LOADING...

ApeCoin

ApeCoin

APE
Price
€ 1,13745
+ 1,14%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#104
Market cap
€ 728.04M
Volume (24h)
€ 58.57M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over ApeCoin

Er is een recent project bijgekomen dat veel aandacht heeft getrokken: Apecoin. Dit project heeft, ondanks een vreemde naam, sterke associaties met enkele van de grootste namen in NFT-collecties in de cryptowereld.Voordat u een deel van dit token voor uzelf koopt, laten we eens kijken wat er met Apecoin aan de hand is en of het vandaag al dan niet deel moet uitmaken van uw crypto-bezit.

Wat is Apecoin (APE)?

Apecoin is de governance- en utility-token voor de relatief nieuwe Apecoin DAO. Als een DAO, of gedecentraliseerde autonome organisatie, fungeert Apecoin DAO als de basis voor het ontluikende APE-ecosysteem.In technische termen is Apecoin een ERC-20-token gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het token werd gelanceerd met een initiële voorraad van een miljard tokens, momenteel gewaardeerd op ongeveer $ 18 per token. Met dit token kunnen houders stemmen over voorstellen op de DAO-website, waardoor houders kunnen deelnemen aan het vormgeven van de richting van dit ontluikende ecosysteem.Vanwege zijn nieuwere karakter heeft Apecoin niet veel anders op het gebied van bruikbaarheid. Als ondergeschikte functie fungeert het token momenteel als het primaire token bij uitstek voor Yuga Labs. Deze technische groep zit achter de populaire NFT-collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC). De groep gebruikt Apecoin als het favoriete token voor gebruikers om nieuwe producten en diensten van hen te kopen.

Hoe werkt Apecoin?

Als governance-token werkt Apecoin op dezelfde manier als crypto's zoals Aave of Uniswap. Houders van Apecoin kunnen die munten gebruiken om voorstellen te doen en te stemmen over voorgestelde functies en projecten binnen de DAO, wat helpt om de richting van de DAO vorm te geven.Om te beginnen gebruikt Apecoin een proces dat vergelijkbaar is met Ethereum Improvement Plans (EIP's). Tijdens dit proces maken Apecoin-houders voorstellen in verschillende categorieën. Van daaruit kunnen gebruikers het voorstel bespreken en indien nodig de formuleringen herzien totdat het voorstel in stemming wordt gebracht. Het voorstel gaat door als genoeg mensen hun Apecoins aan het voorstel committeren.Voorstellen kunnen in een van de drie hoofdcategorieën vallen:Kern: verwijst naar elk voorstel waarbij de belangrijkste onderdelen van de DAO betrokken zijn, inclusief fondstoewijzing en merkveranderingen.Proces: Verwijst naar voorstellen met betrekking tot de manier waarop dingen in de DAO worden gedaan, zoals het wijzigen van richtlijnen en regels, of hoe het besluitvormingsproces van de DAO werkt.Informatief: verwijst naar voorstellen die bedoeld zijn om de informatie naar de gemeenschap of de bredere cryptowereld te sturen.Een volledig gerealiseerd voorstel heet een Ape Improvement Plan (AIP). Deze voorstellen krijgen goedkeuring van moderators voordat ze voor het publiek worden opengesteld, die vervolgens het voorstel bespreken en feedback geven. Als er voldoende positieve feedback binnenkomt en de DAO-moderators de manier waarop het voorstel is uitgevoerd goedkeuren, gaat de AIP over naar Snapshot.Snapshot is de website waar Apecoin-houders met hun tokens op voorstellen kunnen stemmen. Gebruikers committeren tokens aan een ja- of nee-stem. Zodra de stemperiode is afgelopen, gaat het voorstel in ontwikkeling als het meer ja-stemmen heeft gekregen en anders wordt afgewezen.Apecoin behandelt het proces van bestuur in detail op hun webpagina.

Wat is het APE-ecosysteem?

Nu het Apecoin-ecosysteem zich nog steeds ontwikkelt, zijn er op dit moment slechts een paar projecten opgenomen in de Apecon-paraplu. Dit is wat die projecten zijn en wat hun doelen zijn:Bored Ape Yacht ClubIn april 2021 lanceerde Yuga Labs de Bored Ape Yacht Club-collectie, de eerste NFT-collectie van het Apecoin-ecosysteem. De NFT-collectie bevat 10.000 verschillende afbeeldingen op basis van apen, elk met een ander uiterlijk, andere kenmerken en zeldzaamheid.Als verzamelobjecten was het idee achter BAYC om vraag naar verzamelbare kunst te creëren via de Ethereum-blockchain. Door de blockchain te gebruiken als zowel een geautomatiseerde distributiemethode als een bewijs van authenticiteit, konden BAYC NFT's veel sneller worden verhandeld en geverifieerd dan verzamelobjecten in de fysieke wereld.De belangrijkste trekpleister van deze eerste batch NFT's zijn de aappersonages die in de kunst voorkomen. Deze stukken herinneren crypto-investeerders aan de "apen in" meme in cryptohandel, waarbij sommige beleggers cryptocurrencies kopen en verkopen zonder het doel achter de munten die ze verhandelen te begrijpen. De grap kwam tot stand als een manier voor mensen om de onlogische manier waarop sommige mensen cryptohandel behandelen te belichten.

Bored Ape Kennel Club

Later in 2021 bracht Yuga Labs nog een NFT-collectie uit op basis van hun Bored Ape Yacht Club-collectie. Houders van een van de BAYC NFT's hadden de kans om een ​​willekeurige op honden gebaseerde foto te ontvangen, getekend in een vergelijkbare stijl als de standaard BAYC NFT's. BAYC-houders kunnen deze NFT's slaan en alleen de gasvergoeding betalen om een ​​ander verzamelobject voor zichzelf te verkrijgen.Het idee achter deze drop was om meer mensen naar de BAYC-collectie te halen. Houders van een Bored Ape Yacht Club NFT konden deze verzamelobjecten als eerste in handen krijgen. Van daaruit konden minters de NFT vasthouden of verkopen op NFT-marktplaatsen zoals Opensea, winst maken en het publiek van BAYC uitbreiden.In totaal kwamen 10.000 van deze NFT's beschikbaar.

Wat voor functie hebben APE-tokens?

Als governance-token stelt Apecoin houders in staat deel te nemen aan het maken en stemmen van voorstellen voor de Apecoin DAO. Bovendien kunnen houders van de munt naar de Apecoin-website gaan en de token gebruiken om speciale toegang te krijgen tot informatie over aankomende zaken zoals merchandise, games in ontwikkeling, enzovoort.Omdat Apecoin beschikbaar is op de open markt, kunnen externe ontwikkelaars het token ook gebruiken als onderdeel van hun diensten of producten. De play-to-earn-game Benji Bananas biedt spelers bijvoorbeeld een manier om tokens te verdienen en lidmaatschappen te betalen met Apecoin.Anders fungeert Apecoin als een speculatief actief. Het Ethereum-netwerk blijft een betrouwbare blockchain om projecten op te bouwen, wat betekent dat de infrastructuur van het project niet snel zal worden verwijderd. In combinatie met het voortdurende werk aan het Apecoin-ecosysteem, bestaat de kans dat Apecoin in waarde blijft groeien.

Hoe kun je de APE coin kopen bij Knaken?

De meeste Apecoin-trade vindt voor het grootste deel plaats op gedecentraliseerde beurzen (DEX's). Knaken.nl geeft Europese klanten echter een manier om via hun marktplaats in de munt te kopen, inclusief meerdere betalingsopties.Volg deze stappen om Apecoin op knaken.nl te kopen:Ga naar de homepage van knaken.nl en vind aan de rechterkant het inkoopvenster.Selecteer Apecoin in het vervolgkeuzemenu bovenaan als uw favoriete cryptovaluta.Voer het aantal Apecoin in dat u wilt kopen en uw e-mailadres.Voer uw betalingsverwerker in in het volgende vervolgkeuzemenu.Bevestig dat alle informatie correct is en voer de transactie in.Van Knaken-gebruikers wordt u naar een scherm geleid om uw transactie te verifiëren als u bent ingelogd. Anders moet u een Knaken-account maken om het proces te voltooien.Zodra je de Apecoin hebt ontvangen die je hebt gekocht, wil je de tokens migreren naar een niet-bewarende portemonnee. Deze portefeuilles zijn degene waar alleen jij de privésleutels bezit, wat nodig is om deel te nemen aan de governance-kant van Apecoin DAO.

Conclusie over de Apecoin

Apecoin is een speculatief crypto-activum, maar er is veel hype omheen. Tussen de populariteit van de verschillende Ape Club NFT's en de grap erachter, heeft Apecoin een solide basis van verzamelobjecten om zijn op NFT gebaseerde ecosysteem te lanceren.Hoewel er nog veel werk te doen is om het ecosysteem op gang te krijgen, zien veel crypto-investeerders het potentieel. Het is niet verwonderlijk dat een project met dit soort associaties op de radar van veel mensen komt, waardoor het een aanwinst is om te bekijken.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om ApeCoin te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om ApeCoin te kopen.

  Je kunt ApeCoin selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik ApeCoin kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel ApeCoin kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om ApeCoin te kopen?

  De huidige koers van ApeCoin vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van ApeCoin deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is ApeCoin kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik ApeCoin storten naar Knaken?

  Zoek naar ApeCoin in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je ApeCoin stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik ApeCoin opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek ApeCoin in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je ApeCoin alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?