Cosmos, gelanceerd in 2019, heeft een interessante geschiedenis als het gaat om zijn prijs en koers. De eerste prijs tijdens de initiële uitgifte was ongeveer $0,10. Nadat de munt zijn ICO had afgerond, steeg de waarde snel. Bij de lancering op de beurzen bereikte Cosmos een prijs van ongeveer $4, Cosmos ervaart sindsdien grote schommelingen.
In de eerste helft van 2021 beleefde Cosmos een enorme stijging naar een recordhoogte van meer dan $40, gedreven door een toenemende acceptatie van blockchain-technologie en de groei van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Na deze piek daalde de prijs echter aanzienlijk gedurende de tweede helft van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. De koers fluctuaties zijn representatief voor de volatiliteit van de bredere cryptomarkt.
De vraag of de koers van Cosmos ooit stabiliteit zal bereiken, blijft een onderwerp van discussie onder analisten en investeerders. Historisch gezien zijn cryptocurrencies inherent volatiel, en Cosmos is daarop geen uitzondering.
Factors die de stabiliteit van de koers kunnen beïnvloeden zijn onder andere:
Hoewel er enige aanwijzingen zijn dat de koers in de toekomst minder volatiel kan worden, hangt dit sterk af van externe factoren.
De verwachtingen voor de koers van Cosmos variëren sterk, afhankelijk van wie je het vraagt. Analisten hebben verschillende uitspraken gedaan over de toekomst van ATOM. Enkele mogelijke scenario’s zijn:
Het blijft belangrijk om je goed in te lezen en analyses te volgen om een weloverwogen verwachting te vormen.
Investeren in cryptocurrencies zoals Cosmos brengt verschillende risico’s met zich mee. Enkele belangrijke risico’s om in gedachten te houden zijn:
Het is cruciaal om deze risico’s te begrijpen en goed onderzoek te doen voordat je besluit te investeren in Cosmos.
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.