LOADING...

Ethereum Classic

Ethereum Classic

ETC
Price
€ 24,81
+ 1,00%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#25
Market cap
€ 3.87B
Volume (24h)
€ 276.81M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Ethereum Classic

Wat is ethereum classic?

Ethereum Classic is een gedecentraliseerd blockchain-platform waarmee iedereen gedecentraliseerde apps kan bouwen en gebruiken die op een blockchain-technologie draaien. Net als Bitcoin beheert of bezit niemand Ethereum Classic, het is een open-sourceproject gebouwd door gebruikers over de gehele wereld. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum Classic ontworpen om het gemakkelijk te maken om slimme contracten te maken en te implementeren, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk niet te stoppen applicaties kunnen implementeren.

Ethereum classic crypto (EVM)

De Ethereum Virtual Machine (EVM) is in wezen een enorme gedecentraliseerde supercomputer die ontwikkelaars kunnen gebruiken om slimme contracten te coderen die zijn ontworpen om Dapps of gedecentraliseerde apps uit te voeren. Deze Dapps kunnen worden gecodeerd om zich op welke manier dan ook te functioneren, en het heeft geleid tot de opkomst van een enorme industrie die gedecentraliseerde financiën of DeFi wordt genoemd. Uiteindelijk zullen deze slimme contracten alle onroerendgoedtransacties vervangen, samen met de verouderde back-end van Wall Street.

ETC 101

Ethereum Classic is een veilig, censuurbestendig, betrouwbaar, openbaar, betrouwbaar en gedecentraliseerd platform voor het uitvoeren van applicaties. Ethereum Classic is de voortzetting van de originele Ethereum-technologiestack die in 2015 werd gelanceerd.Ethereum Classic is een open source, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform met functionaliteit voor slimme contracten (scripting). Het ondersteunt een aangepaste versie van de Nakamoto-consensus via op transacties gebaseerde statusovergangen die worden uitgevoerd op een openbare Ethereum Virtual Machine (EVM). Het Ethereum Classic-netwerk bestaat uit ontwikkelaars, miners, bedrijven en eindgebruikers.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Ethereum Classic?

Ethereum en Ethereum Classic zijn dezelfde code, alleen opgesplitst in twee afzonderlijke paden. Maar hoe deze twee paden zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld, heeft de speculatieve waarde van elk actief aanzienlijk bepaald. Omdat ze zo op elkaar lijken, zijn er weinig verschillen, maar de opgenomen verschillen zijn extreem.Beide platforms hebben een gemiddelde snelheid van ongeveer 12-15 transacties per seconde, en de tijd die nodig is om Ether te ontvangen, varieert sterk, afhankelijk van hoeveel ETH-gaskosten worden betaald. Hoe hoger de kosten, hoe sneller de transactie.Naast Ethereum-transacties waarvoor ETH moet worden verzonden, vereisen zelfs ERC-20-tokens die op Ethereum zijn gebouwd, ETH om te verzenden, waardoor het actief constant in trek is naarmate er meer tokens op het platform worden gebouwd. Ethereum ondersteunt meer transacties per seconde, dankzij de ETH 2.0-update die sinds 2020 wordt uitgerold. 32 ETH zijn vereist om staking mogelijk te maken met de ETH 2.0-update en de hoeveelheid ETH in het contract groeit met de dag.

Markt van Ethereum en Ethereum Classic

Beide cryptocurrencies zijn ontworpen om hetzelfde te doen en dezelfde use-cases en doelgroep te benaderen. Dit is de reden waarom Ethereum Classic vaak wordt gezien als een "aanval" op Ethereum, omdat het concurreert om hetzelfde marktaandeel en dezelfde gebruikersbasis. Maar het is echt geen concurrentie. Er zijn geen DeFi-apps of NFT's gebouwd op ETC, en het staat ver onderaan de lijst met cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Ethereum is de nummer één altcoin, alleen achter Bitcoin als het gaat om alle cryptocurrencies. Trends veranderen vaak, maar niet in het geval van Ethereum Classic en Ethereum - Ethereum zal ongetwijfeld koning blijven, terwijl Ethereum Classic in de vergetelheid zal blijven raken.

Ethereum classic kopen met iDEAL

Naast Ethereum Classic beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Ethereum Classic te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Ethereum Classic te kopen.

  Je kunt Ethereum Classic selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Ethereum Classic kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Ethereum Classic kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Ethereum Classic te kopen?

  De huidige koers van Ethereum Classic vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Ethereum Classic deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Ethereum Classic kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Ethereum Classic storten naar Knaken?

  Zoek naar Ethereum Classic in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Ethereum Classic stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Ethereum Classic opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Ethereum Classic in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Ethereum Classic alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?