Periodiek crypto kopen, met een automatische overboeking (DCA)

Wanneer is het beste moment om crypto te kopen? Gaat de koers nog verder omlaag, of zijn we het laagste punt al voorbij? Vele mensen verliezen zich in de technische analyses en komen ondanks volledige toewijding toch van een koude kermis thuis. Het simpelweg hodlen van crypto zou achteraf meer rendement opgebracht hebben.

Wat is periodiek kopen?

Bij Knaken bieden we je de mogelijkheid om met een automatische overboeking periodiek voor een vast bedrag crypto te kopen. Dit wordt ook wel DCA (Dollar Cost Averaging) genoemd. Het idee hiervan is dat je het inkopen verspreidt over een (grote) periode waardoor je minder merkt van de heftige koersschommelingen in de nog jonge crypto markt. 

Waarom periodiek kopen?

Veel mensen zien potentie in decentrale blockchaintechnologie en voorzien een toekomst waar Bitcoin en crypto een rol gaat spelen. Investeren lijkt dus geen gek idee, maar wat is een goed moment om in te stappen? Keer op keer blijkt dat mensen die periodiek investeren en zich ook houden aan deze strategie het beste af zijn. In de meeste gevallen geldt dan ook: “Time in the market beats timing the market.” 

Hoe werkt het?

  1. Log in op de webportal en open de dashboardpagina.
  2. Selecteer automatisch sparen en kies welke crypto je periodiek wilt kopen.
  3. Open nu je internet bankieren (app) en kies voor een overboeking
  4. Vul hier de volgende gegevens in:
    • Bankrekeningnummer Knaken 
    • Het bedrag in waarvoor je periodiek wilt kopen
    • De persoonlijke Knaken code. Dit nummer staat onder omschrijving en begint met KNKN. Dit vul je in bij de omschrijving van de overboeking
    • Kies met welke frequentie je wilt kopen

Voorbeeld:

Er worden geen extra kosten gerekend voor periodiek crypto kopen. 

Ps. Binnenkort kun je periodiek crypto kopen ook instellen via onze app!

Ontdek meer blogs