LOADING...

Chainlink
Chainlink
LINK
€ 22,85
+ 2,27%
Volume 24u € 1.019.680.991

Chainlink Kopen

Wat is Chainlink?

Om te begrijpen wat ChainLink en oracles zijn, is het eerst handig om te begrijpen wat smart contracts zijn. Smart contracts zijn stukjes computercode die op de blockchain opgeslagen staan. Het bekendste en grootste smart contract-platform is Ethereum. Deze “slimme contracten” voeren een bepaalde taak uit zodra aan specifieke eisen zijn voldaan.

Een voorbeeld: Huurder betaalt elke tweede dag van de maand tot en met het jaar 2025, €500 aan huur aan verhuurder. Op elke tweede dag van de maand zal automatisch het bedrag van €500 worden overgemaakt aan de verhuurder. Het probleem met Ethereum’s smart contracts is echter dat het alleen informatie dat binnen de blockchain beschikbaar is kan gebruiken.

Chainlink brengt daar met zijn oracles verandering in. Dankzij de software van Chainlink kunnen smart contracts gebruikmaken van data dat afkomstig is van andere bronnen dan de Ethereum-blockchain. Denk hierbij aan het weerbericht van een bepaalde stad of de uitslag van een voetbalwedstrijd. Dit maakt het mogelijk om veel ingewikkeldere taken door smart contracts uit te laten voeren, zoals microverzekeringen voor boeren in arme landen.

Chainlink coin

De Chainlink coin (LINK) is de cryptocurrency van het Chainlink netwerk. Chainlink is een van de eerste netwerken die het mogelijk maakt on informatie die niet op een blockchain staan te integreren in smart contracts. De Chainlink coin, LINK wordt gebruikt om verschaffers van deze informatie te betalen. Dit gebeurt door middel van een ‘reputatiesysteem’. Wanneer er niet nauwkeurige informatie wordt aangeleverd, wordt dit gestraft met een aftrek van tokens. Door deze unieke integratie van off-chain informatie is de Chainlink coin de aandacht getrokken van grote dataproviders.

Op het Chainlink netwerk kunnen ‘node-operators’ kritieke data-infrastructuur gebruiken, wat noodzakelijk is voor het succes van blockchains. Zij worden hiervoor beloond met de Chainlink coin. Chainlink gebruikt een grote verzameling node-operators om gezamenlijk een breed scala aan gedecentraliseerde prijs-orakelnetwerken live in productie aan te sturen. Deze orakelnetwerken zijn momenteel miljarden waard zijn voor DeFi-applicaties.

Chainlink kopen met iDEAL

Bij Knaken kun je eenvoudig Chainlink kopen met iDEAL. Dit kan via de widget bovenaan de pagina. Als je al een account hebt kun je via het dashboard Chainlink kopen met iDEAL.