How-to: opnemen van euro’s en crypto

Introductie

Welkom bij de gedetailleerde handleiding die je zal begeleiden door de boeiende wereld van cryptocurrency. In deze stapsgewijze handleiding ontvouwen we het proces van opnemen van cryptocurrency en euro's. Of je nu nieuw bent in de crypto-wereld of gewoon je kennis wilt opfrissen, deze gids heeft alles wat je nodig hebt om je vaardigheden aan te scherpen.

Wat is een Wallet?

Bij de eerste kennismaking met de wereld van cryptocurrency, kan de term 'wallet' misschien verwarrend zijn. Simpel gezegd, een wallet is een digitale portemonnee waarin je jouw cryptocurrencies veilig kunt opslaan. Het is niet alleen een plek om je digitale munten veilig te bewaren, maar het stelt je ook in staat om transacties te verrichten. Het is de brug tussen jou en je digitale activa.

Opnemen van Crypto op je Externe Wallet

Wat is een Externe Wallet?

Net als jij maakt Knaken gebruik van wallets om de cryptomunten van onze klanten op te slaan. Jouw Knaken account werkt dus ook een beetje als een wallet alleen zonder dat jij het risico loopt om je sleutels hiervoor kwijt te raken. Een Externe Wallet is een wallet die jij zelf beheert en waar jij de sleutels van hebt. Deze Wallet is extern van Knaken.

Het opnameproces

Om je crypto’s te versturen naar een Externe Wallet kun je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: De eerste fase is het toevoegen van een wallet. Dit artikel geeft informatie over hoe je dat het beste kunt doen.

Stap 2: Zodra je je wallet hebt toegevoegd en de verificatie is verwerkt, kies je de munt die je wilt opnemen of versturen.

Stap 3: Klik op 'Opnemen' en vul het bedrag in dat je wilt opnemen.

Stap 4: Kies de wallet waarin je je munten wilt bewaren. Vergeet niet indien nodig een beschrijving toe te voegen.

Stap 5: Controleer en bevestig de opname om het proces te voltooien.

Het opnemen van euro's naar je Bankrekening

Het opnameproces

Om je euro’s op te nemen naar een bankrekening kun je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Begin met het toevoegen van je bankrekening door middel van een penny check of door je bankrekening te verifiëren. Als je al eens een iDEAL-transactie hebt uitgevoerd met de betreffende rekening, dan is deze al opgeslagen in je Knaken-account.

Stap 2: Kies al volgende het gewenste bedrag aan euro's dat je wilt opnemen.

Stap 3: Selecteer de rekening waar je de euro's wilt ontvangen.

Stap 4: Dubbelcheck de gegevens en bevestig de opname.

Het opnemen van Crypto in euro's Op je Bankrekening

Het verkoop- en opnameproces

Om je crypto’s te verkopen en euro’s op te nemen op je bankrekening kun je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Begin met het verkopen van je cryptocurrency in ruil voor euro's. Deze actie verschilt per apparaat dat je gebruikt:

Met de app:

  • Ga naar de munt die je wilt verkopen in de app.
  • Druk op verkopen en vul in hoeveel je wilt verkopen. Wanneer je alles wilt verkopen kun je onder het transactieoverzicht drukken op 100%.
  • Vervolgens kun je je order bevestigen en krijg je euro's in je account.

Met het portaal:

  • Navigeer naar de munt die je wilt verkopen in de munten tabel onder het dashboard.
  • Klik op verkopen. (of sell als je account in het Engels staat.)
  • Vervolgens krijg je een menu waarin je kan aangeven hoeveel je wilt verkopen.
  • De laatste stap is drukken van de verkoop knop rechtsonder.

Stap 2: Net als bij het opnemen van euro's, voeg je eerst een bankrekening toe. Dit kan via een penny check of door het verifiëren van je bankrekening. Als je al eens een iDEAL-transactie hebt uitgevoerd met de betreffende rekening, dan is deze al opgeslagen in je Knaken-account. En hoef je deze niet opnieuw toe te voegen.

Stap 3: Bepaal de hoeveelheid euro's die je wilt opnemen.

Stap 4: Kies de bankrekening waarop je het geld wilt ontvangen.

Stap 5: Verifieer alle informatie en bevestig de opname.

Veelvoorkomende Struikelblokken en Hoe Deze Op te Lossen

Enkele veelvoorkomende fouten omvatten het uploaden van incorrecte foto's bij de wallet verificatie. Zorg ervoor dat je twee foto’s of screenshots upload die zijn gemaakt van je transactie geschiedenis en je wallet adres in je wallet software. Een screenshot van een blockchain scanner met daarin een adres en geschiedenis is niet goed. Wij willen weten dat jij daadwerkelijk bij de wallet kunt. Een tweede veelgemaakte fout is het vergeten van een code in de beschrijving van de penny check. Hierdoor weten wij dus niet bij welk account de penny check hoort. Dubbel check altijd of je de juiste gegevens invult. Dit geldt voor een penny check maar zeker ook voor alle andere crypto transacties. Foutje is zo gemaakt, maar de gevolgen zijn blijvend want er is niemand die jou transactie kan terugdraaien.

Daarnaast wat tips voor mensen die naast een Knaken account ook een eigen wallet beheren. Zorg er altijd voor dat je de beveiliging van je externe wallet waarborgt. Dit doe je door je sleutels veilig te bewaren, het liefst op een fysieke plek. Dit kan bijvoorbeeld in een kluis. Ook is het van groot belang om altijd het wallet adres nauwkeurig te controleren voordat je een storting doet naar deze wallet. Zoals ik eerder aangaf: foutje is zo gemaakt, maar gevolgen zijn blijvend in de crypto wereld.

Conclusie

Hoewel het storten en opnemen van cryptocurrencies een tamelijk eenvoudige procedure lijkt, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat elke stap met de nodige aandacht moet worden uitgevoerd. We hopen dat met deze gids je ervaring met het beheren van cryptocurrencies naadlozer en veiliger is. Blijf vooruit kijken, leer van je ervaringen en duik in de fascinerende wereld van cryptocurrencies met vertrouwen en bewustzijn! Vergeet niet dat kennis de sleutel is tot succes in elke onderneming, ook in de crypto-wereld. Sla dit artikel op voor toekomstige referentie en aarzel niet om de stappen te herhalen om je vaardigheden te perfectioneren.

Het storten en opnemen van crypto en euro's is een vaardigheid die de basis vormt van je crypto-reis. Onze hoop is dat deze handleiding een waardevolle bron van informatie en begeleiding voor je zal zijn. Vergeet niet, bij twijfel, vraag altijd om hulp. De crypto-gemeenschap is zeer behulpzaam en je zult altijd mensen vinden die bereid zijn om een beginner op weg te helpen.

Veel succes op je reis door de wereld van digitale valuta - en vergeet niet, veiligheid eerst! #VeiligheidEerst

Ontdek meer blogs