LOADING...

Avalanche
Avalanche
AVAX
€ 19,67
-0,35%

Avalanche (AVAX) Prijs in Euro

Op dit moment is de prijs voor één AVAX € 18,86. Deze prijs is 85% lager dan de hoogste prijs ooit van € 128,43 op 21 november 2021. Toch heeft de munt in de loop der jaren een opwaartse prijsstijging doorgemaakt, 726% boven de laagste prijs van € 2,28 in december 2020.

Veel van de prijsveranderingen van Avalanche correleren met de trends van de bredere cryptomarkt. Een deel van de groei van de afgelopen jaren kan worden toegeschreven aan het groeiende ecosysteem van slimme contracten en dApps die naar AVAX komen. De voortdurende investering die de blockchain ontvangt van partners zoals Mastercard, BitGo en tal van grote gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen zoals 1inch en Aave hebben ook bijgedragen.

Toch komen de meeste evaluatiewijzigingen van Avalanche voort uit de volatiliteit van de cryptomarkten. Om u een voorproefje te geven van die volatiliteit, zijn hier enkele prijspunten van de afgelopen twee jaar voor de prijs van één AVAX:

  • 16 januari 2021: € 10,69
  • 11 februari 2021: €39,09
  • 22 juli 2021: € 9,20
  • 24 november 2021: € 102,81
  • 17 juni 2022: € 15,27

Meest recentelijk is de prijs van AVAX licht gedaald als gevolg van macro-economische factoren zoals het conflict in Oekraïne en groeiende zorgen over de economieën van westerse landen.

Avalanche (AVAX) Prijsvoorspelling

Over het algemeen zetten prijsvoorspellingen AVAX als marktkapitalisatie zodra de huidige neerwaartse trend in cryptoprijzen stopt. Als een functionele munt met sterke partnerschappen en steun, geloven experts dat Avalanche weer zal groeien wanneer de tijd rijp is.

Voorspellingen voor 2023 plaatsen de munt rond de $ 55 op het hoogste punt, zolang functionele cryptocurrencies de vraag van de markt blijven zien.

h2>Wat is het totale aanbod van Avalanche (AVAX)?

Momenteel zijn er 294,5 miljoen AVAX-munten in omloop. De blockchain kan tot 720 miljoen tokens maken, maar de releasesnelheid voor deze tokens wordt niet bepaald door de blockchain. In plaats daarvan stemmen validators en stakers in de blockchain over de snelheid van het slaan van nieuwe munten, waardoor de blockchain een manier krijgt om de verandering van het aanbod te beheersen tijdens perioden van laag of hoog gebruik.

Hoe verhoudt de marktkapitalisatie zich tot traditionele markten?

Avalanche is een nieuw project, wat betekent dat het niet dezelfde interesse heeft als sommige van de grotere namen in crypto zoals Bitcoin en Ethereum. Hoewel deze projecten honderden miljarden dollars aan marktkapitalisatie hebben, heeft Avalanche momenteel een marktkapitalisatie van $ 5,9 miljard. Deze kapitalisatie plaatst Avalanche op het zeventiende grootste project volgens marktkapitalisatie.

Toch is cryptocurrency een kleinere markt dan traditionele markten. Vergeleken met de marktkapitalisaties van andere financiële bedrijven, zoals Visa's $ 418 miljard, kan Avalanche aanvoelen als een veel kleiner project, en dus riskanter, dan deze andere, meer gevestigde bedrijven.

Niet iedereen beschouwt investeren in een cryptocurrency-project echter als een investering in een bedrijf, maar eerder als een valuta of edelmetaal. Goud heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 11,3 biljoen, wat tien tot twintig keer de marktkapitalisatie is van de meeste cryptoprojecten. Zelfs platina met zijn $ 204,7 miljard sets ver boven grote cryptocurrencies, laat staan Avalanche.

Dus hoewel marktkapitalisatie een goed hulpmiddel is om te herkennen hoe groot de huidige markt van een actief is, geeft het niet weer waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Bedrijven en projecten kunnen doorbraakmomenten hebben die hun investering hoog lanceren of struikelen over obstakels waardoor ze uit elkaar vallen, ongeacht hun marktkapitalisatie.

Is Avalanche een goede investering?

Avalanche heeft het potentieel voor groei op lange termijn. Het multi-blockchain-ontwerp voor zijn ecosysteem werkt goed en heeft consequent lagere transactiekosten gehad dan andere grote ketens zoals Ethereum, wat een grote aantrekkingskracht is voor het platform. Als zodanig heeft Avalanche de op drie na grootste hoeveelheid totale waarde vergrendeld (TVL) onder blockchains.

Het project is echter amper twee jaar oud en breidt zijn functies en partnerschappen nog steeds uit. Terwijl de blockchain nieuwe gezichten blijft zien en merken zich bij hen voegen, kunnen fouten bij het implementeren van nieuwe functies later problemen veroorzaken.

Zoals altijd komt de keuze van waarin u investeert neer op persoonlijke factoren zoals risicotolerantie en technische analyse. Of Avalanche een goede investering voor u is of niet, zal uiteindelijk aan niemand anders dan jezelf beslissen.