LOADING...

Litecoin

Litecoin

LTC
Price
€ 71,27
-3,21%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#20
Market cap
€ 5.77B
Volume (24h)
€ 260.77M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Litecoin

Als u Litecoin wilt kopen, kunt u dat eenvoudig doen op Knaken, met iDEAL of een andere betaalmethode. Of je Litecoin nu wilt gebruiken om online te betalen, het naar een vriend te sturen of het als investering in je Litecoin-portemonnee op te slaan, Knaken biedt een eenvoudig proces om dit te doen.

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC) is een cryptocurrency die meer dan tien jaar oud is. Litecoin, gelanceerd in 2011, moest een alternatief zijn voor Bitcoin. Als zodanig valt het in de categorie van 'altcoins', hoewel het een van de oudste, meest gevestigde, veiligste en bekendste altcoins is.

Wat maakt Litecoin anders dan Bitcoin?

Litecoin (of Lite-coin) kwam om veel van de problemen die Bitcoin heeft op te lossen als een vorm van gedecentraliseerde peer-to-peer-betaling. Net als Bitcoin gebruikt Litecoin een openbare blockchain om decentralisatie te handhaven en de veiligheid van het netwerk te waarborgen. Alle transacties worden geregistreerd op deze openbare blockchain.Net als Bitcoin gebruikt Litecoin beloningen om miners aan te moedigen Litecoin te "minen" en transactieblokken op de openbare blockchain te bevestigen. Litecoin gebruikt echter het Scrypt Proof-of-Work (PoW) algoritme in plaats van het SHA-256 Proof-of-Work algoritme van Bitcoin.Litecoin wordt vaak het 'zilver voor het goud van Bitcoin' genoemd. Bitcoin wordt soms beschouwd als het "goud" van cryptocurrency. Bitcoin was de eerste grote succesvolle gedecentraliseerde digitale valuta en wordt nog steeds beschouwd als de gouden standaard in cryptocurrency, vooral voor beleggen.Aan de andere kant heeft Bitcoin wel wat problemen. Het duurt bijvoorbeeld vrij lang voordat transacties op de Bitcoin-blockchain worden bevestigd. De gemiddelde tijd om een ​​transactie op de Bitcoin blockchain te bevestigen is maar liefst 10 minuten!Als je erover nadenkt, als Bitcoin Visa en Mastercard zou vervangen als het standaard betalingssysteem, zou het de vraag niet kunnen bijhouden met zo'n langzame transactie bevestigingstijd.Bitcoin verbruikt ook veel energie. Mijnwerkers gebruiken veel rekenkracht voor Proof-of-Work, wat leidt tot zorgen over het energieverbruik. Bitcoin is ook behoorlijk duur, met een enkele Bitcoin die tienduizenden dollars kost. Hoewel u een fractie van een Bitcoin kunt kopen, willen sommige mensen de zekerheid dat ze op zijn minst een volledige enkele munt bezitten.Hier zijn enkele manieren waarop Litecoin anders is dan Bitcoin.

Transacties zijn veel sneller

De gemiddelde transactie bevestigingstijd op Litecoin is slechts 2,5 minuut. Dat varieert natuurlijk op basis van netwerkcongestie en andere factoren.Dat maakt Litecoin echter gemiddeld 4 maal sneller dan Bitcoin. Het betekent dat je Litecoin naar een vriend kunt sturen, en ze zullen het binnen enkele minuten hebben, in plaats van je zorgen te maken dat het 1-2 uur kan duren, zoals vaak gebeurt met Bitcoin-transacties.

Transactiekosten zijn veel lager

De gemiddelde transactiekosten voor Litecoin bedragen ongeveer $ 0,02. Ja, je leest het goed: twee cent. De gemiddelde dagelijkse Bitcoin transactiekosten daalden in 2021 echter niet onder $ 1,78 en het hoogste dagelijkse gemiddelde was $ 62. Vaak kunt u verwachten dat u meer dan $ 10 betaalt voor eenvoudige transacties op Bitcoin.

Het gebruikt minder energie

Het Scrypt Proof-of-Work algoritme vereist minder energie dan het algoritme van Bitcoin. Als je op je hoede bent om Bitcoin te gebruiken vanwege het hoge energieverbruik dat gepaard gaat met het mijnbouwproces, overweeg dan Litecoin als alternatief.

Prijs van Litecoin

De prijs van Litecoin schommelt, maar blijft meestal onder de $ 250 voor een Litecoin, en zakt vaak in de buurt van $ 100 voor één LTC. Dat maakt het voor de gemiddelde kleine belegger een stuk makkelijker om een ​​volledige Litecoin te kopen – of zelfs meerdere LTC’s. Het betekent ook dat er in de toekomst een grote prijsstijging kan plaatsvinden.

Het heeft een grotere voorraad

Het maximale aanbod van Bitcoin is, zoals bekend, 21 miljoen. Aan de andere kant heeft Litecoin een groter maximaal aanbod van 84 miljoen. Dat betekent dat er voor iedereen meer Litecoin beschikbaar is.

Is Litecoin beter dan Bitcoin?

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel Litecoin verschillende problemen met Bitcoin wil oplossen, dit niet betekent dat het een concurrerende valuta is. Integendeel, Litecoin kan worden gebruikt om uw Bitcoin investeringsstrategie aan te vullen.

Waarde Litecoin

U kunt bijvoorbeeld Bitcoin gebruiken als waardeopslag en Litecoin voor dagelijkse betalingen. Als alternatief kunt u beide gebruiken als waardeopslag of voor dagelijkse transacties. De keuze is aan jou – beide munten hebben hun voor- en nadelen. Bitcoin blijft bijvoorbeeld populairder dan Litecoin, en veel meer mensen weten ervan.

Moet je Litecoin kopen? Is het een goede investering?

Zowel Bitcoin als Litecoin zijn waardevolle investeringen. Bitcoin blijft de gouden standaard in cryptocurrency, maar het valt niet te ontkennen dat het wordt geplaagd door problemen die het meer optimaal maken als waardeopslag dan als dagelijkse valuta om producten te kopen of mensen te betalen.Tegelijkertijd is de populariteit van Litecoin afgenomen sinds het meer dan tien jaar geleden uitkwam. In het begin was het een van de weinige waardige alternatieven voor Bitcoin die de problemen met Bitcoin oploste. Nu zijn er echter veel andere altcoins in beeld gekomen, op stoom gekomen en aan populariteit gewonnen. Sommigen van hen zijn populairder geworden dan Litecoin.Toch blijft Litecoin een van de meest gevestigde en stabiele altcoins. In tegenstelling tot sommige altcoins heeft het een duidelijke use case. Het heeft ook geen enkele van de extreme prijsschommelingen gezien die sommige altcoins hebben meegemaakt, hoewel de prijs vaak op en neer gaat.

Kun je Litecoin gebruiken om online te betalen?

Meer verkopers accepteren Bitcoin dan Litecoin. Er zijn echter nog steeds veel verkopers en e-commercewinkels waarmee u met Litecoin kunt betalen.Een van de voordelen van het gebruik van Litecoin om online te betalen, is dat transacties snel worden verwerkt. Veel handelaren geven daarom de voorkeur aan Litecoin boven Bitcoin. Ook betaal je als consument minder kosten bij het doen van Litecoin transacties.Daarom kiezen veel mensen ervoor om Litecoin te gebruiken voor peer-to-peer-betalingen. Litecoin biedt een gemakkelijke manier om anoniem betalingen naar vrienden en verkopers te sturen. Hoewel transacties openbaar zijn op de blockchain, is er voor niemand een manier om de identiteit van een portemonnee-eigenaar te verifiëren. Dat is ongetwijfeld ook zo met Bitcoin.

Koop Litecoin met iDEAL

Met Knaken kunt u LTC kopen met iDEAL. Het iDEAL-systeem is een populair betalingssysteem in Nederland. Hiermee kunt u Litecoin online kopen met directe overschrijvingen vanaf uw bankrekening zonder dat u een creditcard hoeft te gebruiken. Het is een snel en gemakkelijk systeem dat u waarschijnlijk gebruikte om online-artikelen te kopen, en nu kunt u het ook gebruiken om Litecoin te kopen.Het is echter niet alleen Litecoin die u met iDEAL kunt kopen. U kunt ook Bitcoin, Ethereum, Polkadot en een breed scala aan andere cryptocurrencies kopen. Het is mogelijk om meerdere cryptocurrencies te kopen en deze naar uw privéportemonnee te sturen.U kunt uw Litecoin ook verkopen op Knaken. Zodra je dat hebt gedaan, kun je het geld van de verkoop direct terugstorten op je bankrekening. Als u andere cryptocurrencies heeft die u voor Litecoin wilt verhandelen, kunt u deze ook verkopen en Litecoin kopen.Zodra u Litecoin met iDEAL koopt, blijft deze veilig in uw privéportemonnee. Bewaar uw portemonnee-adres en sleutels veilig en bewaar een back-up van uw portemonnee-seedzin op een plaats waar niemand toegang toe heeft. Op die manier kunt u, als u de toegang tot uw digitale portemonnee verliest, deze herstellen vanaf een ander apparaat.Je kunt je Litecoin in je portemonnee bewaren zonder hem aan te raken, of je kunt hem gebruiken voor dagelijkse betalingen. De keuze is aan jou.Naast Litecoin beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Polygon, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Litecoin te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Litecoin te kopen.

  Je kunt Litecoin selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Litecoin kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Litecoin kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Litecoin te kopen?

  De huidige koers van Litecoin vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Litecoin deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Litecoin kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Litecoin storten naar Knaken?

  Zoek naar Litecoin in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Litecoin stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Litecoin opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Litecoin in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Litecoin alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?