LOADING...

Chainlink

Chainlink

LINK
Price
€ 15,76
-2,08%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#14
Market cap
€ 10.11B
Volume (24h)
€ 419.94M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Chainlink

Met de release van het bijgewerkte White paper in april 2021, zouden velen beweren dat er geen beter moment is dan nu om Chainlink-munten te kopen.LINK, het oorspronkelijke token van Chainlink, is een middel om de node-operators van het systeem te betalen en dient als investeringstool voor crypto-investeerders. Bovendien zullen beleggers die inflatie-avers zijn waarderen dat LINK een vast aanbod heeft van een miljard munten.Bij Knaken leven en ademen we crypto. Daarom laten we u kennismaken met de belangrijke bijdragen van Chainlink aan blockchain-technologie en laten we u zien hoe u Chainlink kunt kopen.

Chainlink munt

Sergey Nazarov is het brein achter Chainlink. Hij begon eraan te werken in 2014, hoewel het pas in 2017 was toen de wereld toegang kreeg tot deze innovatieve technologie. In mei 2019 verscheen LINK op Mainnet en heeft sindsdien indrukwekkende vooruitgang geboekt in de crypto-ruimte.Het kennen van de achtergrond van het team en de oprichter is van cruciaal belang voordat u geld in een cryptocurrency investeert. Nazarov heeft een lange geschiedenis in het relatief korte bestaan van cryptocurrency en heeft vóór Chainlink drie andere op cryptovaluta gebaseerde bedrijven opgericht: Smart Contract, CryptoMail en Secure Asset Exchange.Bovendien ondersteunt Steve Ellis Nazarov, een vooraanstaand software-engineer en de CTO van Chainlink en Smart Contract, het bedrijf van Nazarov dat Chainlink heeft opgericht. Het hoofdkantoor van LINK bevindt zich in het technologievriendelijke San Francisco, Californië.De use case van Chainlink gaat helemaal over orakels. Oracles dienen als een middel om slimme contracten te helpen informatie te verkrijgen over andere niet-native blockchains waartoe ze normaal geen toegang zouden hebben. Als gevolg hiervan stellen orakels slimme contracten in staat om beslissingen te nemen op basis van actuele gebeurtenissen in de wereld.Voordat Nazarov LINK creëerde, waren blockchain-netwerken niet in staat om op een snelle en eerlijke manier verbinding te maken met gegevens buiten de blockchain. Chainlink helpt dit probleem op te lossen door het volgende te implementeren:

 • Verifieerbare willekeur
 • Prijsfeeds
 • Keeper-netwerk
 • Bewijs van reserve

Een item dat Chainlink zo'n veelbelovend project maakt, is dat hun team voortdurend hun voortgang evalueert en hun aanpak aanpast. Een van de beste voorbeelden hiervan is hun 2.0 White paper.In Chainlink 2.0 wil LINK hun mogelijkheden voor gedecentraliseerde Oracle-netwerken (DON's) vergroten. Ze streven er ook naar om off-chain-berekening en gegevenslevering te beveiligen waar geen kwaadwillende persoon zich mee kan bemoeien.

Wat is Chainlink?

Als gedecentraliseerd orakelproject fungeert Chainlink als tussenpersoon tussen gegevens op en buiten de blockchain (in cryptotermen on-chain en off-chain genoemd). Door dit te doen, helpen ze slimme contracten uit te blinken in het verkrijgen van nauwkeurige betalings-, API- en datafeed-inzichten, onder andere.Chainlink gebruikt een knooppuntconsensusmechanisme. De manier waarop het werkt, is dat Chainlink door verschillende knooppunten sorteert om de op de blockchain gevraagde gegevens vast te stellen. De knooppunten vormen een consensus. Vervolgens zetten ze de gebruikte gegevens terug naar het slimme contract.Het voordeel van het gebruik van deze consensustechniek is dat het slimme contract niet slechts één orakel hoeft te gebruiken om de informatie te verkrijgen die ze nodig hebben. Daarom is de informatie die ze ontvangen nauwkeuriger.Bovendien kunnen slimme contracten meerdere gegevens ophaal acties van de knooppunten aanvragen en zelfs dergelijke gegevens ophaal acties plannen. Daarom worden ze een betrouwbare bron van datafeeds voor slimme contracten.De on-chain component van LINK crypto maakt gebruik van Oracle-contracten van Ethereum. Dat gezegd hebbende, is een van de doelen van Chainlink om zijn diensten uit te breiden naar niet-Ethereum-netwerken. Maar voor nu volgt het Ethereum on-chain-proces drie stappen:

 • Registreert orakelstatistieken met een reputatiecontract
 • Verzamelt en kiest biedingen met een order-matching contract
 • Bepaalt het oordeel op basis van de antwoorden van de orakelaanbieders met een aggregatiecontract

Het off-chain component van Chainlink streeft er ook naar om collectieve reacties te verzamelen en te bepalen met behulp van consensusmechanismen.

Echte gebruiksscenario's van Chainlink

Als u ervoor kiest om Chainlink-munten te kopen, ondersteunt u de gedecentraliseerde Oracle-services van LINK. Real-world cases die Chainlink probeert te helpen, omvatten slimme verzekeringscontracten, waarmee verzekeringsmaatschappijen situaties kunnen bepalen waarin ze hun klanten een vergoeding moeten aanbieden.Chainlink kan ook de financiële kant van de handel ondersteunen met slimme contracten die gegevens verzamelen met betrekking tot douane, GPS-coördinaten en toeleveringsketens.Ten slotte zal Chainlink van onschatbare waarde zijn voor effectencontracten die API's vereisen. Obligaties en rentederivaten zijn voorbeelden, en LINK zal hen toegang geven tot actuele marktprijzen, de gangbare rentevoet en vele andere cruciale gegevens.Chainlink biedt ook verschillende beurzen en programma's voor sociale impact. LINK kent bijvoorbeeld community-subsidies toe aan ontwikkelaars die hen helpen hun node-infrastructuur te verbeteren, de hoeveelheid gegevens in de keten te vergroten en Chainlink in nieuwe systemen te integreren.Ze bieden ook integratiebeurzen om mensen of projecten over de hele wereld diensten en aangewezen technisch werk van LINK te laten krijgen. Bovendien kunnen technologiegerichte onderzoekers en academici profiteren van het onderzoeksprogramma van LINK, waar ze financiering ontvangen voor het uitvoeren en publiceren van onderzoek naar de veiligheid en prestaties van LINK.Ten slotte is Chainlink er trots op zijn programma voor sociale impact uit te voeren. Ze werken samen met non-profitorganisaties en andere projecten die werken in de sociale verbeteringsomgeving om hybride slimme contracten te verbeteren die de economische ongelijkheid over de hele wereld helpen verminderen.

Hoe Chainlink op te slaan?

Voordat we het hebben over het kopen van Chainlink, is het cruciaal om een plan te hebben als je eenmaal de trotse eigenaar van je munten bent. U kunt LINK op de volgende drie manieren opslaan:

  • Op de beurs waar je LINK koopt
  • Software wallets (op je desktop of een mobiele app)
  • Hardware wallets (offline koudeopslag)

Hardware wallets zijn verreweg de veiligste keuze van de drie opslagtechnieken. Door uw LINK offline op te slaan, hoeft u zich geen zorgen te maken dat hackers toegang krijgen tot uw kostbare geld via uw exchange of door uw computer te hacken.Bovendien, als iemand je hardware wallet steelt of deze beschadigd raakt, heb je een herstelcode waarmee je online of met een nieuwe hardware wallet weer toegang kunt krijgen tot je LINK.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Chainlink koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Chainlink te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Chainlink te kopen.

  Je kunt Chainlink selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Chainlink kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Chainlink kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Chainlink te kopen?

  De huidige koers van Chainlink vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Chainlink deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Chainlink kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Chainlink storten naar Knaken?

  Zoek naar Chainlink in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Chainlink stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Chainlink opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Chainlink in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Chainlink alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?