LOADING...

Ethereum
Ethereum
ETH
€ 1.529,33
-0,89%

Na Bitcoin, is Ethereum een ​​van de bekendste cryptocurrencies die er zijn. Ethereum bestaat al een tijdje en heeft gestaag zijn ecosysteem opgebouwd om een ​​krachtpatser in de crypto-ruimte te creëren.

Deze toename van het nut is het afgelopen jaar gepaard gegaan met constante veranderingen in marktkapitalisatie. Laten we eens kijken hoe Ethereum het nu doet en waar het in de toekomst naartoe zal gaan.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een platform aangedreven door blockchain-technologie die probeert programmeerbaar geld voor de massa te creëren. Met blockchain- en slimme contracttechnologie gebruikt Ethereum zijn token ETH als brandstof voor verschillende financiële en authenticatietoepassingen.

Ethereum werd voor het eerst gelanceerd in 2015 dankzij het werk van door crowdfunding gefinancierde ontwikkelaars en experts zoals Vitalik Buterin, Gavin Wood, Charles Hoskinson, Anthony Di Iorio en Joseph Lubin. Door het introduceren van slimme contracten, of programmeerbare toegang en releases van tokens, werd een breed scala aan toepassingen mogelijk in het Ethereum-ecosysteem.

Merk op dat applicaties zoals gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties, non-fungible token (NFT) marktplaatsen en stablecoin-geldschieters allemaal mogelijk werden dankzij de slimme contractfunctionaliteit van Ethereum.

Naast deze functionaliteit heeft Ethereum ook zijn ERC-20-protocol voor het maken van tokens. Met behulp van het Ethereum-ecosysteem kan een gebruiker of bedrijf een token maken dat bovenop de Ethereum-blockchain wordt verhandeld. Met deze functie kunnen cryptocurrency-tokens worden gemaakt zonder te hoeven coderen en een onafhankelijke blockchain te creëren.

Waarom Ethereum kopen?

Ethereum wordt momenteel beschouwd als een van de veiligere weddenschappen in de cryptocurrency-ruimte. Dankzij de actieve ontwikkeling op de blockchain van Ethereum, inclusief de voortdurende verandering in het Proof of Stake (PoS) -model en de ontwikkeling van Layer 2-blockchains, lijkt Ethereum niet snel ergens heen te gaan.

Bovendien betekent de verandering van Ethereum naar Proof of Stake dat meer ETH zal worden opgesloten in validatorknooppunten. Over het algemeen is de overtuiging dat deze verandering de hoeveelheid rondzwevende Ethereum zal verminderen, het actieve aanbod zal verminderen en de prijs van de munt door automatische marktmakers zal opdrijven.

Uitzetknooppunten belonen deelnemers ook met vergoedingen, net zoals ETH-mijnwerkers nu gasvergoedingen ontvangen voor het plegen van hardware om transacties te bevestigen. Met deze verandering zouden mensen worden gestimuleerd om hun ETH in validatorknooppunten in te zetten, waardoor munten worden vergrendeld.

Zelfs zonder deze veranderingen is Ethereum nog steeds de meest populaire blockchain voor DeFi- en NFT-toepassingen. Naarmate meer mensen de DeFi-ruimte betreden, zal de waarde van Ethereum stijgen naarmate mensen zich in het Ethereum-ecosysteem kopen.

Ethereum-prijs euro

Ethereum handelde aanvankelijk voor minder dan één euro en bleef tot januari 2017 rond die koers. In december 2017 opende Ethereum voor meer dan € 370 per munt en steeg gestaag tot begin 2018 voordat het die zomer afnam.

Helaas bleek Ethereum net zo wispelturig als andere crypto's met sterk dalende tarieven in de komende twaalf maanden, waarbij de prijzen op sommige punten daalden tot minder dan $ 100. Pas medio 2020 kwam het weer boven de € 200 uit. Natuurlijk zagen de zaken er eind 2020 goed uit en gingen we naar 2021 toen Ethereum verdubbelde en vervolgens in prijs verdrievoudigde.

ETH zag enkele lichte dalingen, maar bereikte een recordhoogte in augustus 2021 toen het de grens van € 2.000 overschreed en de rest van het jaar bleef doorgaan. Er is veel momentum en werk opgebouwd voor Ethereum, vooral door de ontwikkelaars die applicaties bouwen op de Ethereum-blockchain.

Ethereum-verwachtingen

Vooruit, terwijl Ethereum de toekomst ingaat, belooft een combinatie van factoren de waardering van ETH te behouden: de voortdurende verbranding van ETH tot EIP-1559 en de aanstaande verandering van Ethereum naar proof of stake.

Het Ethereum-verbeteringsvoorstel (EIP) 1559 werd geïmplementeerd. Als onderdeel van zijn poging om gastarieven op de Ethereum-blockchain vast te stellen, werd een brandmechanisme geïntroduceerd om de totale hoeveelheid ETH in het ecosysteem te verminderen. Na verloop van tijd zal deze verbranding een zware deflatoire druk op ETH creëren, waardoor de prijs ervan op peil blijft.

De verandering naar proof of stake zal er ook voor zorgen dat ETH opgesloten blijft in knooppunten in plaats van liquide te blijven in de verschillende market makers in het Ethereum-ecosysteem.

Samenvatting

Ethereum is erin geslaagd om verschillende ups en downs in de cryptocurrency-markt te overleven dankzij zijn ontwikkelingsteam en baanbrekende technologie. Ten tweede, alleen voor Bitcoin, is Ethereum een ​​veteraan van de crypto-ruimte en wordt het als veiliger beschouwd dan andere munten en tokens.

De gemakkelijkste manier om aan dit experiment deel te nemen, is door uw eigen ETH te kopen en vast te houden. Door uw ETH in te kopen en veilig op te slaan, kunt u deelnemen aan dit nieuwe, programmeerbare geld.

Bekijk de prijzen van andere cryptomunten zoals, Bitcoin, Litecoin, Cardano, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.