Ethereum is een open-source blockchain-platform dat in 2015 werd gelanceerd door de programmeur Vitalik Buterin en anderen. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten te bouwen en uit te voeren. In tegenstelling tot Bitcoin, dat voornamelijk als digitale valuta wordt gezien, heeft Ethereum een breder scala aan toepassingen door zijn programmeerbare infrastructuur.
Ethereum werkt op basis van een blockchain, een gedistribueerd grootboek dat alle transacties en contracten opslaat. De kerncomponenten van Ethereum zijn:
Voordat je Ethereum koopt, zijn er verschillende belangrijke aspecten om in overweging te nemen:
Er zijn verschillende redenen waarom investeerders ervoor kiezen om Ethereum aan hun portfolio toe te voegen:
Het zelf beheren van Ethereum omvat verschillende stappen:
Ja, bij Knaken kun je simpel Ethereum kopen met bijvoorbeeld iDEAL, Creditcard of Bancontact. Check alle mogelijkheden op onze kostenpagina
De huidige koers van Ethereum vind je bovenaan op deze pagina.
Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop van Ethereum deze kosten in te zien. Bekijk onze kosten op onze kostenpagina.
Bij Knaken staat veiligheid voorop. Al jaren zorgen wij ervoor dat je op ons platform niet alleen veilig crypto kunt kopen, maar ook kunt bewaren.
Zoek naar Ethereum in de app of webportal en selecteer bij opties “storten”. Hier zie je het stort adres waar je de crypto heen kunt verzenden. Zorg wel dat je Ethereum stort vanuit een wallet adres dat geverifieerd is bij Knaken.
Mocht je persoonlijke hulp fijn vinden kun je je gratis aanmelden voor onze overstapservice.
Ja, zoek Ethereum in de app of webportal en selecteer bij opties de knop opnemen. Let wel op dat je Ethereum alleen kunt opnemen naar een geverifieerd wallet adres.
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.