LOADING...

Dogecoin
Dogecoin
DOGE
€ 0,1906375
+ 0,53%
Volume 24u € 1.901.235.736

Dogecoin Kopen

Wat is Dogecoin?

Misschien heb je weleens op Twitter gelezen over Dogecoin en jezelf afgevraagd: ‘Wat is Dogecoin?’ Dogecoin is cryptocurrency die is gebaseerd op de populaire internet meme “doge”. De internet meme “doge” is een plaatje van een hond waar vaak grappige teksten bij worden geschreven. De hond in de meme is van het Shiba Inu ras, vandaar dat er meerdere cryptocurrency’s zijn uitgebracht die gebaseerd zijn op Dogecoin met het woord ‘Shiba’ in de naam.

Dogecoin is in 2013 gelanceerd als een harde fork (kopie) van Litecoin. Dogecoin is oorspronkelijk opgericht doordat de oprichters al grap een betalingssysteem wilde creëren. Inmiddels is Dogecoin uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency’s die er is en willen veel mensen Dogecoin kopen. Je kunt ook Dogecoin kopen om het vervolgens te gebruiken als online fooi. De voornaamste use-case voor Dogecoin is namelijk als valuta voor een onlinefooisysteem. Op forums zoals Reddit en 4chan kun je mensen een fooi geven in Dogecoin als ze een leuke post plaatsen.In 2021 heeft Tesla oprichter Elon Musk meerdere Dogecoin gerelateerde berichten geplaatst op Twitter, waaronder berichten waarin hij aangeeft dat Dogecoin zijn favoriete cryptocurrency is. Als gevolg hiervan steeg de populariteit van Dogecoin en wilde veel mensen Dogecoin kopen.

Dogecoin waarde

Op onze Dogecoin koers pagina kun je de huidige Dogecoin waarde bekijken. Verder kun je ook de ontwikkeling van de Dogecoin waarde bekijken. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van de koersontwikkelingen en kun je op het juiste moment gaan handelen. In de portal kun je ook op het dashboard de Dogecoin waarde zien.

Dogecoin kopen met iDEAL

Via de widget bovenaan de pagina kun je eenvoudig Dogecoin kopen met iDEAL. Als je al een account hebt, kun je inloggen in de portal en via het dashboard Dogecoin kopen met iDEAL.