC-tokens inzetten om een uitbetaling te ontvangen voor deelname aan het proof-of-stake consensusmodel van het netwerk.Het MATIC-token van Polygon werkt ook als governance-token voor het stemmen op voorstellen aan de Polygon-netwerkinfrastructuur zelf. Knooppunten met MATIC komen overeen met opties die voor voorstellen worden gepresenteerd, waarbij hun stemvermogen evenredig is aan de hoeveelheid MATIC die ze bezitten.

Wat probeert Polygon (MATIC) op te lossen?

Polygon wil een van de oplossingen zijn voor de schaalproblemen van Ethereum. In de loop van de tijd heeft Ethereum enorme stijgingen van gaskosten en transactietijden gezien als gevolg van het aantal transacties dat op de blockchain plaatsvindt.Omdat deze transacties allemaal vechten om ruimte in het blok van het gedistribueerde grootboek, worden de gastarieven verhoogd om knooppunten te stimuleren hun transacties over anderen te nemen.In plaats van zich te concentreren op een manier om meer transacties op de Ethereum-blockchain te verwerken, keken Ethereum-ontwikkelaars naar sidechains en andere Layer-2-oplossingen om gebruikers te helpen goedkopere en snellere manieren te vinden om transacties te verwerken.De zijketens van Polygon kosten minder geld en nemen minder tijd in beslag om te verwerken dan de hoofdketen van Ethereum.

Wat maakt Polygon (MATIC) uniek?

In plaats van te bestaan als een enkelvoudige keten bovenop Ethereum, heeft Polygon de benadering gekozen die andere blockchain-projecten zoals Cosmos en Avalanche deden door meerdere blockchains als schaaloplossing aan te bieden.Deze meerdere ketens werken samen om de verschillende soorten transacties en gegevensbronnen in het netwerk af te handelen en bieden tegelijkertijd een centrale hub voor gebruikers en ontwikkelaars.Polygon gebruikt dezelfde slimme contracttaal en opmaak als Ethereum, waardoor Ethereum-projecten kunnen migreren naar Polygon. Gecombineerd met de lagere prijs van het MATIC-token en snellere verwerkingstijden, zijn Layer-2-oplossingen zoals Polygon een populaire keuze geworden voor degenen die aan de Ethereum-blockchain werken.

Polygon coin kopen met iDEAL

Polygon coin kopen met iDEAL is veilig en simpel op het Knaken Platform. Naast kopen met iDEAL is het ook mogelijk om jou favoriete crypto te kopen met creditcard, bankoverschrijving of Giropay. Op deze manier kan jij altijd je favoriete betaalmethode gebruiken.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Polygon te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Polygon te kopen.

  Je kunt Polygon selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Polygon kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Polygon kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Polygon te kopen?

  De huidige koers van Polygon vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Polygon deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Polygon kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Polygon storten naar Knaken?

  Zoek naar Polygon in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Polygon stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Polygon opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Polygon in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Polygon alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?