De gedecentraliseerde exchange van Knaken

Knaken heeft sinds kort ook een handelsplatform voor professionals met enorm lage fees van 0,08%. Deze exchange is een zogenaamde decentralised exchange. Op deze pagina leggen we je uit wat een gedecentraliseerde exchange is, welke voordelen het biedt ten opzichte van gecentraliseerde exchanges

Bitcoin Logo
Litecoin Logo
Augur Logo
Ethereum Logo

Wat is een gecentraliseerde exchange?

Cryptocurrency verhandelen gaat het makkelijkst via een handelsplatform dat wij in de volksmond ook wel een “exchange” noemen. Zo'n exchange maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel cryptocurrency te kopen en verkopen voor de huidige marktprijs. De bekendste exchanges binnen de crypto-sector zijn op dit moment Binance en Coinbase, echter hebben deze exchanges enkele nadelen. Zo zijn deze exchanges gecentraliseerd. Dit houdt in dat een enkel bedrijf, in dit geval Binance of Coinbase, de transacties tussen kopers en verkopers faciliteert. Indien je cryptocurrency koopt via een dergelijke exchange dan komt je cryptocurrency in je account te staan. Het grote nadeel hiervan is dat je geen toegang hebt tot de private key van de wallet waarin jouw cryptocurrency staat opgeslagen.

Dat heeft Binance wel. De oplettende lezer zal waarschijnlijk al door hebben dat exchanges als Binance hierdoor een interessant doelwit zijn voor hackers. De exchange heeft immers de private keys van alle cryptocurrency van haar klanten. Gedecentraliseerde exchanges vloeien voort uit de ontwikkelingen van blockchain-technologie die in de laatste paar jaar hebben plaatsgevonden. Zij bieden verschillende voordelen, zoals je in de volgende sectie zal kunnen lezen.

De voordelen die Knaken's gedecentraliseerde exchange biedt:

Het is 100% anoniem

Lage handelskosten

Controle over je eigen geld middels je eigen private keys

100% gedecentraliseerd

Onhackbaar

De gedecentraliseerde exchange van Knaken

Knaken biedt een gedecentraliseerde exchange waarop handelaren direct met elkaar kunnen handelen. Zij hebben toegang tot hun eigen private keys waardoor de cryptocurrency te alle tijden veilig is. Een transactie op Knaken's exchange wordt dus niet door Knaken afgewikkeld maar door een gedecentraliseerde blockchain, rechtstreeks vanuit jouw wallet. Knaken biedt slechts de heldere interface waarop orders geplaatst kunnen worden waarna deze rechtstreeks met een koper of verkoper, via de blockchain worden afgehandeld.