Platform basics: kostenoverzicht

Bij Knaken vinden we het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn naar onze klanten over de kosten die gerekend worden. Het is mogelijk om bij elke aan- of verkoop deze kosten in te zien. Bekijk hieronder uitleg over onze stortings-, handels en opnamekosten.

Payment fee

De payment fee is alleen van toepassing als je gebruik maakt van een payment provider bij het doen van je order.
Knaken ondersteunt meerdere betaalmethodes zoals iDeal waarmee je direct crypto kunt kopen of je Euro saldo kunt opwaarderen.

Check onze kostenpagina voor een overzicht van de payment fee die door de payment providers worden gerekend.

Het is ook mogelijk om een bankoverboeking te doen d.m.v. van een unieke code die gekoppeld is aan je account. Met deze code kun je ook via een automatische overboeking periodiek crypto kopen. Meer weten over periodiek crypto kopen? Lees onze blog hier.

Platform fee

Er wordt een kleine fee gerekend voor het gebruik van ons platform. Dit is nodig om de kosten voor het faciliteren van het order te dekken. Dit is een standaardtarief en ook te vinden in ons kostenoverzicht.

Exchange fee

De aankoop en verkoopprijs bepalen we op basis van bied- en laatkoersen. De biedkoers geeft de hoogste prijs aan, die een koper op dat moment bereid is te betalen. De laatkoers geeft de laagste prijs aan waar een verkoper bereid is voor te verkopen. Deze koersen samen vormen het orderboek. Wanneer de bied- en laatkoersen uit elkaar liggen (spread) kan het zijn dat je iets boven de marktprijs koopt en onder de marktprijs verkoopt. Meer weten over orderboeken en slippage? Lees onze blog.

Voor het kopen en verkopen van crypto betaal je een percentage fee (exchange fee) op het aankoop of verkoopbedrag.

Bekijk de exchange fee op onze kostenpagina.

Kickback

Als Family Members ontvang je bij het doen van een order een kickback. Je betaalt eerst het volledige bedrag. Als je order geslaagd is, ontvang je vervolgens de kickback. De exchange fee die betaald is voor het uitvoeren van het order ontvang je dan terug in je account. Deze kan afhankelijk van het resultaat van het order hoger of lager uitvallen dan de vooraf berekende kosten.

Meer lezen over Knaken Family? Lees onze blog hier.

Crypto opnamekosten

Voor crypto opnames betaal je transactiekosten aan de miners/validators van de betreffende blockchain. Deze kosten kunnen variëren per dag/uur en worden doorgerekend in de prijs. Indien je kiest voor spoedopname dan worden deze kosten verhoogd. De transactiekosten worden ingehouden van de crypto die je opneemt.

 

Ontdek meer blogs