LOADING...

Aave

Aave

AAVE
Price
€ 80,20
-0,22%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#63
Market cap
€ 1.24B
Volume (24h)
€ 100.24M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Aave

Wat is Aave Coin?

Aave coin is de cryptocurrency voor het op Ethereum gebaseerde DeFi-protocol Aave. Dit protocol fungeert als een geldmarkt waar gebruikers kunnen storten, opnemen en lenen met verschillende cryptocurrencies.Het werkt op een breed scala aan blockchains en biedt een duizelingwekkend aantal coins en tokens waarin men kan handelen. Als onderdeel van deze transacties biedt Aave zijn eigen token met dezelfde naam (ticker sign $ LEND) aan als een manier voor gebruikers om kortingen of aanbiedingen op het platform.De naam "Aave" komt van het Finse woord voor geest. Het protocol begon in 2017 als een andere service genaamd ETHLend. De crypto-bearmarkt die snel volgde, dwong het team zich echter te concentreren op het herontwerpen van het protocol in de Aave-branding en -services die we vandaag hebben.Sinds de heruitgave in 2020 zijn de belangen van Aave gegroeid tot meer dan $ 18 miljard in de verschillende geldmarkten en liquiditeitspools.

Hoe werkt Aave Coin?

Met twee jaar ontwikkeling heeft Aave zijn mogelijkheden uitgebreid. Hier is hoe de verschillende delen van de munt werken:

DeFi-services

Zoals veel DeFi-services, heeft Aave drie manieren waarop u met het platform kunt communiceren: liquiditeit leveren aan handelsparen, uw Aave coins inzetten of lenen tegen crypto-activa via onderpandleningen.Elke DeFi-service biedt gebruikers een plek om cryptocurrencies uit te wisselen zonder naar een merkbeurs te hoeven gaan. Een deel van hoe deze platforms dit doen, is door slimme contracten te gebruiken om geautomatiseerde market makers in te stellen, of stukjes code die vastgehouden cryptocurrency vrijgeven wanneer een gebruiker het protocol een equivalente waarde van een andere munt geeft.Om mensen te stimuleren hun crypto aan deze handelspools toe te voegen, belonen protocollen zoals Aave liquiditeitsverschaffers met hun Aave-munt, die een eigen waarde heeft. Van daaruit kunnen gebruikers deze inkomsten gebruiken om meer aan de pool toe te voegen, te verkopen of om deel te nemen aan staking en governance.Met uitzetten kunnen gebruikers hun Aave aan een inzetpool verstrekken (waardoor ze opnieuw wat extra coins verdienen). Deze pools bieden echter ook het protocol voor eerlijke transacties om mee te vergelijken bij het uitvoeren van slimme contracten. Hoe meer coins er worden ingezet, hoe veiliger het protocol wordt.Ten slotte kunnen gebruikers hun crypto-activa in een lening met onderpand plaatsen. Dit soort leningen houden de coins van een gebruiker vast en geven een deel terug als lening, zodat de gebruiker die coins kan nemen en voor welk doel dan ook kan gebruiken. De gebruiker moet echter het totale bedrag van de lening plus rente terugbetalen, net als bij een standaardlening.Een van de belangrijkste voordelen van Aave's leningen zijn hun flitsleningen. Met deze leningen kan iemand een snelle lening op het platform krijgen en dat geld gebruiken om snel te handelen en de lening terug te betalen voordat het blok aan de blockchain wordt toegevoegd. Gebruikers die snel kunnen handelen, hoeven geen kosten en rente te betalen, maar deze vensters duren slechts 13 seconden.

Governance van Aave coin

Een deel van gedecentraliseerd zijn vereist dat Aave de ontwikkeling en leiding overlaat aan haar gebruikers. Om aan dit proces deel te nemen, moeten gebruikers Aave coins in hun portemonnee hebben.Om te beginnen moet een gebruiker een Aave Request for Comment (ARC) maken. Dit verzoek geeft de gebruiker de kans om met anderen in de gemeenschap te praten en te zien of de voorgestelde functie of ontwerprichting in eerste instantie interesse heeft.Van daaruit kan de gebruiker een voorstel maken en enkele van zijn Aave coins plaatsen als onderdeel van het proces. Er zijn 50 Aave coins nodig, samen met een goed geschreven en doordachte uitleg van de nieuwe functie om een ​​voorstel op het bestuursforum van Aave te plaatsen.Gebruikers praten en stemmen vervolgens over het voorstel. Als het voorstel voldoende stemmen krijgt, gaat het voorstel in Github als een Aave Request for Improvement (AIP). Van daaruit bepaalt een nieuwe stemming of het plan door de ontwikkelaars van het platform wordt uitgevoerd.Stemmen op een voorstel vereist een Aav coin. Gebruikers plaatsen hun Aave-munt in de stemming, waarbij de kant die de meest toegewijde Aave krijgt, wint.Zo kan een gebruiker geld verdienen en tegelijkertijd helpen de richting van het platform te bepalen.

Aave integraties met andere blockchains en services

Als Ethereum-protocol werkt Aave aan integratie met het groeiende aantal protocollen en blockchains op de markt.Ethereum heeft vanwege zijn groeiende omvang een oplossing moeten ontwikkelen voor het schaalprobleem dat inherent is aan blockchain-technologie. De oplossing van Ethereum hiervoor was het aanmoedigen van Layer 2-blockchains of blockchains die bovenop Ethereum werken. Deze blockchains zouden de dagelijkse transacties afhandelen, waarbij hun transactiegeschiedenis naar de Ethereum-blockchain gaat om volledig op tijd af te rekenen.Als onderdeel van deze opzet creëerde Aave market makers voor de basis Ethereum-blockchain en de Polygon-blockchain, een van de meer populaire Layer 2-ketens. Gebruikers hebben toegang tot de meeste van dezelfde functies en markten in de Polygon-keten als in de Ethereum-keten.Aave werkt ook samen met partners waarmee instellingen kunnen deelnemen aan DeFi-service met behulp van geautoriseerde DeFi. Door identificatie van deze instellingen op de blockchain te forceren, kunnen gebruikers zien wat deze bedrijven met hun crypto doen om ervoor te zorgen dat er niets illegaals of vreemds gebeurt met het portemonnee-adres van die organisatie.

Uitdagingen voor Aave

Terwijl Aave werkt aan het voortzetten van zijn toppositie in Ethereum DeFi-services, moet het een aantal dingen in gedachten houden als het verder gaat. Naast de vele diensten die het platform wil bieden, moet Aave onthouden dat slimme contracten de sleutel tot zijn functie zijn. Die contracten moeten veilig zijn, anders lopen gebruikers het risico hun geld te verliezen.Net als andere stukjes code, vereisen slimme contracten solide programmering om effectief te zijn en te blijven. Als de ontwikkelaars echter in een van de veelvoorkomende fouten vallen die kunnen gebeuren met slimme contracten, worden de miljarden dollars aan waarde die op Aave zijn opgesloten plotseling een grote betaaldag voor iedereen die het platform probeert te exploiteren.

Aave kopen met iDEAL

Naast Aave beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Raydium, Ethereum, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Bitcoin Cash, Aave en Algorand.

Meer informatie over de koersen

Naast alle informatie over de Aave koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Aave te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Aave te kopen.

  Je kunt Aave selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Aave kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Aave kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Aave te kopen?

  De huidige koers van Aave vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Aave deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Aave kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Aave storten naar Knaken?

  Zoek naar Aave in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Aave stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Aave opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Aave in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Aave alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?