LOADING...

Polkadot
Polkadot
DOT
€ 6,43
-0,97%

Met de neerwaartse trend die de laatste maanden van 2021 naar de cryptocurrency-markten is gekomen, willen veel mensen projecten vinden met potentieel op lange termijn. Dit soort uitgebreide zetten hebben in het verleden de neiging gehad om voor beleggers goed uit te komen. Een zo'n project zou Polkadot kunnen zijn.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een netwerkprotocol dat bedoeld is om de communicatie tussen blockchains te verbeteren. Door de overdracht van willekeurige gegevens tussen blockchains toe te staan, maakt Polkadot het mogelijk om gegevens tussen relay chains en parachains te transporteren. Op termijn is het doel van Polkadot om transacties op parachains te laten verwerken, waarbij de uiteindelijke transactiegegevens worden vastgelegd op de base-layer relay chain (hoofd blockchain).

Om transacties te vergemakkelijken, gebruikt Polkadot een Proof of Stake (PoS)-model dat vier verschillende rollen heeft om ervoor te zorgen dat transacties up-and-up blijven. Gebruikers van het ecosysteem kunnen kiezen hoe diep ze betrokken willen worden bij het validatieproces, afhankelijk van hoeveel technische kennis ze hebben.

Polkadot koers live

Bovenaan deze pagina vindt u de Polkadot koers live. In 2021 was de laagste Polkadot koers €5,88 en de hoogste koers €47,69. Dit is een prijsstijging van ruim 700%.
Het is ook vermeldenswaard dat €47,69 de hoogste Polkadot koers ooit is. De Polkadot koers bereikte dit record in november 2021.
Kijkend naar de Polkadot koers grafiek, is het gemakkelijk te zien dat Polkadot een volatiele crypto is. Het komt zelden voor dat het project van maand tot maand zijwaartse prijsacties ziet in plaats van hoog en laag te schommelen met de algemene markt. Het grootste deel van het neerwaartse momentum in november 2021 valt bijvoorbeeld samen met de massale liquidatie aan het begin van die maand.

Polkadot verwachtingen

Op dit moment wordt verwacht dat Polkadot op de lange termijn in prijs zal blijven stijgen. In wezen ziet het protocol er veel werk in zitten door de verschillende teams die werken aan het uitwerken van het bereik. De Polkadot-gemeenschap is ook actief in zowel de ontwikkeling als het beheer van het protocol, zodat het project solide voorstellen en upgrades blijft doen.

Vanuit technisch oogpunt bevindt Polkadot zich op een vreemde plek. De token heeft opwaartse prijsrally's gehad. Over het algemeen duren deze rally's een paar dagen voordat Polkadot terugzakt naar een nieuw dieptepunt.
Op dit moment is het belangrijkste dat Polkadot tegenhoudt het algemene marktsentiment. De liquidaties in november 2021 joegen veel mensen uit de markt met de plotselinge prijsdaling. Zodra de angst uit de markt is geschud, krijgt Polkadot de kans om te herstellen en opnieuw in prijs te stijgen. Zoals altijd wint het vasthouden van coins en tokens op lange termijn in cryptocurrency.

Samenvatting

Polkadot is een project gericht op het vergroten van de interoperabiliteit van verschillende blockchains. Hoewel niet uniek in deze zaak, boekt Polkadot vooruitgang die andere projecten nog niet hebben.
Op termijn zal dit project waarschijnlijk in waarde stijgen. In combinatie met zijn stakingsprotocollen om meer tokens te verdienen, biedt Polkadot een veelbelovende financiële toekomst voor investeerders.