LOADING...

BNB

BNB

BNB
Price
€ 552,18
+ 0,00%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#4
Market cap
Unknown
Volume (24h)
Unknown
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over BNB

Wat is BNB?

BNB, voorheen bekend als Binance Coin, is de hoeksteen van het uitgebreide Binance ecosysteem. Gelanceerd in 2017 tijdens een Initial Coin Offering (ICO), was het oorspronkelijke doel van BNB het bieden van een handige betaalmethode voor de transactiekosten op de Binance cryptocurrency exchange. Sindsdien is de rol van BNB exponentieel gegroeid. Het dient niet alleen als betaalmiddel op de Binance Exchange, maar speelt ook een cruciale rol in Binance Chain en Binance Smart Chain (BSC), waar het wordt gebruikt in gedecentraliseerde applicaties (dApps), token sales, en als een investeringsmiddel.

Hoe werkt BNB?

Als een utility-token biedt BNB diverse voordelen binnen het Binance ecosysteem. Gebruikers die BNB bezitten, kunnen genieten van verlaagde handelskosten op de Binance Exchange, deelnemen aan exclusieve token sales op Binance Launchpad, en het gebruiken voor diverse betalingen en financiële diensten. Binance houdt regelmatig "coin burns" waarbij een deel van de BNB voorraad wordt vernietigd, wat helpt de schaarste en waarde van de munt te verhogen over tijd.

BNB Coin

Het belang van BNB strekt zich ver uit over het simpelweg verlagen van transactiekosten. Het is integraal in het aansturen van gebruikersbetrokkenheid en -participatie binnen het Binance ecosysteem door zijn diverse toepassingen. Dit varieert van het stimuleren van het gebruik van Binance’s financiële producten tot het dienen als betaalmiddel bij partnerbedrijven. Deze brede toepasbaarheid van BNB bevordert de vraag en draagt bij aan de algehele waardestijging van de munt.

Het BNB-Bestuursproces

In tegenstelling tot vele gedecentraliseerde projecten die een DAO (Decentralized Autonomous Organization) structuur volgen, wordt Binance gekenmerkt door een meer centrale bestuursvorm, gezien het een centraal beheerde beurs is. Niettemin streeft Binance ernaar de gemeenschap te betrekken bij bepaalde besluitvormingsprocessen, zoals door feedback en suggesties te verzamelen voor verbeteringen en nieuwe functies. Via initiatieven zoals Binance Launchpad, krijgen BNB-houders de kans om te stemmen op nieuwe projecten, wat een zekere mate van participatieve betrokkenheid mogelijk maakt.

De Voor- en Nadelen van Centraal Bestuur

Het centraal geleide model van Binance biedt efficiëntie en snelle implementatie, wat cruciaal is voor innovatie en het onderhouden van een voorsprong in de snel evoluerende cryptomarkt. Echter, dit brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van decentralisatie en veiligheid, waarbij gecentraliseerde controle bepaalde risico's met zich meebrengt.

BNB Crypto

De marktprestaties van BNB zijn opmerkelijk en reflecteren het succes en de groei van het Binance-platform. BNB transcendeert de oorspronkelijke functie als een utility-token en wordt nu gebruikt in een veelheid van financiële diensten en betalingsprocessen, zowel binnen als buiten het Binance ecosysteem. De toekomst van BNB ziet er rooskleurig uit met Binance’s voortdurende expansie in nieuwe diensten en producten.Naast BNB beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, cardano, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Polygon, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de BNB koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Tether koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om BNB te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om BNB te kopen.

  Je kunt BNB selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik BNB kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel BNB kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om BNB te kopen?

  De huidige koers van BNB vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van BNB deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is BNB kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik BNB storten naar Knaken?

  Zoek naar BNB in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je BNB stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik BNB opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek BNB in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je BNB alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?