Ripple

In de cryptocurrency-wereld is adoptie een van de grootste obstakels. Voor veel projecten is het gebruik van hun techniek in de echte wereld van cruciaal belang voor hun voortbestaan. Ripple is een van die bedrijven die dit dik in orde lijkt te hebben. In dit artikel lees je wat Ripple en XRP zijn en hoe je de altcoin kan kopen.

bitcoin kopen

Over Ripple

Ripple is een Amerikaans fintech-bedrijf dat de Ripple Consensus Ledger heeft ontwikkeld. Op deze ledger, die deels lijkt op blockchain-technologie, kan waarde worden verstuurd. Het interessante aan het netwerk is echter dat dit niet per se met de cryptocurrency van het netwerk, XRP, gedaan hoeft te worden.

Ripple richt zijn diensten vooral op financiële bedrijven zoals banken. Vaak moeten bedrijven die internationale betalingen willen doen nu nog gebruikmaken van het SWIFT-netwerk, een netwerk van banken die internationale transacties verwerken. Dit netwerk is echter vaak traag waardoor een transactie dagen in beslag neemt. Daarnaast kosten transacties via SWIFT vaak ook relatief veel.

Via het Ripple netwerk kunnen bedrijven nu vrijwel direct geld versturen naar alle landen ter wereld. Belangrijk hiervoor is het RippleNet, een netwerk van bedrijven die transacties voor elkaar verwerken. Dit zijn vaak banken. Dankzij de onderliggende technologie kan een transactie razendsnel worden voldaan tussen twee banken waarna de ontvanger het bedrag in de lokale valuta op kan halen bij deze bank.

Ripple werkt er hard aan om zijn netwerk uit te breiden. Een van de nadelen van Ripple is echter dat het voor een groot deel gecentraliseerd. Zo bezit het bedrijf een grote hoeveelheid XRP. Ripple verkoopt zijn XRP zo nu en dan met als reden de adoptie van de cryptocurrency te stimuleren. Toch ontvangt het bedrijf vaak kritiek op deze praktijken aangezien het de XRP-koers zou drukken.

crypto kopen ideal

Ripple (XRP) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Zoals hierboven al even was te lezen is de cryptocurrency van Ripple’s netwerk XRP. Toch noemt men in de crypto-wereld de cryptocurrency vaak simpelweg Ripple. Ripple is een van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie en is daarom op veel plekken te kopen.

Ripple kopen kan via de meest bekende en grootste cryptocurrency-exchanges zoals Binance, Coinbase en Kraken. Daarnaast zijn er ook een groot aantal ‘over-the-counter’ (OTC) platforms die Ripple verkopen. Lees verderop een aantal handige tips voor wanneer je besluit Ripple te kopen.

crypto verkopen

Ripple (XRP) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Aangezien Ripple een populaire cryptocurrency is, zijn er genoeg plekken waar je je Ripple kan verkopen. Ripple verkopen kan via cryptocurrency-exchanges, bijvoorbeeld de exchanges die hierboven werden genoemd, maar ook via OTC-platforms. Waarom Ripple kopen of verkopen? Je leest het in de volgende sectie.

Knaken helpt je veilig en simpel Ripple aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

Cardano kopen

Waarom mensen Ripple kopen of verkopen?

+

Een van de meest voorkomende redenen om Ripple te kopen of verkopen is om ermee te handelen. Door Ripple in te slaan wanneer de prijs laag is en weer te verkopen wanneer de prijs is gestegen, kan je winst genereren. Dit klinkt echter makkelijker dan het eigenlijk is. Zo zijn er uitgebreide analyses nodig om in te kunnen schatten wanneer de prijs echt laag is en of Ripple kan gaan stijgen.

Daarnaast heb je misschien vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Ripple. Dit bedrijf ontwikkelt namelijk producten waarbij XRP betrokken is. Mochten steeds meer bedrijven Ripple’s producten gaan gebruiken dan kan de vraag naar XRP ook stijgen. Dit leidt uiteindelijk tot een stijgende XRP-koers.

crypto kopen ideal

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

crypto kopen ideal

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Ripple

+

Net zoals bij alle andere cryptocurrencies is het van belang dat je goede voorzorgsmaatregelen treft wanneer je besluit Ripple te kopen. Zo dien je ten eerste een goede, betrouwbare Ripple-wallet aan te maken. Dit kan zowel een software wallet als een hardware wallet zijn. Hardware wallets zijn in veel gevallen de veiligste optie aangezien deze niet altijd met het internet verbonden zijn.

Doe goed onderzoek naar Ripple en ga niet blindelings af op het advies van anderen. Struin het internet af, lees officiële documentatie van en over Ripple en maak op basis van je eigen onderzoek een besluit.

Stop alleen geld in Ripple dat je echt kan missen. Ook de Ripple koers is volatiel en dus kan je Ripple in een klap nog maar weinig waard zijn. Pas dus goed op.

Ten slotte is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de partij waarvan de Ripple wil kopen of waaraan je Ripple wilt verkopen. Steeds vaker worden mensen opgelicht waarbij de daders grote hoeveelheden cryptocurrency buitmaken. Lees dus recensies op bijvoorbeeld Trustpilot en zoek naar ervaringen van anderen in chatgroepen of op het internet. Zodra een website er verdacht uitziet is het ’t verstandigst om verder te zoeken.