LOADING...

Shiba Inu
Shiba Inu
SHIB
€ 0,000012
+ 10,45%

Shiba Inu is een populaire meme-munt die enorm in prijs is gestegen, waardoor er online en in de media veel hype is ontstaan. Op een gegeven moment had het zo'n enorme prijsstijging dat het veel mensen rijk maakte. Nu zijn er een aantal vragen: Is het echter de moeite waard om op de Shiba Inu-trein te springen en wat is Shiba Inu eigenlijk?

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een meme-munt, wat betekent dat de waarde ervan voornamelijk in de meme-waarde ligt. Meme-munten zijn munten gebaseerd op populaire internetmemes. Een van de beroemdste meme-munten is Dogecoin, die zijn basis heeft in de beroemde "doge" -meme.

Net als andere cryptocurrencies is Shiba Inu gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele entiteit zijn prijs controleert of zijn transacties bijhoudt. In plaats daarvan, wanneer u Shiba Inu koopt of verkoopt, registreert de blockchain de handel, zodat het publiek het kan volgen. Dat wordt decentralisatie genoemd, en dat is hoe cryptocurrencies kunnen werken zonder dat een centrale autoriteit ze reguleert.De oorsprong van Shiba Inu is niet helemaal duidelijk. De release was in 2020 en diende toen als een reactie op de populaire Dogecoin-meme-munt. Dogecoin, of DOGE, vindt zijn oorsprong in de populaire internetmeme met een Shiba Inu.

Wie heeft Shiba Inu gemaakt?

De persoon die Shiba Inu heeft gemaakt, heette Ryoshi. Er is echter niet veel anders openbaar over deze persoon. Het is niet helemaal duidelijk of Ryoshi alleen opereerde of dat ze Shiba Inu in samenwerking met iemand anders hebben gemaakt. We weten ook niet of Ryoshi een man of een vrouw is.

Niet alleen dat, maar het is zelfs mogelijk dat Ryoshi geen individu is, maar een groep mensen. Hoe dan ook, het is onwaarschijnlijk dat we er ooit achter zullen komen, aangezien Ryoshi uiteindelijk het Shiba Inu-project verliet toen het zijn waarde verloor tijdens een van zijn dips.

Waarom wilde Ryoshi anoniem zijn? We weten niet helemaal zeker waarom, maar in een blogpost die hij of zij verwijderde, getiteld "I AM RYOshi", zei Ryoshi dat ze niemand en onbelangrijk waren en dat zelfs als pogingen om hun identiteit te ontmaskeren succesvol zouden zijn, de resultaten tegenvallend zijn.

Ryoshi deelde ook hun visie voor Shiba Inu. Volgens de blogpost wilde Ryoshi een cryptocurrency creëren die op zichzelf draaide, in tegenstelling tot andere populaire cryptocurrencies met een beroemde CEO of oprichter. Ryoshi wilde dat Shiba Inu niemand de leiding had en dat de gemiddelde gebruiker verantwoordelijk was. Ze wilden dat iedereen naast hen liep en gelijk zou zijn op deze reis.

Het is ook waarschijnlijk dat Ryoshi hun inspiratie kreeg van de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Niemand weet wie Satoshi Nakamoto is, en dat was zo ontworpen.

Ryoshi had ooit een anonieme blog op Medium. In hun blogposts legden ze uit hoe Shiba Inu, of SHIB, werkt en gaven ze updates over het project.Ryoshi heeft die blog later echter verwijderd, hoewel archieven op internet blijven. U kunt hier bijvoorbeeld een archief lezen van de blogpost “I AM RYOshi”.

Wat probeert Shiba Inu op te lossen?

Omdat Shiba Inu een meme-munt is, probeert het geen specifiek probleem op te lossen. Een van de unieke kenmerken van meme-munten is dat het grappige en humoristische internetgrappen zijn. Dat wil niet zeggen dat een meme-munt als Shiba Inu niet praktisch kan zijn als een gedecentraliseerde peer-to-peer-valuta, maar dat is meestal niet het primaire doel van een meme-munt.

Wat maakt Shiba Inu uniek?

Ryoshi heeft SHIB gemaakt als een "Dogecoin-moordenaar", en het heeft enkele verbeteringen ten opzichte van DOGE. Het gebruikt bijvoorbeeld Ethereum als basis.

Bovendien verbrandde Ryoshi een groot deel van de oorspronkelijke voorraad. Tokens worden verbrand wanneer je ze naar een dode portemonnee stuurt die niet bestaat, zodat niemand ze kan herstellen.Door tokens te "verbranden", kan Shiba Inu deflatoir blijven, wat helpt om de prijs hoog te houden, in tegenstelling tot Dogecoin, dat inflatoir is. Shiba Inu blijft tokens branden, waardoor de totale voorraad wordt verminderd.

Een voordeel van Shiba Inu is ook dat het niet zomaar een token is. In plaats daarvan is het een heel ecosysteem, zoals je hierboven al hebt gelezen. Dit ecosysteem kan doorgaan met het verbeteren en toevoegen van functies, waardoor het Shiba Inu-project in leven blijft en het nieuwe doelen krijgt, waardoor het aantrekkelijker wordt voor investeerders.

Shiba Inu Prijs in Euro

Een van de kenmerken van meme-munten is dat ze beginnen met een enorme initiële voorraad van miljoenen, miljarden of zelfs quadriljoenen tokens. Daarom is de initiële prijs meestal erg laag. De initiële prijs van de Shiba Inu-munt was slechts $ 0,000000000056 per token.

Op het moment van schrijven was de prijs € 0,00001215. Dat is rekening houdend met een wisselkoers van $ 1 = €1. Shiba Inu heeft in het verleden enorme prijsstijgingen gezien, vooral in oktober 2021, toen het in één week met 240% steeg.

Op een gegeven moment was de prijs $ 0.00008, een enorme stijging ten opzichte van de releaseprijs. Iemand die SHIB in eerste instantie kocht, had heel rijk kunnen worden door het op zijn hoogste punt ooit te verkopen.Later begon SHIB echter in prijs te dalen, hoewel het nooit de oorspronkelijke prijs overschreed. De prijzen waren ook gestegen toen populaire beurzen het begonnen te vermelden.

SHIB Prijsvoorspelling

De vooruitzichten voor Shiba Inu hangen van twee dingen af: de algemene vooruitzichten voor de cryptomarkt en in het bijzonder de vooruitzichten voor meme-munten. Wanneer de cryptomarkt bullish is en de prijs van Bitcoin stijgt, zullen de kosten van SHIB waarschijnlijk ook stijgen. Maar zelfs als grote munten zoals Bitcoin en Ethereum een berenmarkt overleven, kunnen meme-munten in populariteit afnemen.

Wat is het totale aanbod van SHIB?

De aanvankelijke levering van Shiba Inu was één biljard. Ryoshi verbrandde echter de helft van die tokens onmiddellijk door ze naar Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, te sturen, die 40% van zijn totale voorraad verbrandde en de rest gebruikte voor een grote cryptodonatie.

Op het moment van schrijven was de totale voorraad 549.063.278.876.302 SHIB.

Hoe verhoudt de marktkapitalisatie zich tot traditionele markten?

Op het moment van schrijven was de huidige marktkapitalisatie van SHIB $ 6.653.670.103. De marktkapitalisatie kan veranderen naarmate de prijs stijgt en daalt.

Hoewel het een behoorlijk hoge marktkapitalisatie heeft, waardoor het in de top 20 van alle cryptomunten staat, is het nog steeds lager dan de marktkapitalisatie van veel traditionele markten, zoals de NASDAQ, S&P en Google. De marktkapitalisatie van S&P bedroeg bijvoorbeeld $ 36,6 biljoen in 2022.

Is Shiba Inu een goede investering?

Shiba Inu heeft een goed vooruitzicht in vergelijking met andere meme-munten. Het heeft niet alleen een van de meest aanzienlijke marktkapitalisaties van alle cryptocurrencies, maar het heeft ook een heel ecosysteem, in tegenstelling tot de meeste meme-munten die geen enkel doel of nut dienen. Daarnaast behoort Shiba Inu tot de populairste meme-munten, naast Dogecoin.

Investeren in een meme-munt kan echter behoorlijk riskant zijn. Omdat de waarde van meme-munten voornamelijk te wijten is aan hoe populair de specifieke meme is, kunnen ze vrij snel in en uit de mode raken. Dat is de reden waarom meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu zulke enorme prijsstijgingen en -dalingen hebben gezien.

Een strategie kan echter zijn om Shiba Inu te kopen wanneer de prijs laag is en het vervolgens te verkopen wanneer de Shiba Inu-meme en de Shiba Inu-munt weer populair worden. Uiteindelijk moet u uw eigen onderzoek doen voordat u cryptocurrency koopt.