LOADING...

NEAR Protocol

NEAR Protocol

NEAR
Price
€ 4,857
-9,15%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#18
Market cap
€ 5.74B
Volume (24h)
€ 249.38M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over NEAR Protocol

Wat is Near Protocol (Near)?

Het NEAR Protocol is een dApp-platform dat ernaar streeft zo gebruikers- en ontwikkelaarsvriendelijk mogelijk te zijn. De native token van Near, NEAR, wordt op het platform gebruikt voor het betalen van transactiekosten en het kopen van opslagruimte.Het Near Protocol is een laag-één blockchain-systeem dat ontwikkelaars helpt om een ​​solide basis te hebben voor het maken van gedecentraliseerde applicaties (dapps). Protocollen zoals Near worden beschouwd als concurrentie voor Ethereum, de meest prominente layer one blockchain.Het succes van een laag-één-netwerk wordt afgemeten aan het vermogen om de transactiekosten en -snelheden stabiel te houden, zelfs als het verkeer toeneemt. Layer-one-alternatieven zoals Near richten zich op deze twee gebieden om de schaalbaarheids- en kostenproblemen van Ethereum aan te pakken, die het platform de afgelopen jaren hebben geteisterd.Vergeleken met Ethereum is het Near Protocol een sneller en goedkoper alternatief. Nog belangrijker, het beweert 100.000 transacties per seconde te verwerken. Solana, de belangrijkste concurrent van Ethereum, verwerkt minder dan 3.000 transacties per seconde. Het typische transactievolume van Ethereum is in dubbele cijfers per seconde. Bitcoin genereert minder dan tien. NEAR Protocol is een gedecentraliseerde Proof-of-Stake (PoS) blockchain die snelle, goedkope Defi-transacties mogelijk maakt. NEAR concurreert met de nieuwste versie van Avalanche, Solana, Cardano, Algorand en Ethereum.Hier is alles wat u moet weten over Near Protocol (NEAR).

Wie heeft Near Protocol (NEAR) gemaakt?

Alexander Skidanov en Illia Polosukhin, beiden geboren Oekraïners met een diploma informatica en wiskunde, richtten NEAR op in Zug, Zwitserland. Nadat ze in 2017 wijzigingen hadden aangebracht in de open-source Ethereum-kern, begonnen ze met de ontwikkeling van het NEAR-protocol. In augustus 2020 werd het mainnet NEAR uitgebracht.Het hoofdkantoor bevindt zich in San Francisco, zoals bij veel geavanceerde softwarebedrijven. Skidanov en Polosukhin probeerden Ethereum te verbeteren zonder toevlucht te nemen tot Layer 2-schaalbaarheid.Near Protocol heeft in 2018 een totale investeringsfinanciering van 533,7 miljoen opgehaald via 8 financieringsrondes. De laatste financieringsronde van $ 350 miljoen van Tiger Global vond plaats in mei 2022.

Hoe werkt Near Protocol (NEAR)?

Hier is hoe NEAR werkt.

Bewijs van inzet

Proof of Stake (PoS) is geëvolueerd als een alternatief voor de energie-intensieve Proof of Work-consensustechniek. POS beveiligt de blockchain tegen een aanval van 51%, waarbij een minderheid van mijnwerkers het netwerk kan controleren en de integriteit ervan in gevaar kan brengen.Als een milieuvriendelijker alternatief voor PoW heeft NEAR PoS in de keten geïmplementeerd.

Nachtschaduw

NEAR's Nightshade is een handig hulpmiddel. De Nightshade sharding-technologie is de ruggengraat van NEAR. Door het proces van het valideren van transacties op te splitsen en ze te bevestigen over meerdere knooppunten, of 'scherven', kan het mainnet minder werk aan.Ethereum is een uitstekende illustratie van het laatste geval omdat het alle transacties op het mainnet verwerkt, ondanks plannen om Sharding met ETH 2.0 te introduceren. Hierdoor hebben beleggers lange perioden moeten wachten op het sluiten van transacties en hebben ze hoge gasprijzen betaald.

Regenboogbrug

Rainbow Bridge lost de zwakke cross-chain interoperabiliteit van Ethereum op. De Rainbow Bridge is een koppeling tussen de Ethereum- en NEAR-blockchains die de handel in NEAR-cryptocurrencies, ERC-20-munten, Wrapped-tokens (zoals WBTC, WETH, enz.) En stabiele munten zoals USDT, USDC, UST, enz. ondersteunt. (BAYC, CryptoPunks, enz.).In plaats van activa tussen ketens in één continue transactie te verplaatsen, vergrendelt de bridge het vereiste aantal activa op de verzendende keten en vervangt deze door tokens van gelijke waarde in de ontvangende keten.De beveiligde levering van de brug over tal van entiteiten maakt ze minder kwetsbaar voor diefstal.

Aurora

Aurora is een Layer-2-oplossing op de NEAR-blockchain die ontwikkelaars helpt een breder publiek te bereiken en hun Defi-apps op Ethereum-compatibele platforms te implementeren. Het is het derde en laatste onderscheidende kenmerk van de keten.De Ethereum Virtual Machine (EVM) en een cross-chain bridge vormen het hart van Aurora, waardoor ontwikkelaars hun Ethereum-blockchain en activa snel kunnen verbinden.Aurora stelt programmeurs in staat om de bekende functies van Ethereum te combineren met de lage transactiekosten en hoge doorvoer van het NEAR-protocol.NEAR's snelle uitbreiding in de Defi-ruimte is aanzienlijk vanwege de bovengenoemde mogelijkheden.

Waar wordt NEAR Coin voor gebruikt?

NEAR wordt gebruikt om te betalen voor opslag en transacties. Bovendien kunnen tokenhouders die bijdragen aan netwerkconsensus door transacties te valideren, NEAR-tokens inzetten. NEAR Protocol heeft als doel een functioneel en toegankelijk platform te bouwen voor programmeurs en eindgebruikers.

Wat probeert Near Protocol (NEAR) op te lossen?

Het Near Protocol is een gedecentraliseerd platform dat het schaalbaarheidsprobleem probeert op te lossen door de infrastructuur te bieden voor resource-intensieve gedecentraliseerde applicaties (dapps). Om dit te bereiken maakt het Near Protocol gebruik van sharding, een type databasepartitionering die grote datasets in kleinere stukjes opdeelt, zodat ze gemakkelijker te beheren zijn.Het Near Protocol kan transacties parallel verwerken door middel van sharding, waardoor de schaalbaarheid aanzienlijk wordt verbeterd. Ook gebruikt NEAR minder energie omdat het niet op proof-of-work draait, maar op proof-of-stake. Dit maakt NEAR veel schaalbaarder dan andere protocollen, zoals Ethereum. Bovendien is het nieuwe consensusalgoritme van NEAR, Nightshade, ontworpen om energiezuiniger te zijn dan Proof-of-Work. Dit maakt NEAR ook milieuvriendelijker dan andere protocollen.

Wat maakt Near Protocol (NEAR) uniek?

Hier zijn functies die NEAR uniek maken ten opzichte van andere laag-1 blockchains:

Hoge snelheid

Transacties bij NEAR worden binnen een seconde afgerond, veel sneller dan de 14 seconden die nodig zijn voor Ethereum en de 10 minuten die nodig zijn voor Bitcoin. Het beperkt het gas dat in elk blok wordt gebruikt, zodat de blokken redelijk worden verwerkt.

Hoge doorvoer

Volgens NEAR is de huidige hoogste doorvoer ongeveer 100.000 transacties per seconde (tps), wat hoger is dan de 65.000 tps van Solana. Vanwege het huidige gebrek aan activiteit verwerkt de blockchain echter slechts tussen de 5 en 20 tps.

Lage kosten

NEAR zorgt ervoor dat het platform gemakkelijk toegankelijk is voor consumenten en ontwikkelaars door lage transactiekosten. Een typische transactie kost u slechts een paar cent terug. De vergoedingen betalen de knooppunthouders, die de transacties uitvoeren, net als in elke andere blockchain.

Interoperabiliteit

NEAR is compatibel met het bredere blockchain-landschap dankzij het Octopus Network, Aurora EVM en verschillende cross-chain-platforms om wrijvingsloze activaoverdrachten van NEAR naar andere prominente blockchain-platforms te vergemakkelijken.

Menselijke duidelijke namen

Accountnamen in NEAR kunnen tussen de twee en vierenzestig tekens lang zijn, en ze eindigen allemaal in het near tier-one domein (bijv. John. near). Daarom is het uitvoeren van transacties op NEAR, in tegenstelling tot blockchains die afhankelijk zijn van openbare sleuteltags, veel minder gecompliceerd.Ontwikkelaarsvriendelijkheid: NEAR is zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor programmeurs. Het biedt een complete softwareontwikkelingskit (SDK) voor het snel maken van contracten en kan code uitvoeren die is geschreven in AssemblyScript en Rust, dankzij de WASM VM. Het helpt om de toegangsdrempels te verlagen.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om NEAR Protocol te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om NEAR Protocol te kopen.

  Je kunt NEAR Protocol selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik NEAR Protocol kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel NEAR Protocol kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om NEAR Protocol te kopen?

  De huidige koers van NEAR Protocol vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van NEAR Protocol deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is NEAR Protocol kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik NEAR Protocol storten naar Knaken?

  Zoek naar NEAR Protocol in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je NEAR Protocol stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik NEAR Protocol opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek NEAR Protocol in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je NEAR Protocol alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?