Nano

Nano is een cryptocurrency dat hetzelfde doel heeft als veel andere cryptocurrencies; het traditionele geld revolutioneren. De benadering van Nano om dit doel te bereiken is uniek binnen de crypto-wereld. Op deze pagina lees je waarom Nano zo uniek is en krijg je een aantal belangrijke tips voor bij het kopen en verkopen van Nano.

crypto kopen ideal

Over Nano

Nano werd in 2015 gelanceerd en heette toen nog RailBlocks. De maker van de cryptocurrency, Colin Lemahieu, trachtte met Nano een snel, gratis en schaalbaar netwerk te ontwikkelen. Om dit te kunnen realiseren ziet Nano er heel anders uit onder de motorkap dan bijvoorbeeld bitcoin (BTC).

Zo heeft iedereen die Nano gebruikt een eigen blockchain in plaats van een enkele blockchain waar alle transacties in worden opgeslagen zoals dat bij bitcoin het geval is. De architectuur van Nano houdt daarnaast de balansen bij van de wallets, waar traditionele blockchains elke transactie en hun waarden bijhouden. Hierdoor is er onder andere minder vrije opslagruimte nodig om Nano te kunnen gebruiken.

Door deze revolutionaire benadering worden transacties met Nano binnen 1 tot 10 seconden verwerkt. Daarnaast worden er geen transactiekosten in rekening gebracht. Het resultaat is een cryptocurrency die snel, schaalbaar en gratis is! Bovendien is Nano ook nog eens veel efficiënter doordat er geen sprake is van mining. Miners zorgen binnen het Bitcoin-netwerk voor de veiligheid van de gegevens, een nadeel is dat het zeer veel stroom kost. Nano’s unieke benadering zorgt ervoor dat miners niet langer nodig zijn.

bitcoin kopen ideal

Nano (NANO) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Nano kopen kan gemakkelijk en snel via cryptocurrency-exchanges zoals Binance en Coinbase. Hierop kan je Nano kopen voor de meest actuele koers. De Nano zal na aankoop in je exchange-account komen te staan waarna je het naar je eigen cryptocurrency-wallet kan versturen.

Daarnaast kan je ook Nano kopen via zogenaamde over-the-counter (OTC) platforms. Dit zijn vaak lokale bedrijven die de Nano rechtstreeks naar je eigen wallet versturen. Dit biedt meer privacy en veiligheid. Een voordeel van deze OTC-platforms is daarnaast dat de klantenservice vaak beter te bereiken is omdat het om lokale bedrijven gaat waar het personeel jouw taal spreekt.

bitcoin kopen

Nano (NANO) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Nano verkopen kan tegenwoordig net zo gemakkelijk als Nano kopen. Heb je je Nano in je exchange-account staan? Dan kan je het met een paar klikken verkopen op de open markt van de exchange voor de actuele prijs. Ook kan je je Nano verkopen aan de eerder genoemde OTC-platforms. Zij zullen de cryptocurrency direct omzetten in euro's.

Knaken helpt je veilig en simpel Nano aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen.

• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

crypto kopen ideal

Waarom mensen Nano kopen of verkopen?

+

Een van de meest voorkomende redenen om Nano te kopen is als investering. Het kan zijn dat de technologie steeds meer zal worden gebruikt waardoor de cryptocurrency in waarde kan stijgen. Zodoende genereer je rendement.

Daarnaast kan je besluiten om actief met Nano te handelen. Dit houdt in dat je de cryptocurrency koopt op een moment dat de Nano-prijs laag is, en weer verkoopt zodra de prijs hoger ligt. Dit brengt echter veel risico's met zich mee omdat cryptocurrency-koersen vaak erg volatiel zijn.

Ten slotte kan je Nano natuurlijk ook gebruiken voor waarvoor het bedoeld is; het doen van transacties. Zodra je je Nano in je wallet hebt staan kan je razendsnel transacties versturen met andere Nano-wallets!

Cardano kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

ethereum kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Nano

+

Mocht je Nano willen kopen dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Zo is het van belang dat je een goede Nano-wallet hebt. In het geval je Nano via een exchange koopt is dit niet direct nodig, wel is aan te raden om je Nano na aankoop bij een exchange naar je eigen wallet te sturen.

Wil je Nano kopen via een OTC-platform? Doe dan goed onderzoek naar het bedrijf dat Nano aanbiedt. Oplichting komt helaas veelvuldig voor in de cryptocurrency-wereld. Zoek daarom naar recensies van andere gebruikers, vraag naar ervaringen van vrienden of kennissen over een bedrijf en gebruik je gezond verstand. Ziet een website er goedkoop of slecht uit? Dan dien je extra oplettend te zijn. Belangrijk: Geef nooit je private key aan wie dan ook!

Wallets bestaan in verschillende vormen en maten. Zo zijn er online-wallets, dit zijn wallets die alleen met een internetverbinding en browser te gebruiken zijn. Dit type wallet wordt als het onveiligst geacht. Daarnaast heb je software-wallets, dit is software die je op je PC of laptop installeert. In dit geval bewaar je je Nano dus op je harde schijf. De veiligste optie is echter een hardware-wallet, dit zijn een soort van USB-sticks waarop je je Nano kunt bewaren. Deze wallets zijn niet met het internet verbonden en bieden daarom de meeste veiligheid.