LOADING...

USD Coin
USD Coin
USDC
€ 0,92595
-0,01%

USDC Prijs in Euro

De USDC-prijs zal altijd gelijk zijn aan de prijs van de USD. Er kunnen kleine schommelingen optreden, maar ze zijn meestal zo onbeduidend dat ze geen verschil maken, tenzij je een walvis bent. In crypto-terminologie is een walvis iemand die een enorme hoeveelheid specifieke crypto bezit - meestal miljoenen of zelfs miljarden euro's.

In het begin was de prijs van de USDC precies $ 1,00. Er zijn decimale wijzigingen opgetreden.

Op een gegeven moment was de USDC bijvoorbeeld slechts $ 0,9997 waard in plaats van $ 1. Tijdens één hoogtepunt bereikte de prijs volgens CoinMarketCap een hoogte van $ 1,0016, iets meer dan één dollar. Op een ander moment bereikte het zelfs $ 1,0284. Realistisch gezien zullen deze prijsschommelingen echter niet veel uitmaken.

Als u USDC gebruikt om iets te kopen, zal de handelaar altijd één USDC als één USD waarderen. Bovendien heeft het letterlijk geen zin om te proberen de USDC te verhandelen. Dat is niet waarom mensen de USDC kopen - het is geen munt die u hoog wilt kopen en laag wilt verkopen.

Een ding dat het vermelden waard is, is dat prijzen vaak veranderen op basis van vraag en aanbod. Als de cryptomarkt bullish is (de vooruitzichten zijn goed), zijn mensen minder geneigd om in stablecoins te investeren. De vraag neemt toe wanneer de prijs van Bitcoin begint te dalen en mensen zich zorgen gaan maken over de lange termijn vooruitzichten van de cryptomarkt.

Om de prijs van de USDC in euro's te vinden, hoeft u alleen maar USD om te rekenen naar EUR.

USDC Prijsvoorspelling

Het is onwaarschijnlijk dat de algemene prijsvoorspelling zal veranderen. De USDC zal waarschijnlijk altijd dezelfde waarde blijven als de USD. De enige uitzondering is als Circle stopt met het ondersteunen van elke USD-munt met een dollar in reserves. De maandelijkse attesten zorgen er echter voor dat dit zo blijft.

Wat is het totale aanbod van USDC?

In tegenstelling tot andere munten is er nooit een vast totaalaanbod van USDC. Wanneer een koper USDC koopt, slaat het systeem nieuwe USD-munten op. Wanneer ze USDC verkopen, worden de USD-munten verbrand en uit de voorraad verwijderd. Het totale aanbod fluctueert dus constant. Op het moment van schrijven was het huidige aanbod 52,30 miljard USDC.

Hoe verhoudt de marktkapitalisatie zich tot traditionele markten?

De marktkapitalisatie van USDC was op het moment van schrijven $ 52.288.554,898 - ongeveer $ 52 miljard. Dat klinkt misschien als veel geld, maar het is niets vergeleken met de marktkapitalisatie van bedrijven in traditionele markten. De marktkapitalisatie van Google is bijvoorbeeld $1,43 biljoen.

Het is echter hoger dan de marktkapitalisatie van NASDAQ, die $ 29,31 miljard bedroeg.

De marktkapitalisatie van een cryptocurrency hangt af van het aantal munten in omloop vermenigvuldigd met de prijs. De marktkapitalisatie van de USDC zal echter altijd het aantal beschikbare munten in dollars zijn. Als er bijvoorbeeld 52 miljard USDC in omloop is, zal de marktkapitalisatie van USDC 52 miljard dollar zijn.

Is USDC een goede investering?

USDC heeft goede vooruitzichten, omdat niet alle stablecoins bewijzen, audits of attesten hebben waaruit blijkt dat ze worden ondersteund door echt contant geld of fondsen in reserves.

Het kan een goede investering zijn als u een cryptocurrency wilt die waarschijnlijk niet in prijs zal veranderen, maar het is essentieel om uw eigen onderzoek te doen voordat u een financiële investering doet. Het houden van USDC komt immers niet met dezelfde FDIC-verzekering als het hebben van USD op een spaarrekening.