EOS, gelanceerd in juni 2017 door block.one, is een blockchain-platform dat zich richt op het ondersteunen van gedecentraliseerde applicaties (dApps). De initiële coin offering (ICO) van EOS was een van de grootste in de cryptocurrency-geschiedenis, waarbij meer dan $4 miljard werd opgehaald. De prijs van EOS begon zijn reis op slechts $0,50 en steeg binnen enkele maanden naar een piek van ongeveer $18 in januari 2018. Deze sterke stijging was voornamelijk te danken aan de hype rond blockchain-technologie en de beloften van EOS om schaalbaarheid en efficiëntie te bieden. In de daaropvolgende jaren onderging de koers frequente schommelingen.
De stabiliteit van de EOS-koers is een punt van discussie onder investeerders en analisten. Terwijl sommige experts geloven dat met een bredere acceptatie van de technologie en een verbeterde infrastructuur de koers zou kunnen stabiliseren, wijzen anderen op de inherente volatiliteit van de cryptocurrency-markt. De toekomst van de EOS-koers hangt af van verschillende factoren, waaronder technologische ontwikkelingen, markttrends en de breedte van de adoptie door ontwikkelaars en gebruikers.
De verwachtingen voor de EOS-koers zijn gemengd. Veel analisten geloven dat de technologie van EOS, als deze goed wordt geïmplementeerd, kan leiden tot een toename van het gebruik en de vraag naar de token. Daarmee kan de prijs wel degelijk stijgen. Echter, deze voorspellingen zijn vaak omgeven met onzekerheden, en de cryptocurrency-markt staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid. Het is cruciaal voor investeerders om geïnfomeerde beslissingen te nemen en de ontwikkelingen rond EOS en de bredere marktdynamiek nauwlettend in de gaten te houden.
Investeren in EOS, net als in andere cryptocurrencies, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Enkele van de belangrijkste risico’s zijn:
Het is belangrijk dat potentiële investeerders zich bewust zijn van deze risico’s en alleen investeren wat zij zich kunnen veroorloven te verliezen.
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.