Vandaag kwam Ledger in het nieuws met de aankondiging voor een nieuwe firmware-update van de software. De update gaat het mogelijk maken om een recovery service abonnement bij Ledger af te sluiten. Bij het nemen van zo’n abonnement betaal je een maandelijks bedrag, en wordt het mogelijk om d.m.v identiteitsdocumenten je wallet na verlies van de key te je tegoeden te herstellen.
Exciting update, Ledger has a new product, Ledger Recover, that’s launching soon: https://t.co/nT1VHnnSYz
🧵Here’s what Ledger Recover is and what it isn’t, explained by @P3b7_ & in the thread below. pic.twitter.com/RW1w07H6pK
— Ledger (@Ledger) May 16, 2023
In de “not your keys not your coins” community wordt de update aan de firmware slecht ontvangen. Het bedrijf had immers belooft nooit toegang te kunnen krijgen tot de uitgegeven wallet keys, ook met het doen van firmware-updates zou dit niet mogelijk zijn. Heb je crypto wel echt in eigen beheer nu ledger blijkbaar een manier heeft om alsnog toegang te krijgen tot de wallet. En wat als Ledger verplicht wordt om zich aan (oneerlijke?) sancties te houden en tegoeden van klanten moet bevriezen? Het lijkt er nu toch sterk op dat er ook bij Ledgers een 3de partij vertrouwd moet worden, wat voor veel mensen ingaat tegen de Bitcoin filosofie.
Here’s an explanation of what we all understood (until recently) was Ledger’s security model and value proposition.https://t.co/zxNAU0caJA
— David “JoelKatz” Schwartz (@JoelKatz) May 17, 2023
Check out my new #ledger Nano X tutorial! pic.twitter.com/bxSN4tqtXP
— OKLAHODL (@oklahodl1) May 16, 2023
Ook concurrent Trezor reageerde met een aantal tweets indirect op de aankondiging van Ledger waarin ze claimer wel volledig open source te zijn.
Not👏Your👏Keys👏Not👏Your👏Coins
— Trezor (@Trezor) May 16, 2023
Knaken Cryptohandel B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Knaken Cryptohandel B.V. van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Knaken Cryptohandel B.V. staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.
Investeren in cryptogerelateerde producten gaat gepaard met aanzienlijke risico’s.