LOADING...

Dogecoin

Dogecoin

DOGE
Price
€ 0,10441695
+ 1,50%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#9
Market cap
€ 16.47B
Volume (24h)
€ 522.54M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Dogecoin

Als je het afgelopen jaar het nieuws hebt gevolgd of wat tijd op sociale media hebt doorgebracht, heb je waarschijnlijk gehoord van Dogecoin, de cryptocurrency die de wereld stormenderhand veroverde. Van televisie-verschijningen tot financiële sites tot memes op Instagram, iedereen had – en heeft het nog steeds – over Dogecoin.Dogecoin, of DOGE, is om vele redenen beroemd. Het is een van de bekendste cryptocurrencies. Volgens CoinMarketCap behoort het momenteel tot de top 15 cryptocurrency's wereldwijd gerangschikt op totale marktkapitalisatie.Het is dan ook niet gek dat zoveel mensen Dogecoin Nederland willen kopen.

Dogecoin-waarde

De prijs van een enkele Dogecoin kan schommelen. U kunt de huidige waarde van DOGE volgen op de Dogecoin-prijspagina.Eén ding is echter zeker: de prijs is flink gestegen sinds Dogecoin voor het eerst werd uitgebracht.In het begin werd de waarde van Dogecoin gevoed door de hype eromheen als een meme-munt. Naarmate de tijd verstreek, begonnen mensen echter het belang van Dogecoin als waardeopslag en betalingsmethode te erkennen. Veel investeerders en crypto-experts hebben in DOGE geïnvesteerd.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die voor het eerst werd gemaakt als een meme, gewoon voor de lol. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2013, het duurde een aantal jaren en de meeste mensen wisten niets over de munt. Het was oorspronkelijk bedoeld als een parodie op Bitcoin.In 2021 explodeerde het echter in populariteit. Veel crypto-experts begonnen DOGE te kopen en erover te praten. Uiteindelijk sprong Elon Musk, CEO van Tesla en rijkste persoon in de geschiedenis van de wereld, op de Dogecoin-hype en begon erover te tweeten. Omdat veel cryptofans elk woord (of tweet) van Elon Musk vasthouden, schoot Dogecoin omhoog in waarde.Wat zit er achter de Dogecoin-hype? Het volgde de GameStop-hype eerder in 2021 op. Mensen leken zich te identificeren met Dogecoin, een 'meme'-munt die schijnbaar geen waarde had en helemaal geen doel diende. Het maakte allemaal deel uit van het vasthouden aan het establishment (Wall Street en de grote financiële instellingen), en het feit dat het in waarde bleef stijgen, fascineerde mensen.Echter, zoals veel crypto-experts later opmerkten, heeft Dogecoin echt nut. Het kan voor grappige memes zorgen, maar Dogecoin heeft lagere kosten dan Bitcoin en snellere verwerkingstijden voor transacties.Elon Musk wees er zelf op. Hoewel velen Bitcoin beschouwen als een waardeopslag, is het niet zo geweldig om dingen te kopen, simpelweg omdat het hoge kosten met zich mee kan brengen, en het kan soms uren of dagen duren voordat een transactie is verwerkt. Daarentegen kosten Dogecoin-transacties niet veel en nemen ze weinig tijd in beslag om te verwerken.

Kun je Dogecoin als betaalmethode gebruiken?

Ja. Zoals je hierboven hebt gelezen, wees Elon Musk erop hoe geweldig Dogecoin kan zijn als betaalmethode. Veel bedrijven zijn Dogecoin gaan accepteren als alternatief voor Bitcoin.Elon Musk heeft zelf aangekondigd dat Tesla Dogecoin gaat accepteren als betaalmiddel.Bedrijven die Dogecoin al accepteren of van plan zijn het te accepteren, zijn onder meer luchtvaartmaatschappijen, resorts en internetserviceproviders. Air Baltic, een in Letland gevestigde luchtvaartmaatschappij, accepteert bijvoorbeeld Dogecoin. Kessler Collection dat verschillende hotels bezit, en Post Oak Motor Cars, een luxe autodealer, behoren tot de lijst van bedrijven die hebben aangekondigd Dogecoin te accepteren.Er zijn veel kleinere websites en e-commerce winkels die Dogecoin accepteren.Verder is Dogecoin fantastisch voor peer-to-peer betalingen. Als je vriend een Dogecoin-portemonnee heeft, kun je hem wat DOGE sturen om voor kleine dingen te betalen. Sommige winkels en particuliere verkopers kunnen Dogecoin accepteren. Je kunt DOGE ook cadeau doen aan een vriend of familielid. De snelle transactietijden maken het perfect voor peer-to-peer betalingen.

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is een derivaat, of vork, van Litecoin. Litecoin is gemaakt om verschillende problemen met Bitcoin op te lossen. Onder hen is het potentieel voor een gebrek aan decentralisatie in het Bitcoin-mijnproces. Bovendien is Litecoin gemaakt met snelheid in het achterhoofd. Litecoin heeft inderdaad een transactieverwerkingssnelheid die vele malen sneller is dan Bitcoin.Als een afgeleide van Litecoin heeft Dogecoin veel van de voordelen die Litecoin biedt.Een ding dat het vermelden waard is, is dat hoewel Bitcoin, Litecoin en Dogecoin allemaal een proof-of-work-model gebruiken om transacties te bevestigen, Dogecoin geen bovengrens heeft voor het aantal munten dat kan worden gedolven.Dat was zo ontworpen. Omdat er altijd nieuwe munten kunnen worden geslagen, hebben miners altijd prikkels om nieuwe munten te delven en transacties op de blockchain te bevestigen. Munten met een beperkte voorraad hebben daarentegen alleen netwerkkosten om miners te stimuleren nadat alle munten zijn gemined.Bovendien, aangezien Bitcoin een eindige voorraad heeft, gebruiken veel mensen het als een waardeopslag. Schaarste creëert waarde. Omdat Dogecoin grenzeloos is, is het echter de perfecte digitale valuta. Desalniettemin is het ook een goede opslag van waarde, zoals blijkt uit het feit dat de waarde ervan zoveel is gestegen in de vele jaren sinds het voor het eerst werd uitgebracht.Zelfs Litecoin heeft een aanbod limiet van 84.000.000. Zodra Bitcoin zijn limiet van 84.000.000 munten heeft bereikt, wordt er geen verdere voorraad meer gedolven. Dogecoin onderscheidt zich daarmee van Litecoin.

Hoe Dogecoin te verkopen?

Wist je dat je Dogecoin ook op Knaken kunt verkopen? U kunt uw Dogecoin op elk moment voor euro's verkopen door een verkooporder in te dienen. Zodra u uw Dogecoin voor contant geld heeft verkocht, kunt u dat geld overboeken naar uw bankrekening. Als alternatief kunt u het gebruiken om andere munten te kopen, zoals Bitcoin of Ethereum.Naast Dogecoin beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litcoin, Ripple, Polygon, Terra, Shiba Inu, Tether, Polkadot, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Gnosis, Aave en Algorand.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Dogecoin te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Dogecoin te kopen.

  Je kunt Dogecoin selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Dogecoin kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Dogecoin kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Dogecoin te kopen?

  De huidige koers van Dogecoin vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Dogecoin deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Dogecoin kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Dogecoin storten naar Knaken?

  Zoek naar Dogecoin in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Dogecoin stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Dogecoin opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Dogecoin in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Dogecoin alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?