LOADING...

Cardano
Cardano
ADA
€ 0,3706155
-0,61%

Cryptocurrency heeft tot nu toe een gekke run gehad in 2021, met biljoenen dollars die in de activaklasse komen. Nu cryptocurrency een meer mainstream activaklasse wordt, willen veel mensen projecten vinden die passen bij hun waarden. Voor degenen die een eerlijke en schaalbare blockchain willen, wenden velen zich tot Cardano.

Dus, wat kunnen we de komende maanden van deze blockchain verwachten? Zal Cardano een doorbraak hebben en investeringen op korte termijn belonen? Laten we eens kijken naar wat Cardano heeft uitgespookt en of het tekenen van waardevermeerdering vertoont.

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is een proof-of-stake blockchain die bedoeld is om te worden ontwikkeld door middel van technologisch onderzoek en peer-reviewed methoden. Als een open-source, gedecentraliseerd project probeert Cardano geavanceerde blockchain-mogelijkheden te bieden aan individuen, in plaats van instellingen.

Cardano gebruikt zijn eigen gepatenteerde blockchain die de ADA-munt gebruikt als brandstof voor transacties op de blockchain. De naam Cardano komt van de Italiaanse geleerde Gerolamo Cardano. De naam voor het native token ADA is geïnspireerd op Ada Lovelace, de naam van de eerste persoon die als computerprogrammeur wordt beschouwd.

Charles Hoskinson, een van de oprichters van het Cardano-project, is een softwareontwikkelaar die momenteel het gezicht van het project is. Hij hielp het Ethereum-project te vinden samen met mensen zoals Vitalik Buterin, maar ging verder met het vinden van Cardano om eerlijkheids- en gelijkheidsproblemen met blockchain-technologie beter op te lossen.

Naast het ontwikkelteam is er ook de Cardano Foundation. De Cardano Foundation, opgericht in 2017, is een non-profitorganisatie die probeert de Cardano-blockchain te promoten en de acceptatiegraad van de blockchain te verhogen.

Onlangs lanceerde Cardano zijn Alonzo-upgrade in september 2021. Deze update was een hard fork van het project om slimme contractmogelijkheden in de blockchain te introduceren, net zoals Ethereum en andere blockchains hebben. Met deze update kunnen dApps (gedecentraliseerde applicaties) worden opgebouwd, waardoor de Cardano-blockchain een echt gedecentraliseerd ecosysteem wordt.

Momenteel is Cardano de zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een totaal van bijna $50 miljard. Er zijn in totaal 45 miljard ADA in voorraad, met een circulerend aanbod van ongeveer 32 miljard.

Wat te doen met Cardano?

Vanwege de Alonzo-update van de blockchain in september, is Cardano op weg om een ​​blockchain te worden met real-world gebruik. Terwijl applicaties voortbouwen op het Cardano-ecosysteem, zal ADA het gebruik zien als de brandstof voor de blockchain.

Op dit moment is het belangrijkste gebruik voor ADA als een uitwisseling van waarde op de Cardano-blockchain. Mensen kunnen ADA tussen adressen uitwisselen als betaling, hulp of enig ander doel waarvoor contant geld zou worden gebruikt. Naarmate het ecosysteem zich opbouwt, zal dit gebruik voor Cardano waarschijnlijk afnemen.

Als proof-of-stake blockchain kan ADA ook worden gebruikt als een manier om transacties op de blockchain te valideren met behulp van de staking-functie on-chain. Door ADA uit te zetten, verbindt u ADA aan een hoofdknooppunt dat de transactiegeschiedenis van de vastleggingsmunten gebruikt om transacties goed te keuren die aan de juiste criteria voldoen.

Als beloning voor het uitzetten ontvang je beloningen in de vorm van meer ADA-tokens. Dit is een gemakkelijke manier om uw Cardano-tokens vast te houden en tegelijkertijd wat meer rente te verdienen.

Ten slotte kunnen ADA-tokens worden gebruikt voor governance op de Cardano-blockchain. Houders van de munt kunnen die munten gebruiken om te stemmen over communityvoorstellen die ontwikkelaars en andere communityleden naar voren hebben gebracht.

Deze voorstellen krijgen stemmen van de gemeenschap door leden van de gemeenschap hun munten te laten vastleggen in bestuursprotocollen. Als een gemeenschapsvoorstel voldoende stemmen krijgt, wordt het voorstel aangenomen en gaat het verder met de ontwikkeling.

ADA Cardano-prijs

Vergeleken met de hoogste prijs ooit van $ 3,09 in september 2021, heeft de ADA Cardano een lichte daling gezien, maar handhaaft hij nog steeds een gemiddelde prijs tussen $ 1,37 en $ 1,58 per token.

Cardano Prijs Euro

De Cardano-prijs heeft een bereik van 52 weken tussen 0,1045 en 2,6173 euro.

Cardano Crypto-prijs

2021 was een ongelooflijk jaar voor Cardano als het gaat om de waardering. Vóór 2021 was een ADA-token van één dollar bijna ongehoord. Het token bereikte kort de grens van één dollar op het hoogtepunt van de cryptocurrency bull run van 2017, maar zakte snel terug onder dat niveau voor de komende vier jaar.

In de aanloop naar 2021 schommelde ADA rond de $ 0,17, met een lichte opwaartse trend omdat het de rest van de cryptocurrency-markt volgde. Op het hoogtepunt van de aanloop van mei 2021 bereikte Cardano een prijs van $ 2,30 voordat hij in de zomer zonk met de rest van de cryptocurrency-markt.

Nieuws over de Alonzo-upgrade voor de Cardano-blockchain zorgde voor veel handelsvolume in de cryptocurrency. Door dit volume steeg de prijs van $ 1,31 begin augustus naar $ 3,09 begin september.

De uitrol van applicaties op de blockchain verloopt echter traag. Er is de afgelopen maanden een terugval geweest, wat resulteerde in een daling van de high-end tokenkosten van $ 3,09.

Cardano Prijsverwachtingen

De meeste recente prijsacties voor Cardano zijn gebaseerd op speculatie, zoals het geval is voor een groot deel van de cryptocurrency-markt. Terwijl deze projecten hun blockchains ontwikkelen en een ecosysteem hebben opgebouwd, kopen investeerders nu in op basis van wat zij denken dat de waarde van het ecosysteem zal zijn. Cardano is geen verwachting.

Cardano zag een enorme prijsstijging op basis van de smart contract-update die een paar maanden geleden werd aangekondigd. De tokenprijs is sindsdien gecorrigeerd tot iets boven de oorspronkelijke prijs in augustus. We zien echter een weerstandsband op het $ 1,50-teken, wat hoger is dan de prijs van $ 1,36 die het eerder was.

Cardano heeft onlangs ook een enorme uitbarsting van handelsvolume gehad. Als dit volume de prijs van Cardano omhoog duwt, kan dit een nieuwe doorbraak veroorzaken boven de $2.

Het is de vraag of deze aanloop terecht zou zijn. Door de Alonzo smart contract update is er een breed scala aan toepassingen in ontwikkeling in het ecosysteem. Als deze applicaties binnenkort kunnen worden gelanceerd en waarde gaan bieden voor gebruikers in het Cardano-ecosysteem, dan zou je kunnen verwachten dat meer gebruikers de ruimte zullen betreden.

Terwijl ze het ADA-aanbod opeten, zal de prijs van het actief stijgen.

Overzicht

Over het algemeen zijn de fundamenten van Cardano het afgelopen jaar niet veel veranderd. Cardano is al enkele jaren op zoek naar slimme contracten om hun platform toe te voegen. Hoewel er veel prijsactie is geweest op basis van de release van de mogelijkheid, is het ecosysteem nog steeds niet uitgewerkt.

Er is dus reden om aan te nemen dat Cardano ergens in de komende jaren nog een uitbraak zal zien. Naarmate het ecosysteem groeit en er meer toepassingen komen, kan de recordhoogte de nieuwe norm worden, ervan uitgaande dat alles soepel blijft verlopen.