LOADING...

Shiba Inu

Shiba Inu

SHIB
Price
€ 0,000018
-7,77%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#11
Market cap
€ 11.69B
Volume (24h)
€ 268.32M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Shiba Inu

Wat is Shiba Inu coin?

Shiba Inu is een op Ethereum gebaseerde tegenhanger van de Dogecoin. De maker bracht het voor het eerst uit in 2020 onder de naam "Ryoshi", zijn pseudoniem, omdat hij de munt liever anoniem lanceerde.Op een gegeven moment was Vitalik Buterin de maker van de geruchten. Toen hem op de Lex Fridman-podcast werd gevraagd naar zijn betrokkenheid bij Shiba Inu in 2021, ontkende hij het brein achter de operatie te zijn. Aanvankelijk verscheen Shiba Inu op een DEX (gedecentraliseerde uitwisseling) genaamd ShibaSwap met één biljard tokens in omloop. Net als bij andere meme-munten zoals Dogecoin, werd het snel populair vanwege het schattige beeld dat voor zijn token werd gekozen. Interesse van Elon Musk en Vitalik Buterin verhoogde ook de inzet in de token.

Shiba Inu puppy

Rond dezelfde tijd dat Shiba Inu werd uitgebracht, verschenen er verschillende andere hondachtige munten op uitwisselingssites. Deze plotselinge stroom van thematische tokens was voornamelijk te wijten aan het feit dat Dogecoin (de Shiba Inu puppy) dat jaar een enorme waardestijging zag, van $0,0002 USD tot $0,75 USD. Slechts een paar van deze op honden gebaseerde munten zijn Baby Dogecoin, JINDO INU, Alaskan Malamute Token en Alaska Inu.

Populariteit van Shiba crypto

Toen Shiba Inu crypto in populariteit steeg, kreeg het ook een selectie van navolgers. Deze munten die probeerden het succes van Shiba Inu te volgen, zijn BitShiba, Shibalana, Shiba Fantom, King Shiba, Captain Shibarrow, SHIBAVAX, SHIBA2K22 en SpookyShiba. Geen enkele heeft echter dezelfde populariteit gezien als het nu alomtegenwoordige token. In 2021 heeft een in de VS gevestigde beurs Shiba Inu voor het eerst genoteerd. Die beweging zorgde ervoor dat de prijs van Shiba Inu in slechts een paar dagen met 40% steeg. Andere beurzen kregen al snel belangstelling, waarbij Shiba Inu te zien was in lijsten in Mexico en Italië voordat hij zich verder verspreidde om de markt te penetreren.

Artist Shiba Movement

Shiba Inu heeft ook een sterke aanhang in de gemeenschap. Eén van hun projecten was de 'Artist Shiba Movement', die fans opriep om stukken te maken die het token ertoe brachten om deel uit te maken van de NFT-markt. De munt heeft ook een solide verbinding met zijn naamgenoot. De makers van Shiba Inu hebben een Amazon Smile-campagne opgezet (een middel om donaties te verzamelen terwijl gebruikers winkelen op Amazon) om donaties te verzamelen voor het redden van echte Shiba Inu-honden via de Shiba Inu Rescue Association.

Shiba Inu coin

Shiba Inu is een op Ethereum gebaseerde munt die Ryoshi heeft gemaakt om de op crypto gebaseerde mining van Dogecoin tegen te gaan. Het is een ERC-20-token via Ethereum, een proof-of-work blockchain, hoewel ze binnenkort zullen overstappen naar proof-of-stake. Ryoshi heeft onlangs aangekondigd dat Shiba Inu zijn eigen layer-two solution zou lanceren. Het doel is om de nieuwe munt meer gedecentraliseerd te maken dan Polygon of BSC.

Shiba Inu token

Samen met SHIB heeft Ryoshi ook LEASH en BONE uitgebracht, die de algehele bezit van het Shiba Inu-token-ecosysteem helpen verrijken. LEASH, dat begon als een rebase-valuta maar sindsdien een voorraad van 107.646 tokens heeft bereikt, is een optie voor kopers die geïnteresseerd zijn in de andere kant van het cryptocurrency-spectrum. BONE, de meest recente release van Shiba Inu Token, zit op 250.000.000 munten, een middelste circulatievoorraad tussen SHIB en LEASH. Er zijn momenteel 549.063,28 miljard Shiba Inu-munten in omloop. De makers van Shiba Inu hebben al gezegd dat kopers al 50% van alle tokens hebben vergrendeld. Vitalik Buterin bezit de resterende helft. Buterin schonk 50 biljoen van hen (ongeveer 10%), een waarde van ongeveer 1 miljard dollar, aan India's Covid Crypto Relief Fund. Vervolgens liet hij de overige 40% van alle Shiba Inu-munten in een dode portemonnee vallen.

Shiba inu coin verwachting

De meeste voorspellingen zeggen dat Shiba Inu in de loop der jaren alleen maar populairder en duurder zal worden. Voor de rest van 2022 verwachten cryptocurrency-experts dat Shiba Inu later in het jaar een aanzienlijke opleving zal zien. Tegen het einde van dit jaar kan het oplopen tot $ 0.0000623 Ergens tussen eind 2022 en begin 2023 wordt een klein waardeverlies voorspeld. Daarna zal 2023 naar verwachting stijgen, met de mogelijkheid dat Shiba Inu een prijs van $ 0,000071 zal bereiken.

Shiba Inu prijsverwachting in 2024

De voorspellingen voor 2024 laten zien dat Shiba Inu een gestage stijging zal zien, maar niets dramatisch. Deze munt zal geen bullish kwaliteiten vertonen, maar zal in plaats daarvan in een langzaam en gestaag tempo doorgaan. Volgens de huidige voorspellingen zal de prijs van Shiba Inu in 2025 eindelijk stijgen, met de mogelijkheid om tegen het einde van dat jaar $ 0,000125 te bereiken. Kijken naar de hele vijfjarige trend zou een totaalrendement van 236,7% betekenen. Na 2025 verwachten voorspellingen dat Shiba Inu een gestage stijging zal blijven zien. Deze voorspelling gaat ervan uit dat de markt doorgaat in de huidige patronen die we hebben gezien, waarbij Shiba Inu de verwachtingen blijft overtreffen over de prijs die het jaar na jaar bereikt.

Shiba Inu prijsverwachtingen

Afgezien van een grote sprong in oktober 2021, heeft Shiba Inu (SHIB) een relatief stabiel prijsniveau gezien. Deze plotselinge sprong (gevolgd door zijn meteorische val) werd gekatalyseerd door Elon Musk. De prijs van een miljoen SHIB-aandelen in USD vertoont over het algemeen een positieve trend, zoals hier te zien is:

 • April 2022: $1,4
 • Mei 2022: $7,86
 • Juni 2022: $8,94
 • Juli 2022: $ 6,27
 • September 2022: $ 7,02
 • Oktober 2022: $65,03
 • Januari 2023: $ 21,13
 • Februari 2023: $ 23,51
 • Maart 2023: $ 25,47

Shiba Inu is in een stroomversnelling geraakt. De hoogste prijs die het ooit bereikte was $ 0,000089 in oktober 2021. In de weken daarna was er een scherpe daling naar de 0,000020's, maar sindsdien vertoont de prijs een lichte opwaartse trend.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Shiba Inu koersen beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Shiba Inu te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Shiba Inu te kopen.

  Je kunt Shiba Inu selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Shiba Inu kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Shiba Inu kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Shiba Inu te kopen?

  De huidige koers van Shiba Inu vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Shiba Inu deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Shiba Inu kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Shiba Inu storten naar Knaken?

  Zoek naar Shiba Inu in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Shiba Inu stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Shiba Inu opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Shiba Inu in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Shiba Inu alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?