LOADING...

Avalanche
Avalanche
AVAX
€ 19,70
-0,10%
Volume 24u € 436.794.118

Het is gemakkelijk om naar de grote namen in cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum te kijken bij het zoeken naar projecten om in te investeren. Beide projecten hebben hun verdiensten, maar geen van beide is perfect. Dat is de reden waarom er zoveel pers is over de komende Ethereum-update - mensen willen zien wat Ethereum gaat doen om te groeien.

Projecten zoals Avalanche doen momenteel echter ongeveer hetzelfde als hoe de grote projecten in de toekomst willen zijn. Hier is een blik op hoe Avalanche eruitziet en wat dit project tot iets maakt waarin het de moeite waard is om in te investeren.

Wat is Avalanche (AVAX)?

Avalanche is een proof-of-stake (PoS) blockchain-project dat zijn activiteiten begon in september 2020. Deze blockchain werkt als een mogelijke oplossing voor het blockchain-trilemma-probleem dat veel van de grotere projecten op de markt tegenwoordig achtervolgt.

Een deel van de oplossing voor het trilemma is het unieke bewijs van rongensystemen. Proof of Stake blijft een manier voor blockchain-projecten om validators voor hun netwerk te creëren zonder dat er dure ASIC-hardware nodig is die wordt gezien bij projecten zoals Bitcoin en Ethereum. Het verlagen van de lat verhoogt de decentralisatiemogelijkheden van de blockchain.

De Avalanche-blockchain beschikt ook over slimme contracten, autonome stukjes code die worden uitgevoerd wanneer aan een triggervoorwaarde wordt voldaan. Ontwikkelaars van Avalanche maken deze contracten met Solidity, dezelfde codeertaal die wordt gebruikt in de slimme contracten van Ethereum. Door deze keuze kan Avalanche werken met Ethereum en andere blockchains op basis van de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Wie heeft Avalanche (AVAX) gemaakt?

Het concept van Avalanche gaat terug tot mei 2018, toen een groep softwareontwikkelaars genaamd Team Rocket een artikel publiceerde waarin de werking van het Avalanche-protocol werd beschreven. Deze pseudonieme groep creëerde veel van Avalanche's werk, inclusief de unieke functies die bedoeld waren om problemen op te lossen die door andere projecten werden veroorzaakt.

Niet lang nadat die paper uitkwam, richtte een Cornell University-professor genaamd Emin Gün Sirer AVA Labs op, de makers van de Avalanche-blockchain. De groep blijft de blockchain vandaag ontwikkelen.

Avalanche haalde in juli 2020 ongeveer $ 42 miljoen op via een initiële muntaanbieding (ICO), waardoor het het kapitaal kreeg dat nodig was om met zijn ontwikkeling te beginnen. Sindsdien heeft het project investeringen verkregen van durfkapitaalbedrijven en andere investeerders, zoals Polychain, Three Arrows Capital, Mastercard, BitGo en Deloitte.

Hoe werkt Avalanche (AVAX)?

Avalanche maakt gebruik van een multichain-aanpak om transacties te verwerken en de governance te regelen. Drie blockchains vormen de kern van de architectuur van Avalanche.

De eerste van deze ketens is de Exchange Chain (X-Chain). Deze blockchain verwerkt transacties met betrekking tot standaard blockchain-bewerkingen en is waar het protocol de native munt AVAX slaat.

Ten tweede is er de Contract Chain (C-Chain). Met deze blockchain kunnen slimme contracten worden gemaakt en wordt de uitvoering ervan beheerd. Net als Ethereum, hebben de slimme contracten van Avalanche interoperabiliteit met andere blockchains, waardoor diensten zoals cryptobruggen kunnen bestaan binnen het ecosysteem van Avalanche.

Ten slotte is er de Platform Chain (P-Chain). Deze blockchain werkt met transactievalidators als hun platform voor het verifiëren van transacties. Subnetten die bovenop Avalanche zijn gebouwd, communiceren ook met het mainnet via deze blockchain.

Elk van deze blockchains is gebaseerd op het proof-of-stake-mechanisme dat in Avalanche is ingebouwd.

Waar wordt de Avalanche (AVAX)-munt voor gebruikt?

Het native token van het Avalanche-platform is AVAX. Dit token stuurt de transacties aan op de drie blockchains van Avalanche. AVAX fungeert ook als de gedistribueerde beloning voor gebruikers die hun AVAX inzetten in validatornodes of degenen die deelnemen aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) dApps op de blockchain.

AVAX is ook het token dat wordt gebruikt om deel te nemen aan governance op de blockchain. Gebruikers verbinden hun AVAX aan validatorknooppunten tijdens stemmingen over protocolwijzigingen. De knooppunten stemmen zich vervolgens af in welke richting ze het project willen laten gaan.

Wat probeert Avalanche (AVAX) op te lossen?

Als je blockchain-ontwikkelaars hebt horen praten over het maken van blockchain-projecten, ben je bekend met het blockchain-trilemma van schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie. Dit trilemma suggereert dat blockchain-projecten voor twee van die functies kunnen ontwerpen, maar een project maken met alle drie is bijna onmogelijk.

De huidige oplossing voor dit probleem is ketenoverschrijdende communicatie. In plaats van gebruikers te dwingen al hun transacties op één blockchain uit te voeren, stelt interoperabiliteit blockchain-gebruikers in staat om minder overbelaste blockchains te vinden om hun transacties af te handelen en lagere-laagoplossingen de transactiegegevens later te laten regelen.

Deze oplossing wordt momenteel geïmplementeerd door Ethereum via hun 2.0-upgrade via shards en Layer-2-blockchains. In plaats van dit idee achteraf op hun projecten in te passen, begon Avalanche als een oplossing met meerdere ketens.

Avalanche wil er ook voor zorgen dat haar consensusmodel niet bijdraagt aan de groeiende bezorgdheid over de milieuzorgen van cryptocurrency. Vanwege de lage resourcevereisten van Avalanche-validatorknooppunten, vereist het uitzetmechanisme van Avalanche minder energie dan de meeste andere uitzetprotocollen, wat betekent dat Avalanche op minder elektriciteit werkt dan andere blockchains.

Wat maakt Avalanche (AVAX) uniek?

Een deel van wat Avalanche uniek maakt, is de blockchain-structuur. In plaats van te vertrouwen op één enkele blockchain om alle transacties voor het netwerk te verwerken, gebruikt Avalahance drie hoofdblockchains, elk met een speciale categorie functies die het afhandelt.

avalanche (AVAX) kopen met iDEAL

avalanche (AVAX) kopen met iDEAL is veilig en simpel op het Knaken Platform. Naast kopen met iDEAL is het ook mogelijk om jou favoriete crypto te kopen met creditcard, bankoverschrijving of Giropay. Op deze manier kan jij altijd je favoriete betaalmethode gebruiken.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Avalanche koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.