EOS

Waar veel blockchain-projecten met schaalbaarheidsproblemen kampen, tracht EOS dit op te lossen. Daarnaast biedt EOS een platform waarop ontwikkelaars gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties (DApps) kunnen ontwikkelen. Op deze pagina lees je een introductie van EOS en krijg je tips voor wanneer je besluit EOS te kopen of verkopen.

ethereum kopen

Over EOS

EOS werd in 2017 gelanceerd en heeft als doel de schaalbaarheidsproblemen op te lossen waarmee blockchains vaak kampen. Op het platform kunnen ontwikkelaars DApps ontwikkelen. Dit zijn applicaties waarvan de code staat opgeslagen op de blockchain en welke worden uitgevoerd door het netwerk.

Dit biedt transparantie en maakt de applicaties resistent voor censuur. Een centrale partij kan immers niet besluiten een DApp te verwijderen omdat het haar niet aanstaat. Het grote probleem waar vergelijkbare platforms mee kampen, zoals Ethereum, is echter schaalbaarheid. Dit is de mate waarin een netwerk kan groeien.

EOS hoopt dit op te lossen door onder andere het Delegated proof-of-stake (DPOS) protocol te implementeren. Dit houdt in dat een groep validators blocks verifiëren. Een node kan validator worden zodra het genoeg stemmen krijgt van de EOS-houders in het netwerk.

Daarnaast heeft een node een bepaalde hoeveelheid bandbreedte beschikbaar waar zijn DApp gebruik van kan maken. De bandbreedte wordt bepaald op basis van de hoeveelheid EOS de node bezit. Een EOS-houder kan besluiten zijn bandbreedte te verhuren aan ontwikkelaars die meer bandbreedte nodig hebben.

Het project, dat wordt geleid door Block.one, hoopt uiteindelijk 100.000 transacties per seconde aan te kunnen. Deze belofte is tot nu toe nog niet nagekomen, al lijkt EOS goed onderweg te zijn. Doordat EOS het voor ontwikkelaars gemakkelijker maakt om DApps te ontwikkelen op het platform, heeft EOS volgens sommigen een enorme potentie.

Cardano kopen

EOS (EOS) veilig en simpel kopen via Knaken

+

EOS is al langere tijd een van de grotere cryptocurrencies en heeft ook al aardig wat bekendheid vergaart. Hierdoor kan je EOS kopen bij de meeste grote cryptocurrency-exchanges zoals Binance, Coinbase en Kraken. Hier koop je EOS voor de actuele marktprijs en ontvang je de EOS direct in je exchange-account. Verderop lees je de voor- en nadelen hiervan.

Daarnaast kan je EOS ook kopen bij de grootste over-the-counter (OTC) platformen, wat meestal lokale bedrijven zijn. EOS kopen via deze bedrijven biedt vaak meer privacy omdat je de EOS direct van het bedrijf koopt en het vervolgens in je eigen cryptocurrency-wallet ontvangt, wat ook veiliger is.

Zodra je EOS bezit kan je het staken, wat inhoudt dat je een beloning ontvangt voor het bezitten van de cryptocurrency. Wel dien je hiervoor een zogenaamde Block Producer of Standby Block Producer te draaien, wat inhoudt dat je blocks genereert voor het EOS-netwerk.

online crypto wallet

EOS (EOS) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Wil je EOS verkopen? Dat kan via de bovengenoemde partijen. Mocht je je EOS via een exchange hebben gekocht dan kan je het vaak weer met enkele klikken op de knop op dezelfde exchange weer verkopen.
Indien je EOS wilt verkopen via een andere partij dan moet je ervoor zorgen dat de EOS in een wallet staat waarvan je toegang hebt tot de private key, de sleutel waarmee je EOS kan versturen en dus verkopen. Verderop deze pagina lees je meer tips voor bij het kopen en verkopen van EOS. Knaken helpt je veilig en simpel EOS aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency.
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

bitcoin kopen

Waarom mensen EOS kopen of verkopen?

+

Zoals bij ieder cryptocurrency-project dat je wilt gebruiken of waarin je wilt investeren, is het een goed idee om je eerst in te lezen in de onderliggende technologie. Zodra je dit hebt gedaan kan je een weloverwogen besluit nemen om in EOS te investeren. Naarmate het platform zich verder ontwikkelt kan het zo zijn dat meer mensen het platform zullen gaan gebruiken. Dit kan leiden tot een waardestijging van EOS.

Daarnaast kan je ook actief met EOS handelen. Op basis van technische en fundamentele analyses kan je inschatten of de huidige EOS-prijs een goed instapmoment is. Zodra je verwacht dat EOS een piek heeft bereikt en mogelijk weer in waarde gaat dalen, kan je EOS verkopen om zo rendement te genereren. Hierbij komen veel risico’s kijken omdat de EOS-koers zeer volatiel kan zijn. Pas dus op.

Cardano kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Cardano kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van EOS

+

Ten eerste is het van belang dat je een goede EOS-wallet hebt. In het geval je EOS via een van de genoemde exchanges koopt, is dit niet direct nodig. Dan ontvang je je EOS namelijk in je account. Wel is aan te raden om je EOS na aankoop bij een exchange naar je eigen wallet te sturen.

Doe goed onderzoek naar de bedrijven die EOS aanbieden, mocht je EOS via een OTC-platform willen kopen. Oplichting komt helaas veelvuldig voor in de cryptocurrency-wereld. Zoek daarom naar recensies van andere gebruikers op bijvoorbeeld Truspilot, vraag naar ervaringen van vrienden en gebruik je gezond verstand. Ziet een website er goedkoop of slecht uit? Let dan extra goed op. Belangrijk: Geef nooit de private key van je wallet aan wie dan ook!

Wallets bestaan in verschillende vormen en maten. Zo zijn er online-wallets, dit zijn wallets die alleen met een internetverbinding en browser te gebruiken zijn. Dit type wallet wordt als het onveiligst geacht. De veiligste optie is een hardware-wallet, dit zijn een soort van USB-sticks waarop je je EOS kunt bewaren. Deze wallets zijn niet met het internet verbonden en bieden daarom de meeste veiligheid.