Ethereum

Blockchain-technologie biedt een groot aantal mogelijkheden voor veel sectoren. Waar Bitcoin (BTC) als doel heeft om via een gedecentraliseerd netwerk betalingen te versturen met bitcoins, kan blockchain echter ook voor andere doeleinden worden ingezet. In dit artikel kom je meer te weten over Ethereum, de grootste altcoin van de crypto-markt.

Cardano kopen

Over Ethereum

Ethereum is een gedecentaliseerd programmeerplatform waarop applicaties kunnen worden gebouwd. Deze applicaties worden ‘decentralized applications’ of DApps genoemd. Doordat de code van deze applicaties staat opgeslagen op een blockchain kan deze met geen mogelijkheid worden aangepast. Deze vereeuwiging van de code biedt interessante mogelijkheden.

Een belangrijk onderdeel van Ethereum zijn smart contracts. Dit zijn applicaties die een transactie in werking zetten zodra bepaalde vastgestelde afspraken zijn voldaan. Twee of meer partijen ondertekenen zo’n contract waarna zij hier niet meer onderuit kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een huurovereenkomst.

Zo’n huurovereenkomst op de Ethereum-blockchain kan er als volgt uitzien: “Op elke 1e dag van de maand tussen 2018 en 2022 betaalt partij A €500 huur aan partij B” Uiteraard ziet een smart contract er niet zo simpel uit, maar het bovenstaande voorbeeld is enkel een illustratie van hoe een smart contract ingezet kan worden. Er zijn hiernaast nog veel meer mogelijkheden zoals online bestellingen die pas worden betaald wanneer een pakketje op een bepaalde locatie is aangekomen. Daarnaast kunnen leningen worden uitgegeven via Ethereum. Deze laatstgenoemde implementatie is onderdeel van de ‘decentralized finance’ of DeFi-sector. Deze sector groeide de afgelopen jaren sterk.

bitcoin kopen ideal

Ethereum (ETH) veilig en simpel kopen via Knaken

+

Natuurlijk kunnen er ook gewoon transacties worden voldaan via Ethereum. Dit gebeurt met de cryptocurrency ether (ETH). Ethereum kopen kan op verschillende manieren zoals via cryptocurrency-exchanges (bijvoorbeeld Binance, Kraken, Coinbase) of over-the-counter (OTC)-platforms.

Via exchanges kan je ethereum kopen tegen de meest actuele prijs. Echter kunnen OTC-platforms voordelen bieden op het gebied van privacy en veiligheid. Zo sturen OTC-platforms de door jou gekochte ethereum rechtstreeks naar je eigen wallet. Daarbij komt jouw bestelling niet in een orderboek te staan, zoals dat wel het geval is bij exchanges. Nog een voordeel van het kopen van ethereum via OTC-platforms is dat de klantenservice vaak beter is dan grote exchanges.

crypto verkopen

Ethereum (ETH) veilig en simpel verkopen via Knaken

+

Stel je hebt een tijd terug ethereum gekocht, of je hebt wat ETH van een vriend of vriendin ontvangen, dan wil je misschien op een zeker moment ethereum verkopen. Dit kan tegenwoordig op veel plekken. De bovenstaande informatie over het kopen van ethereum is in veel gevallen ook toepasselijk op het verkopen van ethereum.

Zo kan je ethereum verkopen via exchanges of via OTC-platforms. De laatstgenoemde platforms maken het verkopen van ethereum misschien makkelijker aangezien je je geld vaak direct op je bankrekening ontvangt. Bij exchanges dien je eerst je geld nog op te nemen waar soms extra kosten bij komen kijken.

Knaken helpt je veilig en simpel Ethereum aan te kopen of te verkopen. Het maakt niet uit of je een beginner of veteraan bent. De drie simpele stappen gelden voor iedereen:
• Selecteer je cryptocurrency
• Betaal via de betaalmethoden zoals IDEAL.
• Ontvang en beheer je crypto in je Knaken dashboard of eigen wallet.

bitcoin kopen ideal

Waarom mensen Ethereum kopen of verkopen?

+

Een van de meest voorkomende redenen om ethereum te kopen en verkopen is om er mee te handelen. Door ethereum te kopen wanneer de prijs laag is en weer te verkopen wanneer de ETH-prijs hoger is, kan je winst genereren. Dit gaat uiteraard gepaard met risico’s aangezien cryptocurrency-koersen vaak zeer volatiel zijn. Lees in de onderstaande sectie een aantal tips bij het kopen en verkopen van ethereum.

bitcoin kopen

Waarom kiezen voor Knaken?

+

• Veilig & Simpel.
• Geen extra kosten.
• Crypto beheren via je Knaken Dashboard of eigen wallet.
• Knaken heeft een eigen exchange.

Cardano kopen

Belangrijke tips bij het kopen/verkopen van Ethereum

+

Zorg er ten eerste altijd voor dat je een goed beveiligde wallet hebt. Dit is waar je je ethereum in kan bewaren. Wanneer je een wallet aanmaakt is het belangrijk om te achterhalen of de wallet ethereum ondersteunt.

Kies indien mogelijk voor een hardware wallet. Dit is een soort USB-stick die niet verbonden is met het internet waardoor hackers niet bij jouw ethereum kunnen komen. Koop je ethereum via een exchange, dan is het aangeraden om de ethereum niet in je account te laten staan. Stuur je ethereum naar je eigen wallet om er zeker van te zijn dat je de ethereum ook echt in bezit hebt.

Stop alleen geld in ethereum dat je echt kan missen. Door de volatiliteit van cryptocurrency kan ethereum opeens nog maar weinig waard zijn. Wees dus verstandig wanneer je geld in ethereum stopt.