Beleggen in crypto voor je pensioen

Beleggen in cryptovaluta wordt steeds populairder als een van de vele manieren om financiële vrijheid op te bouwen voor de toekomst. Of je nu net begint met investeren of al ervaring hebt, het is nooit te vroeg om na te denken over je pensioen. Ook wanneer je voor een werkgever werkt en er keurig netjes iedere maand een vast bedrag wordt ingehouden om vervolgens te investeren in een pensioenfonds, is het belangrijk om ook zelf na te denken over het sparen van een eventueel aanvullend pensioen. Wist je namelijk dat wanneer je tijdig begint, je een flinke extra aanvulling bij elkaar kunt vergaren, zodat het leven ook na je pensioen hetzelfde is of misschien zelfs nog mooier dan nu?

Waarom kiezen voor crypto?

De wereld van crypto is voor velen nog vrij onbekend. Waar je bij het beleggen in reguliere aandelen ook daadwerkelijk investeert in een bedrijf met onderliggende waarde, is dit bij crypto niet (altijd) het geval. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat niet iedereen direct aan crypto denkt. Een andere manier om te zorgen voor een pensioen is investeren in zakelijke vastgoed als particulier om daar vervolgens extra inkomsten uit te genereren in de vorm van huurinkomsten en natuurlijk de meerwaarde van het pand zelf. De reden dat beleggen in crypto daar een goede aanvulling op is, is omdat het ook vandaag de dag nog in de kinderschoenen staat en volgens velen een potentiële nieuwe vorm van betalen zou kunnen worden. Of dit ook daadwerkelijk het geval is met de munten die momenteel op de markt zijn, dat is nog maar de vraag, maar dat de techniek er een is die we in de gaten moeten houden, is een ding dat zeker is.

Risicospreiding

Als belegger weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je risico’s te spreiden. Door niet alleen te beleggen in aandelen of vastgoed, maar ook in crypto, zorg je ervoor dat je op meerdere paarden wed. Vaak zien we, dat wanneer het in de ene sector wat minder gaat, het elders beter gaat. Zo zien we toch vaak dat mensen bij onrust in de wereld terugvallen op goud als veilige haven, waardoor de prijs stijgt. Het is daarom dus ook belangrijk te zorgen voor een goede spreiding in je beleggingen en ook te zorgen voor een eenvoudige buffer op je spaarrekening. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij een eventuele koersdaling genoodzaakt bent om aandelen of crypto te moeten verkopen om de rekening te kunnen betalen.

Ondernemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen pensioen

Als je ondernemer bent, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te sparen voor je pensioen. Door vanaf het begin geld opzij te leggen, zul je merken dat je gaandeweg een flink vermogen weet op te bouwen. Belangrijk is wel dat je weet wat je doet. Als ondernemer weet je bijvoorbeeld ook dat het verstandiger is om aan slim zakelijk bankieren te doen en zoveel mogelijk te leasen of middels een lening of hypotheek te bekostigen. Dit heeft namelijk verschillende voordelen, waaronder een positief effect op je liquiditeit en natuurlijk ook de nodige belastingvoordelen. Dit zorgt ervoor dat je je eigen geld kunt gebruiken voor bijvoorbeeld voorraad of personeel, waardoor je bedrijf nog sneller groeit.

 

Ontdek meer blogs