Stellar Lumens

Stellar is een gedecentraliseerd betalingsnetwerk dat automatisch fiat-valuta kan omwisselen. Hiermee faciliteert Stellar snelle internationale transacties zonder al te veel gedoe. Daar bovenop komt nog het feit dat transacties via het Stellar-netwerk ook nog eens heel goedkoop zijn. Op deze pagina leggen we je uit wat Stellar is en krijg je tips voor bij het kopen van stellar.

bitcoin kopen

Over stellar

Stellar werd in 2014 gelanceerd en is het werk van een van de mede-oprichters van Ripple. Stellar en Ripple lijken in die zin op elkaar omdat ze hetzelfde doel hebben, het faciliteren van goedkope en snelle internationale betalingen. Ripple richt zich echter op grote financiële bedrijven en instellingen, waar Stellar als doel heeft ook transacties van kleinere partijen zoals consumenten mogelijk te maken.

Stellar draait op blockchain-technologie en ontwikkelde een eigen protocol, het Stellar Consensus Protocol (SCP) genaamd. Met Stellar kan je euro’s via het netwerk laten verzenden naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waarna deze euro’s direct worden omgezet naar dollars. De transactiekosten van Stellar zijn vastgesteld op 0,00001 XLM. Het maakt hierbij dus niet uit of je 5 euro of 1.000 euro via Stellar verstuurd, de transactiekosten blijven gelijk.

Nog een pluspunt van Stellar zijn de samenwerkingen die het project is aangegaan. Zo ging het de samenwerking aan met de ICT-gigant IBM. Dit vertrouwen in het project van grote partijen zoals IBM schept ook vertrouwen bij diegenen die in Stellar hebben geïnvesteerd door de cryptocurrency van het netwerk, lumens (XLM) genaamd, te kopen.

Cardano kopen

Stellar (XLM) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Doordat Stellar een oud, groot en succesvol project is, is Stellar kopen vrij gemakkelijk. Bij de meeste grote cryptocurrency exchanges zoals CEX.io, Binance en Coinbase kan je tegenwoordig Stellar kopen. Hier dien je een account aan te maken waarna je de Stellar voor de actuele marktwaarde kan kopen. Dit is snel en gemakkelijk, wel dien je bij het aanmaken van een account je identiteit te verifiëren. Hierdoor moet je vaak even wachten voordat je Stellar kan kopen nadat je je account hebt aangemaakt.

Daarnaast kan je Stellar kopen via zogenaamde over-the-counter (OTC) platforms. Dit zijn vaak bedrijven uit jouw eigen land die Stellar verkopen. De klantenservice bij dit soort bedrijven spreekt daardoor jouw taal, wat als voordeel gezien kan worden. Daarnaast bieden OTC-platforms iets meer privacy aangezien niet iedereen kan zien dat jij een order hebt gedaan, zoals dat bij exchanges wel het geval is.

crypto kopen ideal

Stellar (XLM) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Stellar verkopen kan vaak ook middels de bovenstaande platforms. Denk er wel aan dat de koers van Stellar snel kan veranderen waardoor de Stellar wellicht minder waard is geworden dan toen je het kocht. Verderop lees je een aantal belangrijke tips voor bij het kopen van Stellar.

Knaken helpt je veilig en simpel Stellar aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

bitcoin kopen

Waarom mensen Stellar kopen of verkopen?

+

Mensen kopen Stellar om verschillende redenen. Een van de meest voorkomende redenen is als investering. Mocht Stellar in de toekomst uitgroeien tot een van de belangrijkste manieren om internationaal betalingen te doen, dan zou het wel eens kunnen zijn dat Stellar flink in waarde gaat stijgen.

Daarnaast zijn er ook mensen die actief met Stellar handelen. Dit betekent het kopen en verkopen van Stellar om winst te genereren. Hierbij komen technische analyses goed van pas. Wel komen bij het actief handelen met Stellar, net als bij alle andere cryptocurrencies, grote risico’s kijken. Lees je dus eerst goed in voordat je dit wil gaan doen.

crypto kopen ideal

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

ethereum kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Stellar

+

Mocht je je goed hebben ingelezen in de onderliggende technologie en missie van het project, dan is het wellicht een idee om wat Stellar te kopen. Hier zijn een aantal tips voor wanneer je besluit dit te doen.

Ten eerste dien je een goede Stellar-wallet te hebben. Deze moet veilig en makkelijk in gebruik zijn. Een hardware wallet, een soort USB-stick, is een van de veiligste opties. Deze wallets worden onder andere gemaakt door Ledger.

Mocht je grote bedragen in Stellar investeren dan is een hardware wallet zeker aan te raden. In het geval je Stellar via een exchange koopt dan zal je Stellar in je account komen te staan. Stuur je Stellar na aankoop naar een veilige wallet waarvan je de private keys zelf in bezit hebt. Dit kan zowel een software als een hardware wallet zijn.

Indien je van plan bent Stellar te kopen via een OTC-platform, doe dan goed onderzoek naar het bedrijf. Bekijk recensies zoals op Trustpilot en vraag naar ervaringen van anderen. In de cryptocurrency-wereld zijn veel oplichters actief, mocht iets er verdacht uitzien zoek dan verder.