LOADING...

Litecoin
Litecoin
LTC
€ 187,38
+ 2,07%
Volume 24u € 2.149.133.854

Litecoin Kopen

Wat is Litecoin?

Terwijl bitcoin de eerste cryptocurrency ooit was, is het op sommige vlakken niet de best presterende crypto. Charlie Lee, de oprichter van Litecoin en ook oud-werknemer van Google, zag de trage en dure transacties van bitcoin als een groot minpunt. Hierdoor zou bitcoin moeilijk gebruikt kunnen worden in dagelijkse situaties zoals het betalen van boodschappen. Door de trage en relatief dure transacties van bitcoin zag Lee de cryptocurrency meer als opslag van waarde, ook wel een store of value genoemd. Een andere bekende store of value is het edelmetaal goud. Bitcoin wordt ook wel het “digitale goud” genoemd. Lee besloot daarom een cryptocurrency te ontwikkelen die makkelijker gebruikt kan worden als betaalmiddel.

Het is niet de bedoeling dat Litecoin de directe concurrentie aangaat met bitcoin, al dienen ze in essentie hetzelfde doel. Litecoin moet bitcoin juist ondersteunen door snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Het idee is dat men bitcoin dan meer kan gebruiken als investering en opslag van waarde, en Litecoin voor het betalen in winkels en restaurants.

Litecoin wallet

Je kunt Litecoin kopen en bewaren op een Litecoin wallet. Transacties tussen Litecoin wallets gebeuren via het Litecoin netwerk. Het Litecoin netwerk is gemaakt om transacties sneller en goedkoper te verwerken dan het bitcoin netwerk. Een bitcoin transactie duurt ongeveer 10 minuten, terwijl een transactie van een Litecoin wallet ongeveer 3 minuten duurt. Daarnaast zijn de transactiekosten van Litecoin een stuk lager dan die van bitcoin.

Litecoin kopen met iDEAL

Litecoin kopen met iDEAL is eenvoudig te doen via de widget bovenaan de pagina. Heb je al een account? Via het dashboard in je account kun je Litecoin kopen met iDEAL.