Decentraland (MANA) werd in 2017 gelanceerd door het development team van Ari Meilich en Esteban Ordano. Het platform is een virtuele realiteit waar gebruikers land kunnen kopen, ontwikkelen en monetariseren, en het is gebouwd op de Ethereum blockchain. In het begin was de prijs van Decentraland relatief laag, maar de lancering van de eerste precieze aankoopmogelijkheden in 2018 leidde tot een sterke stijging van de interesse.
De eerste grote verkoop vond plaats in 2017 tijdens een vastgoedveiling, waar digitale percelen grond werden verkocht. Deze primeur creëerde een hype, wat resulteerde in een eerste prijsverhoging van de MANA-token. Vanaf medio 2020 zagen we een opmars in de populariteit van de metaverse, met Decentraland als een prominente speler in deze ruimte. In 2021, met steeds meer aandacht voor digitale activa en NFTs, heeft Decentraland meer erkenning gekregen, wat opnieuw leidde tot een aanzienlijke prijsstijging.
Het kopen van Decentraland kan worden aangeraden, afhankelijk van uw investeringsdoelen en risicobereidheid. Zoals met alle cryptocurrencies en digitale activa, is er een mate van risico betrokken. De prijs van MANA kan sterk fluctueren vanwege markttrends, speculatie en de voortdurende ontwikkeling van het platform.
Decentraland biedt een unieke kans binnen het segment van de metaverse, wat het een interessante optie maakt voor investeerders die kunnnen profiteren van de groeiende vraag naar virtuele ervaringen. Het is belangrijk om te overwegen of je geïnteresseerd bent in de lange termijn potentieel van het platform, en of je bereid bent risico’s te nemen die geassocieerd worden met de cryptocurrency-markt.
Bij het kopen van Decentraland kunt u het volgende verwachten:
Bij het overwegen van een aankoop van Decentraland, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.