LOADING...

Polkadot
Polkadot
DOT
€ 33,22
0,85%
Volume 24u € 1.567.642.587

Polkadot Kopen

Polkadot crypto

De Polkadot crypto is opgericht door de web3 foundation. Dit is een Zwitserse stichting die is opgericht om een volledig functioneel en gebruiksvriendelijk gedecentraliseerd web mogelijk te maken, ook wel web3 genoemd.

De oprichters van Polkadot zijn Dr. Gavin Wood, Robert Habermeier en Peter Czaban. Wood is tevens ook de president van de web3 foundation en is de bekendste van deze drie omdat hij ook medeoprichter is van het Ethereum netwerk, oprichter is van parity Technologies en de maker van de programeer taal solidity die wordt gebruikt om smart contracten te schrijven. Habermeier is afkomstig van de Thiel fellowship, dit is een organisatie die jonge ondernemers aanspoort om hun ideeën te bouwen in plaats van een educatie te volgen en is opgericht door medeoprichter van PayPal Peter Thiel, en is een ervaren blockchain expert. Czaban is technologisch directeur van de web3 foundation. Deze drie proberen met al hun ervaring de Polkadot crypto naar een volgend niveau te helpen en streven naar een gecentraliseerd web.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een open-source sharding multi-chain protocol dat de cross-chain-overdracht van alle gegevens of activatypen mogelijk maakt. In andere woorden: Polkadot bestaat uit meerdere kleine blockchains die met elkaar en andere blockchains kunnen communiceren. Dit geldt niet alleen voor tokens, waardoor een breed scala aan blockchains autonoom met elkaar kunnen communiceren en interacteren.

Deze interoperabiliteit heeft tot doel een volledig gedecentraliseerd en privaat web tot stand te brengen, gecontroleerd door de gebruikers, en het creëren van nieuwe applicaties, instellingen en diensten te vereenvoudigen.

Wat maakt Polkadot zo bijzonder?

Polkadot is een Multi-chain netwerk. Dit betekent dat het netwerk meerdere transacties op verschillende chains kan verwerken. Deze chains lopen parallel aan de hoofd chain en worden ‘parachains’ genoemd. Deze parachain zorgen voor verbetering van schaalbaarheid.

Daarnaast zijn externe blockchains snel en simpel te ontwikkelen en toe te voegen aan het Polkadot netwerk via een speciaal framework. Het netwerk is zeer flexibel en adaptief, hierdoor kan er informatie en functies gedeeld worden tussen deelnemers. Ook kan het netwerk automatisch worden geüpgraded zonder dat er een vork nodig is om nieuwe functies te implementeren of bugs te verwijderen.

Polkadot kopen met iDEAL

Naast betalen met creditcards of directe bank overschrijven is Polkadot kopen met iDEAL ook erg simpel. Je kan betalen met iDEAL in drie simpele stappen:

  • Selecteer je cryptocurrency.
  • Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
  • Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.