Qtum

Qtum is een blockchain-project dat het beste van Bitcoin en Ethereum samen wil voegen in een platform. Het richt zich hiermee voornamelijk op de zakelijke wereld. Op deze pagina lees je wat Qtum oplost en krijg je daarnaast tips voor wanneer je Qtum wilt kopen.

online crypto wallet

Over QTUM

Qtum, uitgesproken als quantum, is een open-source platform waarop waarde kan worden verstuurd maar ook smart contracts kunnen worden ontwikkeld. Het richt zich hierbij voornamelijk op mobiele gedecentraliseerde applicaties. Qtum was het eerste smart-contract platform dat op het proof-of-stake (PoS) protocol draaide. Het is hiermee in vergelijking vele malen zuiniger en efficiënter dan bijvoorbeeld Ethereum.

Daarnaast maakt Qtum het mogelijk om gebruik te maken van externe informatie voor smart contracts. Deze contracten voeren op basis van informatie een bepaald programma uit. Smart contracts op de Ethereum-blockchain kunnen hiervoor enkel gebruikmaken van interne informatie. Smart contracts op de Qtum-chain kunnen daarentegen ook gebruikmaken van informatie die afkomstig is van buiten de blockchain.

Een ander probleem dat Qtum tracht op te lossen is het feit dat als je gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Ethereum, je eerst de gehele blockchain moet downloaden. Dit is voor computers en laptops vaak geen probleem. Een grote groep gebruikers kan op die manier echter niet de vruchten plukken van blockchain-technologie: mobiele telefoongebruikers. Zij zitten vaak met weinig opslag en kunnen dus geen volwaardige node (onderdeel) van Ethereum zijn.

bitcoin kopen

Qtum (QTUM) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Heeft deze korte introductie je warm gemaakt? Dan is het misschien een idee om wat Qtum te kopen. Qtum kopen kan via verschillende platforms. Onder andere de grote cryptocurrency-exchange Binance verkoopt Qtum. Er zijn echter andere opties.

Zo kan je ook Qtum kopen via over-the-counter (OTC) platforms. Dit zijn vaak lokale bedrijven die rechtstreeks cryptocurrency verkopen. Dit houdt in dat wanneer je Qtum bij zo'n bedrijf koopt, je de Qtum direct in je eigen wallet gestort krijgt. Dit is veiliger en biedt meer privacy. Qtum kopen via open exchanges kan echter voordeliger zijn.

Cardano kopen

Qtum (QTUM) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Qtum verkopen kan tegenwoordig vrij gemakkelijk. Zo kan je ervoor kiezen je Qtum te verkopen via een van de bovengenoemde platforms. Let hierbij wel op de prijs die je ervoor kan krijgen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. Kijk daarom naar de prijs op verschillende platforms. Meer tips zal je verderop deze pagina kunnen lezen.

Knaken helpt je veilig en simpel Qtum aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

ethereum kopen

Waarom mensen Qtum kopen of verkopen?

+

Zodra je je goed hebt ingelezen in de techniek van Qtum en het plan van het team, wil je misschien wat geld investeren in Qtum. Dit kan op de lange termijn een mooi rendement opleveren. Daarnaast kan je ook actief handelen met Qtum op exchanges als Binance. Dit brengt wel extra risico's met zich mee aangezien de koers aardig volatiel kan zijn.

Ten slotte dien je Qtum te kopen als je gebruik wilt maken van het platform. Zodra je Qtum in je wallet hebt staan kan je de cryptocurrency bijvoorbeeld versturen naar je vrienden die ook een Qtum-wallet hebben.

online crypto wallet

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

ethereum kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Qtum

+

Wil je Qtum kopen? Zorg er dan ten eerste voor dat je een cryptocurrency-wallet hebt waarin je Qtum kan bewaren. Je kan ervoor kiezen Qtum in je Ledger hardware wallet te bewaren, een van de veiligste opties. Daarnaast zijn er ook software wallets, dit zijn wallets die op je PC staan.

Waar Qtum kopen? Om een antwoord op deze vraag te krijgen dien je onderzoek te doen naar het bedrijf dat je op het oog hebt. Gebruik je goed verstand; ziet een website er professioneel of amateuristisch uit? Zoek naar recensies op bijvoorbeeld Trustpilot en vraag naar ervaringen van anderen. Zo krijg je een helder beeld van een bedrijf.

Ten slotte is het van belang dat je goed nadenkt over hoeveel geld je erin wilt stoppen. Dit is mede afhankelijk van je eigen financiële situatie en wat je met je Qtum wil gaan doen. Stop alleen geld in Qtum dat je echt kan missen. De koers is, net als bij de meeste andere cryptocurrencies, zeer volatiel. Het kan daarom zomaar zo zijn dat je Qtum binnen enkele uren nog maar weinig waard is.