LOADING...

Polkadot

Polkadot

DOT
Price
€ 5,72035
-4,39%

MARKET STATS

Price change (1D)
+3.58%
Ranking
#14
Market cap
€ 8.91B
Volume (24h)
€ 175.37M
All time high
Binnenkort beschikbaar...
Circulating supply
Binnenkort beschikbaar...

Over Polkadot

Polkadot coin

Cryptocurrency heeft een fantastisch jaar achter de rug naarmate meer mensen Polkadot onderzoeken en verkennen. Recordaantallen portemonnees en mensen komen maand na maand in crypto, met meer transacties dan voorheen.Wat gebeurt er echter als de blockchains niet meer transacties aankunnen? Hoe kun je tussen ketens bewegen? De mensen bij Polkadot werken al een tijdje aan oplossingen voor deze problemen, waardoor het DOT-token een project is dat het waard is om te onderzoeken en misschien zelfs te kopen.

Wat is Polkadot (DOT)?

Er is behoefte aan cross communicatie in een wereld met meerdere blockchain-ecosystemen. Iedereen die heeft geprobeerd tokens via blockchains te verhandelen, heeft het probleem gekregen om te proberen hun munten of tokens in een ander blockchain-ecosysteem te krijgen. Het is een moeilijk proces buiten het handelen op gecentraliseerde beurzen of het gebruik van cryptocurrency-bruggen.

Polkadot coin

Polkadot is een project dat dat ongemak probeert weg te nemen. De Polkadot-blockchain is een project dat fungeert als intermediair tussen blockchains zonder een gecentraliseerde tussenpersoon. Door deze functionaliteit naast een veilig en schaalbaar netwerk aan te bieden, maakt Polkadot zichzelf tot een van de belangrijkste parachains op het gebied van cryptocurrency.Ingebouwd in het Polkadot-project is het native token, Polkadot (DOT) genaamd. Dit token dient een paar doelen binnen het protocol: om op te treden als een governance-token en om te gebruiken in het Proof of Stake (PoS) model om transacties te verifiëren.Voordat we ingaan op de manieren waarop je dit token voor jezelf kunt vasthouden, laten we eens wat dieper kijken naar wat dit project drijft.

Polkadot crypto

De Polkadot-token is meer dan alleen een aanwinst die u kunt kopen. Hoewel je Polkadot-munten kunt kopen en inzetten voor passief inkomen, is er meer aan de hand wanneer je dit doet.

De structuur van Polkadot

Het is gemakkelijker om Polkadot als een netwerk te zien in plaats van een blockchain. De protocollen van Polkadot maken de overdracht van gegevens tussen verschillende soorten blockchains mogelijk door willekeurige gegevens over te dragen, niet alleen munten of tokens.Polkadot doet dit door relaiskettingen te koppelen met parachains. Een relaisketen verwijst naar de basislaag-blockchain waarop transacties worden afgewikkeld. Dit kan bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum zijn voor slimme contracten of de blockchain van Bitcoin om transacties met waardeopslag beter af te handelen.In beide gevallen kunnen deze basislaagrelaisketens Polkadot gebruiken om verbinding te maken met parachains. Parachains zijn side-blockchains die zowel privé als openbaar kunnen zijn. Parachains, ook wel zijketens genoemd, kunnen gegevens van een kleinere of privé-blockchain samenvoegen en transacties op een relaisketen afwikkelen.Het voordeel van deze functie is echte interoperabiliteit. Door verschillende soorten blockchains met elkaar te laten communiceren en transacties op elkaar af te handelen, maakt het ineens niet meer uit wat de transactiesnelheid van een basislaagblockchain is. Een parachain kan mogelijk veel transacties afhandelen en deze vervolgens naar een blockchain met weinig verkeer sturen om transacties af te handelen en de gaskosten te verlagen.Bovendien kunnen individuele mensen of organisaties hierdoor kleine zijketens creëren die privé zijn. Deze ketens kunnen gevoelige gegevens verwerken die niet openbaar hoeven te zijn, maar toch communiceren met de relaisketen via slimme contracten zonder gegevens vrij te geven. De zijketen van een universiteit kan bijvoorbeeld diplomagegevens delen zonder de persoon te identificeren die aan het diploma is gekoppeld.Samenvattend koppelt Polkadot blockchains aan elkaar om een ​​manier te creëren om gegevensoverdracht tussen blockchains te automatiseren, zelfs als de gegevens gevoelig of privé zijn.

Hoe Polkadot transacties valideert

Net als veel moderne cryptocurrencies, gebruikt Polkadot een variant van het Proof of Stake-consensusmodel voor zijn transacties.In een traditioneel PoS-model committeren stakers hun munten of tokens aan het protocol. Van daaruit kijkt het protocol naar inkomende transacties om te verifiëren dat de verhandelde munten of tokens dit op dezelfde manier doen als de munten of tokens die zijn vastgelegd door validators.Het stakingsmechanisme zorgt ervoor dat transacties hetzelfde blijven. Als ze dat niet doen, kan het knooppunt de transactie weigeren, omdat het waarschijnlijk nep is.Om hieraan toe te voegen, heeft Polkadot verschillende andere rollen die het introduceert in zijn staking mechanisme. Deze veranderingen komen voort uit het feit dat Polkadot een netwerkprotocol is in plaats van een chain en dat Polkadot ervoor moet zorgen dat het transacties beveiligt over veel verschillende projecten beveiligen. Zo zien die extra rollen eruit:

 • Nominators: deze rol zorgt voor fundamentele beveiliging door relaisketens en DOT-tokens op authenticiteit te controleren.
 • Validators: leden van deze rol gebruiken uitgezette DOT-tokens om transacties, bewijzen van verzamelaars te valideren en andere validators te controleren.
 • Verzamelaars: deze rol verzamelt gegevens van shards om ervoor te zorgen dat parachain-transacties geldig zijn en stuurt deze bewijzen naar validators.
 • Vissers: in deze rol letten deze validators op of vangen ze slechte actoren in het ecosysteem op om te rapporteren aan validators en verzamelaars.

Samengevat wijst Polkadot transactievalidatie- en verbindingsrollen toe aan vier verschillende groepen knooppunten. Deze knooppunten kunnen van rol veranderen, afhankelijk van wat de knooppuntoperator wil doen. Deze vier rollen zijn echter allemaal nodig om een ​​veilig, interoperabel netwerk op Polkadot te creëren.

Hoe governance werkt op Polkadot

Naast het feit dat je Polkadot-munten kunt kopen en inzetten, kunnen houders van de token het ook gebruiken voor governance in het protocol. Een deel van wat dit project gedecentraliseerd maakt, is dat iedereen met DOT kan deelnemen aan protocolbeheer, niet alleen ontwikkelaars.In dit geval komt het bestuur in de vorm van gemeenschapsvoorstellen. In deze voorstellen verbinden mensen hun tokens tot een "yay" of "nay" -stem om te beslissen of het voorstel moet worden aangenomen of niet.Polkadot voegt echter meer toe aan deze standaard bestuursmaatregel door extra beoordelingslagen toe te voegen:

 • Technische commissies bestaan ​​uit teams die bouwen op Polkadot en hebben de mogelijkheid om noodvoorstellen te doen om verbeteringen voor het ecosysteem te versnellen.
 • Raadsleden vertegenwoordigen de mensen die DOT inzetten en hebben vetorecht om ervoor te zorgen dat voorstellen die slecht zijn voor stakers niet worden aangenomen.

Net zoals checks and balances kunnen helpen een overheid in toom te houden, stellen deze extra maatregelen Polkadot in staat zich aan te passen zonder het risico te lopen een groep van het ecosysteem in het stof achter te laten.

Wie heeft Polkadot gemaakt?

Polkadot heeft tal van teams en individuen die werken aan het uitbouwen van het ecosysteem dat iedereen kan gebruiken. Drie mensen vallen echter op als de oprichters van Polkadot:

 • Robert Habermeier: Een Thiel Fellow, Habermeier heeft uitgebreid werk verricht op het gebied van blockchain-technologie en cryptografie.
 • Dr. Gavin Wood: Oorspronkelijk mede-oprichter van Ethereum, heeft Dr. Wood geholpen bij het uitvinden van veel fundamentele verbeteringen in blockchain-consensus en bruikbaarheid.
 • Peter Czaban: als technisch directeur van de Web3 Foundation werkt Czaban samen met Polkadot om zijn vermogen om te werken met het ontluikende Web3-ecosysteem uit te breiden.

Polkadot is behoorlijk gegroeid sinds de eerste oprichting vanwege het werk dat deze drie oprichters in het protocol hebben gestoken.

Polkadot kopen met iDEAL

Dus, met alles wat gezegd is over de innerlijke werking van Polkadot, laten we eens kijken hoe je Polkadot-coins koopt met iDEAL:

  • Selecteer je cryptocurrency.
  • Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
  • Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Houd er rekening mee dat wanneer u iDEAL gebruikt, zij een kleine vergoeding vragen voor de transactie. Deze vergoeding helpt het betalingsproces om uw fiat snel om te zetten in crypto.Vergeet ook niet om een ​​exchange te kiezen waarmee u uw crypto van het platform kunt opnemen. Op die manier kunt u uw munten of tokens naar een veiligere portemonnee verplaatsen.

Over Polkadot

Polkadot is een veelbelovend netwerk dat de communicatie tussen blockchains wil uitbreiden. Op termijn zou deze interoperabiliteit individuele mensen of instellingen in staat kunnen stellen om hun eigen blockchains te hebben. In dit geval zou het transacties mogelijk maken om zich op lagen buiten de relaisketens te vestigen.Als je denkt dat dit project alles in zich heeft om op lange termijn te slagen, is het de gemakkelijkste manier om deel te nemen aan het project, wat DOT voor jezelf te kopen en te staken!Naast Polkadot beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litcoin, Ripple, Dogecoin, Terra, Shiba Inu, Tether, Cosmos, Chainlink, Stellar Lumens, Tron, Uniswap, Dai, Bitcoin Cash, Aave en Algorand.

Meer informatie over alle koersen

Naast alle informatie over de Polkdaot koers beschikt Knaken.nl over een grote portefeuille coins en koersinformatie zoals de Bitcoin koers, Ethereum koers, Solana koers, Ripple koers, Dogecoin koers, USD coin koers, Teher koers, Cardano koers, Polkadot koers, Chainlink koers, Litecoin koers, Stellar Lumens koers, Axie Infinity koers, Tezos koers, Ethereum classic koers, Decentraland koers, Nano koers, Loopring koers en Cosmos koers.

Resources

FAQ

 • Wat moet ik doen om Polkadot te kopen?

  Zorg dat je een account hebt bij Knaken. Registreren kan in de app of op de registratiepagina.
  Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en je bent klaar om Polkadot te kopen.

  Je kunt Polkadot selecteren in de app of webportal, een bedrag kiezen en direct de betaling doen met bijvoorbeeld iDEAL.

 • Kan ik Polkadot kopen met iDeal?

  Ja, bij Knaken kun je simpel Polkadot kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina.

 • Wat betaal ik om Polkadot te kopen?

  De huidige koers van Polkadot vind je bovenaan op deze pagina.

  Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Polkadot deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.

 • Is Polkadot kopen veilig?

  Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.

 • Kan ik Polkadot storten naar Knaken?

  Zoek naar Polkadot in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Polkadot stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.

  Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.

 • Kan ik Polkadot opnemen van Knaken naar mijn eigen wallet?

  Ja, zoek Polkadot in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Polkadot alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.

Klaar om Knaken te ontdekken?