LOADING...

Solana
Solana
SOL
€ 22,75
-0,35%

Van een klein project tot een top tien cryptocurrency, Solana heeft aangetoond dat innovatie een project naar nieuwe hoogten kan stuwen. Helaas is dit project in 2021 in koers gedaald, samen met de rest van de cryptocurrency markt sinds de grote liquidaties in november 2021. Laten we eens kijken naar dit project en kijken welke koersen we in de toekomst voor Solana kunnen zien.

Wat is Solana?

Solana is een gedecentraliseerd platform dat op zoek is naar een uniek mechanisme om de schaalbaarheid van blockchain te verbeteren. In plaats van Layer 2 opties zoals Ethereum te gebruiken, gebruikt Solana in plaats daarvan een combinatie van Proof of Stake en Proof of History om de transactiesnelheden te verbeteren.

Met Proof of History kunnen validators en nodes in wezen transacties verwerken zonder rekening te houden met de tijd dat de transactie plaatsvindt. Door dit te doen, kunnen transacties sneller worden verwerkt, waardoor de transactiesnelheid van de blockchain wordt verbeterd. Op dit moment beweert Solana dat het protocol tot 50.000 transacties per seconde aankan, terwijl het zijn gedecentraliseerde karakter behoudt.
Solana fungeert ook als een smart contractplatform, waardoor toepassingen zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en NFT marktplaatsen in zijn ecosysteem kunnen bestaan.

Solana koers euro en USD

Als een van de nieuwere crypto's op de markt heeft Solana niet dezelfde trajecten als andere. Hoewel Solana een sterke opleving liet zien, was het niet helemaal vrij van de typische dalingen van cryptocurrency.
Bij de lancering in 2020 werden Solana munten verkocht voor minder dan één dollar (in USD). De cryptovaluta schommelde het grootste deel van 2020 tussen de twee en vijf dollar, voordat hij begin 2021 enige tractie vond.

De zomer van 2021 markeerde de grootste sprong voor Solana toen het de $200 per munt overschreed. Afgezien van een lichte piek eind november en begin december van dat jaar, bleef Solana in de buurt van de $200.
Houd er rekening mee dat het omzetten naar euro's een lichte koersdaling laat zien, waarbij Solana van september 2021 tot het einde van dat jaar rond de €150 blijft

Solana koersverwachtingen

De koers van Solana is het afgelopen jaar enorm gestegen vanwege de snellere transactiesnelheid en lagere gaskosten via Ethereum. Wat ooit een klein project was, is uitgegroeid tot een top tien cryptocurrency door marktkapitalisatie. Beide feiten wijzen op een mooie toekomst voor Solana.
Vanuit een fundamenteel standpunt zijn er enkele zorgen over Solana. Uitval en geconcentreerde validators betekenen dat de blockchain down perioden kan ervaren ondanks zijn decentralisatiedoelen. Dit feit weerhoudt ontwikkelaars en investeerders er niet van om apps op de blockchain te maken.
Het betekent echter wel dat Solana zich in de toekomst zal moeten bewijzen, zodat beleggers zich op hun gemak voelen bij het bereiken of breken van het all-time-high.

Samenvatting

Hoewel er nog steeds problemen moeten worden opgelost, wordt Solana een project dat zijn plaats in de top tien waardig is. Met een groeiend ecosysteem en hoge transactiesnelheden, zou het protocol de komende jaren een belangrijke speler op de cryptocurrency markt kunnen zijn. Over het algemeen zou dit moeten leiden tot een hogere koers voor degenen die hun tokens voor de lange termijn houden.