LOADING...

USD Coin

USD Coin

USDC
Price
€ 0,91755
+ 0,13%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#6
Market cap
€ 33.94B
Volume (24h)
€ 3.32B
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over USD Coin

USDC is een stabiele munt gekoppeld aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Veel mensen die aarzelen om in cryptocurrencies te investeren vanwege de frequente prijsschommelingen, overwegen te investeren in USDC, maar is het het waard?

Wat is USDC?

USDC staat voor USD Coin. Het is gekoppeld aan de prijs van de USD, wat betekent dat de kosten van één USD-munt altijd rond de $ 1 zullen zijn. Er kunnen kleine schommelingen zijn van een fractie van een cent, maar de USD Coin zal nooit significante prijsschommelingen ervaren zoals Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies.Dit soort munten zijn stablecoins omdat hun prijs stabiel blijft. Als u voor € 100 USDC koopt, heeft u altijd voor € 100 USDC.

Wie heeft USDC gemaakt?

Circle, een gereguleerd fintech-bedrijf, startte USDC in 2018. Tot de makers van USDC behoren leden van populaire cryptocurrency-bedrijven die een digitale dollar wilden creëren die stabiel zou blijven.Een van de uitdagingen van cryptocurrencies, althans wat betreft het gebruik ervan als vervanging voor FIAT currency (niet-digitale valuta, zoals de USD of EUR), is dat de prijzen van de meeste cryptocurrencies onderhevig zijn aan schommelingen.Deze schommelingen kunnen van de ene dag op de andere dag gebeuren, of zelfs van de ene minuut op de andere. Het instellen van de prijs van een product in Bitcoin of een andere cryptocurrency kan lastig zijn omdat de prijs van Bitcoin in de komende minuten plotseling kan dalen.Circle wilde een munt maken die mensen konden gebruiken om producten te betalen, naar familieleden te sturen en meer zonder zich zorgen te maken over de prijs.Dus, wat is Circle? Volgens zijn website is het een fintech-bedrijf dat een brug wil slaan tussen het traditionele financiële systeem en de cryptocurrency-wereld om oplossingen te creëren voor zakenmensen, investeerders en dagelijkse financiële gebruikers.Jeremy Allaire is de oprichter, CEO en voorzitter van Circle. Hij was ook de oprichter van Brightcove en heeft twee decennia ervaring met het maken van internetsoftwareproducten. Michele Burns is de voorzitter van de raad van bestuur – zij is ook de directeur bij Cisco Systems en zit in de raad van bestuur bij Goldman Sachs.In de raad van bestuur zit onder meer Rajeev Date, de directeur van de groep financiële instellingen bij Deutsche Bank Securities. Hij is ook de algemeen directeur bij Fenway Summer en FS Venture Capital.Al met al bestaat het team van Circle uit leden met tientallen jaren gecombineerde ervaring op het gebied van blockchain, software-engineering, financiën en meer.Circle heeft ook andere producten gemaakt voor crypto-enthousiastelingen en investeerders. Het maakte bijvoorbeeld ook de EURO-munt, die is gekoppeld aan de prijs van de euro in plaats van de dollar. Twee andere producten zijn Circle Yield voor instellingen en SeedInvest, een crowdfundingplatform voor aandelen.

Hoe werkt USDC?

Zoals we al hebben besproken, blijft de USDC altijd op dezelfde prijs als de USD. Wat het echter uniek maakt, zelfs in vergelijking met andere stablecoins, is dat er één dollar aan reserves is voor elke USDC op de markt. Tenminste, dat beweert Circle, hoewel er enige twijfel bestond over de authenticiteit van die beweringen.Hoe het werkt is heel eenvoudig. Voordat een USDC-token kan ontstaan, moet de gebruiker eerst één Amerikaanse dollar in de reserves storten. Met andere woorden, als iemand $ 100 stort, zal de blockchain 100 USDC-tokens slaan - niet meer dan dat.Dit proces is automatisch en gebeurt wanneer u USD Coin koopt.

Waar wordt de USDC-munt voor gebruikt?

De USDC heeft vele doelen. U kunt het gebruiken om geld te besparen door het op hoogrentende beleggingsrekeningen te houden, die u kunt openen bij verschillende fintech- en cryptocurrency-instellingen. Aangezien de prijs van de USDC niet zal dalen, is uw investering veilig.Je kunt het ook gebruiken om goederen en producten te kopen. Als alternatief kunt u USDC gebruiken om geld naar vrienden en familie te sturen.

Wat probeert USDC op te lossen?

De USDC probeert, net als veel andere cryptocurrency-projecten, verschillende problemen van traditionele betalingssystemen op te lossen.Ten eerste moeten handelaren die traditionele betalingsverwerkingssystemen gebruiken vaak een vergoeding betalen voor elke transactie. Deze vergoeding ligt meestal rond de 2,9%, hoewel deze varieert van de ene betalingsverwerker tot de andere. Na verloop van tijd kunnen deze vergoedingen uw winst als verkoper echt opeten. Door betalingen in USDC te accepteren, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over die kosten.De USDC probeert echter ook verschillende problemen op te lossen waarmee andere cryptocurrencies worden geconfronteerd. Natuurlijk is het een stablecoin, maar er is meer dan dat.Het kost niet veel tijd om USDC te verzenden, en u hoeft ook geen exorbitante kosten aan het netwerk te betalen zoals bij het verzenden van Bitcoin. Dat maakt het veel praktischer voor dagelijkse transacties.

Wat maakt USDC uniek?

USDC is uniek omdat elke digitale USDC-dollar wordt gedekt door contanten of kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. Financiële instellingen zoals BNY Mellon houden deze reserves aan.Een van de problemen waarmee stablecoins worden geconfronteerd, is dat ze failliet kunnen gaan. Overweeg de USDC versus USDT. De munten zijn in wezen waardeloos als er geen geldreserves zijn om de geslagen munten te ondersteunen. Als het bedrijf failliet gaat, daalt de prijs van de valuta tot $ 0 en bent u al uw geld kwijt. Aan de andere kant, als het bedrijf de reserves heeft om zijn aanbod te ondersteunen, is uw geld veilig.Daarnaast is Circle een gereguleerde financiële onderneming. Haar jaarrekening wordt jaarlijks gecontroleerd. Bovendien is het een gelicentieerde geldzender, net als PayPal of Apple Pay, en dient het elk jaar financiële rapporten in bij de SEC.Om de transparantie te vergroten, werkt Circle samen met Grant Thornton, die nu maandelijkse attesten levert, vergelijkbaar met audits, om ervoor te zorgen dat Circle echt de reservereserves van USD heeft volgens zijn claims.Als u de rapporten zelf wilt zien, kunt u naar de transparantiepagina gaan en deze bekijken.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om USD Coin te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om USD Coin te kopen.

  Je kunt USD Coin selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik USD Coin kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel USD Coin kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om USD Coin te kopen?

  De huidige koers van USD Coin vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van USD Coin deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is USD Coin kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik USD Coin storten naar Knaken?

  Zoek naar USD Coin in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je USD Coin stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik USD Coin opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek USD Coin in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je USD Coin alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?