Segregated Witness, vaak afgekort als SegWit, is een protocolupdate voor de Bitcoin-blockchain die is ontworpen om verschillende problemen aan te pakken, zoals het schalen van het netwerk en het oplossen van malleability (of malleability). Het werd in 2015 voorgesteld door Bitcoin-ontwikkelaars en is in augustus 2017 geïmplementeerd. Met SegWit wordt een deel van de transactie-informatie, de “witness data”, van een transactie ontkoppeld en in een aparte structuur opgeslagen.
SegWit is ontwikkeld om specifieke problemen binnen het Bitcoin-systeem aan te pakken, waaronder:
De werking van SegWit draait om het scheiden van de bestemmingsdata van de transactie (de gewone transactie-informatie) en de verificatiegegevens (de witness data). Dit zorgt voor een vermindering van de grootte van de transactie.
SegWit biedt verschillende voordelen voor gebruikers en ontwikkelaars in het Bitcoin-ecosysteem:
De implementatie van SegWit vereist een consensus onder de Bitcoin miners en een breedte aan ondersteuning van de gemeenschap. De activering van SegWit was een belangrijk moment in de geschiedenis van Bitcoin, dat werd bereikt door middel van BIP (Bitcoin Improvement Proposal) 141.
SegWit speelt een cruciale rol in de voortdurende evolutie van Bitcoin. De mogelijkheid om de functionaliteit van het netwerk uit te breiden zonder een volledige upgrade van het protocol maakt het een handig hulpmiddel voor toekomstige innovaties.
SegWit is een belangrijke (r)evolutie binnen de Bitcoin-wereld die aanzienlijke voordelen biedt, zoals betere schaalbaarheid, lagere transactiekosten en verhoogde beveiliging. De implementatie en adoptie van SegWit zijn cruciaal voor de toekomstige ontwikkeling van cryptocurrency en het Bitcoin-netwerk. Door de scheiding van transactiedata en witness data heeft SegWit de weg vrijgemaakt voor nieuwe innovaties en toepassingen die de efficiëntie van Bitcoin verder kunnen verbeteren.
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.